خبرگزاری شبستان: کانون فرهنگی هنری کوثر با در بر داشتن فعالیت های تخصصی پیرامون گردشگری، در سال 1384 با هدف احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تاسیسات شهری که امکان بهره وری فرهنگی را دارند تاسیس شد. این مکان در تهران، جاده خاوران، قیامدشت و در جوار مسجد جامع الزهراء(س) واقع است.
امیر بلانش آبادی، مدیر مسئول این کانون، خود از اعضای فعال مسجد الزهرا(س) بوده که پس از حضور مداوم در این مسجد چند سالی است مدیریت کانون کوثر را برعهده گرفته است. در گفت و گو با بلانش آبادی پیرامون اهدافش از فعالیت در این کانون و سپس چشم انداز کلی آن می پرسیم. بلانش آبادی می گوید: پیش از هر سخنی باید گفت اهداف تمامی کانون ها از جمله کانون فرهنگی هنری کوثر با برخورداری از محیط معنوی و روحانی مکانی به نام مسجد، تربیت افراد موفق، انقلابی و مستعد برای نقش آفرینی در جامعه اسلامی است.
وی معتقد است تمامی تلاش های مسئولین و مربیان کانون تخصصی کوثر، بهینه سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به بهترین نحو است؛ تا جایی که مسجد در همه احوال برای این افراد خانه دوم محسوب شود. از دیدگاه بلانش آبادی، توجه به نیازمندی ها و پر کردن اوقات آزاد نسل های امروز می تواند خلأهای فکری، روحی و روانی آنان را بر طرف کند و این با هم بودن، نیاز به یک طراحی و برنامه ریزی صحیح و منظم دارد که کانون تخصصی گردشگری با چیدن برنامه های اردویی و تفریحی در صدد ارائه آن است.
برگزاری همایش ها و نشست های بصیرت افزایی که از ابتدای سال 90 تا کنون با موضوعاتی چون فلسفه زیارت عاشورا، آسیب شناسی استفاده از ماهواره و مشکلات اینترنتی برگزار شده است برخی از برنامه های عمومی کانون کوثر است که بلانش آبادی در رابطه با آن توضیح می دهد: در همایش هایی که هر چهارشنبه در مسجد برگزار می شود به صورت میانگین 130 تا 180 نفر شرکت می کنند؛ این استقبال نشان از این دارد که هر فرد ایرانی در درون خود به سنگر بودن مسجد اعتقاد دارد و در جهت تحقق این امر هیچ گاه تاثیر حضور خویش در مسجد را به عنوان مسئله ای تاثیر گذار بر خود و اجتماع فراموش نمی کند.
مسئول کانون فرهنگی هنری کوثر برگزاری اردوهای مختلف تفریحی و زیارتی را از مهم ترین برنامه های کانون در راستای بحث گردشگری عنوان می کند و بازدیدهای اعضای کانون از موزه های ملی، سعدآباد، فرش، آبگینه و سفال و ... را از یرنامه های مستمر کانون می داند. او می گوید: در سال 91، در حدود سه نوبت اردوی زیارتی به قم و جمکران با شرکت 120 نفر و سفر به مشهدالرضا(ع) با حضور 20 نفر از اعضای کانون کوثر انجام شد؛ همچنین در اردوی استخر بیش از 300 نفر از فعالین این کانون، از استخرهای خانواده و متوسلیان استفاده کردند.
در کانون کوثر علاوه بر رسیدگی به بحث تخصصی گردشگری، کلاس های تئوری، وبلاگ نویسی، تقویت درسی، بصیرت افزایی، کامپیوتر، قرآن و بسیاری از کلاس های آموزشی دیگر نیز دایر است؛ همچنین به گفته بلانش آبادی این کانون هر هفته با برگزاری بازی های یارانه ای، مسابقات فوتبال دستی، پینگ پونگ، دارت، تفنگ بادی و ... به نهادینه کردن فعالیت های روزانه ورزشی در نوجوانان و جوانان نیز کمک های بسیاری می کند. وی اظهار می کند: طبق نامه نگاری های کانون با مدارس این منطقه، از تمامی دانش آموزانی که معدلی بالی 18 داشتند برای عضویت در کانون دعوت به عمل آمد و هر شب 3 تا 6 نفر از دانش آموزان بالای معدل 19 با دریافت جوایزی مانند لباس ورزشی از امام جماعت مسجد مورد تشویق قرار می گیرند.
اگر بودجه بیشتری داشتیم...
مدیر کانون تخصصی گردشگری کوثر، آینده خوبی را برای این کانون که تنها یک سال است به فعالیت های تخصصی مشغول است پیش بینی می کند. او می گوید: مشکلات کم و تعامل با امام جماعت، بسیج و هیات امنا در این مسجد کاملاً منصفانه و رضایت بخش است. تنها اگر مشکلات مالی این کانون کمتر می شد می توانستیم فعالیت هایمان را به صورت گسترده تری انجام دهیم.
وی با تاکید بر این که یکی از برنامه های قابل توجه کانون در آینده برگزاری کلاس های بصیرت افزایی، دوره های گردشگری و اردویی برای مادران است ادامه می دهد: در صورت اختصاص بودجه بیشتر برای انجام فعالیت های تخصصی کانون، می توان اقدام به کلاس های کامپیوتر با سیستم های بیشتری نسبت به اکنون و ارائه خدمات icdl کرد؛ همچنین به نمازگزاران مسجد خدمات مناسبی برای اردوها ارائه داد.
بلانش آبادی که با رضایتمندی از میزان استقبال جوانان و نوجوانان منطقه و حضور بیش از 300 عضو در کانون کوثر حرف می زند از علاقمندان به شرکت در فعالیت های کانون می خواهد به سایتwww. rey-kosar.ir مراجعه کنند. او در پایان تاکید می کند: در این کانون تامین مقدمات تحصیل و ورزش افراد مهم ترین هدف است.
پایان پیام/
نظر شما