به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید سبحانعلی علوی، مدیرکل دامپزشکی استان قزوین بیان کرد: در پی اجرای سیاست های سازمان دامپزشکی کشور جلسه روسای شبکه های دامپزشکی در راستای تقویت چرخه نظارت بهداشتی بر واحدهای استحصال، تولید، فرآوری حمل وعرضه فرآورده های خام دامی برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد اکیپ های ثابت و سیار نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در سطح استان، اقدامات و برنامه های مربوط به نظارت بر واحد های عرضه فرآورده های خام دامی را از تاریخ بیستم اسفند ماه تا بیستم فروردین ماه از ابتدای روز تا ساعات پایانی شب برعهده گیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین افزود: هم استانی های می توانند در صورت بروز هر گونه مشکل و یا نیاز به مشاوره در حیطه وظایف تعریف شده، از طریق سامانه 1512 با اداره کل دامپزشکی استان قزوین تماس حاصل کنند.
علوی عنوان کرد: یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی استان قزوین نظارت بر بهداشت عمومی است که بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی، استحصال، حمل و عرضه فرآورده های خام دامی و اعمال نظارت بهداشتی بر مراکز پرورش دام وصنایع وابسته، از جمله این وظایف است.
وی توضیح داد: دامنه این نظارت ها شامل کشتارگاه های دام و طیور، مراکز عرضه، کارخانجات فرآوری، خودروهای حمل گوشت و فرآورده های خام دامی و غیره است که از طریق به کارگیری بازرسان بهداشتی دامپزشکی و ناظران ذبح شرعی برای انجام معاینات قبل و پس از کشتار و نظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز، سفید و آلایش خوراکی انجام می گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین اعلام کرد: نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآورده های خام دامی شامل کارایی و فعال بودن سیستم برودتی در قصابی ها، مرغ فروشی ها، ماهی فروشی ها، مراکز عرضه و توزیع تخم مرغ و عسل، مراکز فروش شیر و مشتقات لبنی، رستوران ها و غیره از طریق بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی بر اساس برنامه تدوین شده صورت می گیرد.
وی یادآور شد: همچنین نظارت بر خودروهای حمل فرآورده های خام دامی شامل بررسی شرایط بهداشتی این خودروها، مناسب بودن سیستم برودتی و ثبت دما، صدور گواهی بهداشتی، کد رهگیری و همچنین صدور مجوز حمل محموله پس از تائید بازرسان بهداشتی از مراکز استحصال به واحد های عرضه داخل و خارج از استان، رعایت زنجیره سرد به صورت مستمر و روزانه در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان قزوین، علوی خاطر نشان کرد: فرآورده های خام دامی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، فرآورده های گوشتی، شیر و مشتقات آن، نقش مهمی در تغذیه انسان دارند به طوری که این مواد از دیرباز مورد مصرف انسان بوده و به علت خواص منحصر به فرد آن افزایش روز افزونی را در سبد غذایی جوامع بشری داشته است.
وی افزود: این گروه از مواد غذایی در صورت عدم رعایت ضوابط و موازین بهداشتی در زنجیره سرد، زمان تولید، استحصال، فرآوری، حمل و نقل، نگهداری، عرضه و حتی در هنگام مصرف می توانند به علت فساد میکروبی، شیمیایی و سایر مخاطرات، خود عامل بسیاری از بیماری های شوند.
پایان پیام/
نظر شما