کانون های مساجد ابزاری مهم برای تقویت مساجد/کمبود مسجد چالش بزرگ امروز

حجت الاسلام سادات منصوری با اشاره به اینکه در نگاه به کانون‌های مساجد باید باور داشته باشیم که این مراکز جایگاهی برای تقویت کارکرد اصلی مساجد هستند، گفت: این مراکز ابزار مهمی برای تقویت مساجد به شمارمی روند.

حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات منصوری، رییس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی با اشاره به نقش کانون‌های فرهنگی مساجد در احیای کارکرد مساجد به خبرنگار شبستان گفت: مساجد اصیل ترین و اصلی‌ترین پایگاه فرهنگی و دینی در اسلام بوده اند و به طور عام می‌توان گفت کمتر نهادی مقدس‌تر از مساجد می‌توان یافت که این‌گونه در خدمت فرهنگ دینی و اسلامی باشد.

 

وی با اشاره به اینکه ساخت و ساختار مساجد امری الهی است، بیان کرد: خداوند کسانی که اقدام به عمارت و آبادی مسجد می‌کنند را ستوده و تحسین کرده است، بنابراین هر چقدر ما بتوانیم مردم را به ساخت، تجهیز و حمایت از مساجد سوق دهیم به رشد اسلامی کمک کرده‌ایم.

 

حجت‌الاسلام سادات منصوری اظهار کرد: اما در عین حال ما باید به کارکرد مسجد نیز دقت داشته باشیم، مهم‌ترین کارکرد مسجد اقامه نماز جماعت است، خود تشکیل جماعت در یک مسجد و جمع‌شدن مردم برای انجام عبادت و فریضه نماز اصلی‌ترین وظیفه و کارکرد مسجد است که هیچ اقدامی با آن قابل مقایسه نیست، بنابراین باید از هر اقدام و کار جنبی که به جماعت مسلمانان صدمه‌ وارد کند، دوری شود و تمام آنچه پیرامون مساجد اتفاق می‌افتد باید برای تقویت جماعت در مسجد باشد. 

 

رییس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی با اشاره به اینکه باید به کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، این‌گونه نگاه شود که سازمان‌ و نهادی است که در کنار مساجد به منظور تقویت نقش اصلی مسجد که برقراری جماعت مومنین در مسجد ایجاد شده است، تصریح کرد: به صورت مستقیم نمی توان به مردم اعلام کرد که در نماز جماعت مساجد حضور یابند، بلکه هر کار فرهنگی و دینی که موجب افزایش تقوا و تدین مردم شود و تمایل‌ مردم را به حضور در نمازهای جماعت بیشتر می کند، جمعیت‌ مساجد را افزایش می دهد و این اقدامی شایسته است.

 

کانون های فرهنگی هنری تحت نظر امام جماعت فعالیت کنند

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: نگاه ما همیشه به کانون‌های فرهنگی هنری باید این‌گونه باشد که این مراکز جایگاهی هستند که می‌خواهند وظیفه اصلی و کارکرد اصلی مساجد را تقویت کنند، به همین دلیل این مسئله بسیار مهم است که کانون‌های فرهنگی هنری در خدمت و زیر نظر امام جماعت مسجد باشند، بنابراین تلاش این مجموعه باید در وهله اول حرکت در این مسیر باشد.

 

حجت‌الاسلام سادات منصوری با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی هنری ابزارهای مهمی هستند که می‌توانند نقش مساجد را بیش از آنچه که در حال حاضر دارند برجسته کند، اظهار کرد: نبود بودجه و منبع درآمد کافی برای انجام وظایف، یکی از دغدغه های مهم در این مجموعه به شمار می رود که باید مورد توجه قرار گیرد تا این مراکز که به منظور احیای کارکرد مساجد ایجاد شده اند به جای در اولویت قرار دادن این مسئله در برنامه های خود، برای تامین بودجه درآمدزایی را در اولویت کاری خود قرار دهند.

 

تعداد مساجد تناسبی با جمعیت ندارند

وی به چالش هایی که امروز در عرصه مساجد با آن روبرو هستیم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در سطح کشور و شهر تهران با کمبود مسجد مواجه هستیم که تناسبی با جمعیت کشور ندارد در وهله اول باید تعدا مساجد را افزایش دهیم.

 

رییس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی کمبود امام جماعت برای مساجد را یکی دیگر از چالش‌های مهم نام برد و گفت: در صورتی که مسجد به تعداد جمعیت در تهران و کشور هم داشته باشیم آیا امام جماعت متناسب با جمعیت و فرهنگ امروزی شهرنشینی داریم، آیا حوزه‌های علمیه توانستند به اندازه کافی طلبه برای مساجد تربیت کنند؟ این مسئله یکی دیگر از چالش هایی است که در مورد مساجد با آن روبرو هستیم و باید در زمینه نیز برنامه اساسی داشت و طلابی را به همین منظور تربیت کرد.

 

 لزوم به روز شدن ائمه جماعات

حجت‌الاسلام سادات منصوری عدم بهره‌مندی برخی از ائمه جماعات از دانش و فرهنگ روز را یکی دیگر از چالش‌های امروز نام برد و تصریح کرد: این مسئله منجر به آسیب‌خوردن به روابط میان امام جماعت با جوانان می‌شود و همین موجب کمرنگ‌شدن استقبال جوانان از مساجد می‌شود، بنابراین آموزش ائمه جماعات به عنوان ضرورت باید در دستور کار باشد.

 

رییس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی یکی از راهکارهای مهم در جذابیت مسجد را امام جماعت عنوان کرد و گفت: جذابیت معنوی امام جماعت نیاز بسیار مهمی است، امام جماعتی که معنویت بسیار داشته باشد به طور قطع می‌تواند همه را به مسجد جذب کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 235195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha