شهید مطهری به دنبال افراط و تفریط نبود

ناصر فیض با اشاره به افراط و تفریطی نبودن شهید مرتضی مطهری اظهار داشت: ایشان قدرت تعدیل انیشه های گروههای مختلف را داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ناصر فیض شاعر کشورمان در گفتگو با ستاد برگزاری دومین جشنواره گلواژه های مطهر گفت: شعر هم می تواند در معرفی شخصیت شهید مطهری بروی جامعه نقش داشته باشد. می توان در وصف خصوصیات و شخصیت ایشان با حضور شاعران کشورمان در ابعاد مختلف شعر ترانه هایی را سرود. در اوایل انقلاب این قدم ها برداشته شده است.استاد سبزواری معروفترین سروده ها را در زمینه شناساندن شخصیت ایشان به جامعه نوشته اند.
در بیان این خصلت ها، وی با اشاره به اینکه استاد شهید مرتضی مطهری نگاههای گروههای مختلف را تعدیل می کرد، افزود: با توجه به جریانهایی که در دانشگاه بوجود آمد و تندروها بخشی از نگاه و اندیشه های دکتر شریعتی را انتخاب کردند، استاد شهید مطهری در این جریانها کسی بود که می توانست اینگونه نگاهها را تعدیل کند. یعنی به جای اینکه نگاه به جامعه باشد نگاهی دیگر هم در حوزه دانشگاه ایجاد کرد تا جریان این طرف هم راه بیفتد؛ از افراط و تفرط ها در دیدگاهها به دور باشد و مسیری معقول تر را حرکت کند. شهید مطهری در این زمینه به ویژه در دانشگاهها بسیار تاثیرگذار بوده است.
این شاعر و طنزپردازمعاصردر ادامه تصریح کرد: شهید مطهری می خواستند نگاه معتدل تری از اعتقادات دینی را اعمال کنند. نگاهی که هم قرار است جامعه را بسازد و هم به عنوان دیدگاهی که به درد همه دوره ها بخورد و تا آنجایی که نیاز است بتواند با سیاست سر و کار داشته باشد و دنبال سایر مسائل هم باشددر صورتی که افراط و تفریط وجود نداشته باشد.
فیض با بیان اینکه استاد شهید مرتضی مطهری دنبال افراطو تفریط نبود، اضافه کرد: نگاههایی مثل سازمان مجاهدین در اوایل چگونه بود و بعدها به چه چیزی تبدیل شد. به داستان منافقین تبدیل شد که علیه اعتقادات خودشان وحتی مقابل مردم هم ایستادند. اندیشه های این شهید بزرگوار وقتی گسترش پیدا کرد، باعث شد تا اینگونه نگاهها در قشر فرهیخته جامعه به خصوص دانشجویان که در معرض هجوم نگاههای مختلف هستند، تعدیل شود. ادبایی مانند کریم پور غالبا از منابع ایشان در صحبت های خود استفاده می کردند.
سرایندهمجموعهشعرطنز «املتدسته‌دار» در خاتمه اظهار داشت: شهید مطهری روحانی بودند و نقش ویژه ای در بیان اندیشه های اسلامی و فلسفی داشتند. در زمینه های جامعه شناسی و تاریخ صاحب اندیشه بودند و دیدگاه مناسبی داشتند. بخشی از این دیدگاهها در دانشگاهها بیان شده و می شود. اما خیلی بیشتر از اینها حتی در منابع درسی باید از اندیشه های استاد استفاده شود. این منابع باید در دیدگاه و نگاه دانش آموزان هم قرار بگیرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 235103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha