آفت تشی، همچنان به جنگل های بنه جنوب کرمان، خسارت می زند

مدیر کل منابع طبیعی جنوب کرمان گفت: با ادمه خشکسالی ها، آفت جونده تشی، بیش از 20 درصد به جنگل ها و درختان بنه در جنوب کرمان، خسارت زده است.

عزیزالله افشازاده، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به 16سال خشکسالی، علاوه بر کاهش رویش های جدید، آفت جونده تشی(سیخور) به درختان بنه در جنگل های ایران تورانی (مناطق معتدل و سرد ) خسارات جدی وارد کرده است.

 

وی افزود: این جانور جونده به علت کمبود منابع آبی و غذایی خود در پی خشکسالی های اخیر، پوست درختان بنه را جویده و و با قطع آوندهای آبکش، درختان را در معرض خشک شدن قرار می دهد.

 

مدیر کل منابع طبیعی در خصوص اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با این آفت اظهار داشت: تفاهم نامه ای با مرکز تحقیقات کشاورزی جنوب کرمان منعقد شده است که روش مبارزه مؤثری را مطالعه و ارائه دهند که اجرایی شود.

 

افشارزاده خاطر نشان کرد: از چند سال پیش عملیات فنس کشی دور تنه درختان به ارتفاع یک متر با کمک نهادهای خصوصی انجام شده است؛ اما قطعاً با توجه به وسعت جنگل ها، این اقدام موثری نیست.

 

 وی وسعت جنگل های جنوب کرمان را 480 هزار هکتار اعلام کرد که 230 هزار هکتار این وسعت جنگل های ایران تورانی هستند که در منطقه معتدل و سرد واقع شده و پوشش غالب آن درخت بنه و ارس است.

 

مدیر کل منابع طبیعی پوشش غالب جنگل های خلیجی مناطق گرم را، کهور و کنار عنوان کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 235183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha