به گزارش خبرگزاری شبستان این نشست روز یکشنبه در حالی در واشنگتن دی سی و با حضور 13 هزار نفر از سیاستمداران آمریکایی حامی اسرائیل آغاز به کار کرد که نه شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی و نه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در آن حضور نخواهند داشت. نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز برخلاف برخی سالهای گذشته ترجیح داده از طریق کنفرانس ویدئویی و از تل آویو برای حاضران در نشست ایپک سخنرانی کند.آیپک نفوذ گسترده ای در کنگره آمریکا دارد و به همین دلیل پیشنهاد برخی تحریم های تازه در دستور کار کنگره قرار گرفته است.
ایهود باراک وزیر جنگ مستعفی اسرائیل در سخنرانی افتتاحیه آیپک گفت خطر دستیابی ایران به سلاح اتمی بزرگ ترین تهدید برای اسرائیل، منطقه و جهان است.
ایهود باراک ضمن ابراز تردید از این که مذاکرات نتیجه ای در پی داشته باشد، گفت: «با این که استفاده از همه راه های دیپلماتیک خسته کننده برای حل مناقشه اتمی ایران قابل درک است، اما تردید دارم که این روش ها نتیجه دهد و حکومت ایران از ادامه برنامه اتمی خود منصرف شود. بنابراین معتقدم که همه گزینه ها در برخورد با ایران باید همچنان مدنظر باشد.»
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در نشست کابینه این رژیم ضمن ابراز تردید درباره نتیجه نشست آلماتی گفت: «برداشت من این است که ایران صرفاً به دنبال آن است که زمان بیشتری را به دست آورد و با استفاده از این زمان به غنی سازی اورانیوم لازم برای ساخت سلاح اتمی ادامه دهد.»
وی گفت: از نظر ما مذاکرات اخیر، اتلاف وقت و دادن فرصت به ایران است.
در همین حال روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در گزارشی نوشت: اظهارات باراک در اجلاس آیپک نشان می دهد تحریم های غرب علیه ایران کارایی نداشته است.
فشار صهیونیست ها به آمریکا برای عدم پذیرش حقوق ملت ایران و کارشکنی در مذاکرات هسته ای باعث انتقاد محافل سیاسی و رسانه ای از جمله در آمریکا شده است. پل پیلار از مقامات سابق سازمان سیا در این زمینه از اوباما خواست فرصت بزرگی را که در نشست آلماتی قزاقستان برای توافق ایجاد شد، از بین نبرد.
وی در پایگاه اینترنتی نشنال اینترست نوشت: به اعتقاد من اقدامات جدید ضد ایرانی در مجلس سنا و نمایندگان، هیزم ریختن بر آتش بدگمانی ایران نسبت به اهداف و نیات واشنگتن است.
وی افزود: ایرانی ها به سخنان و اقدامات آمریکا با سوءظن می نگرند. نظر غالب در میان مردم ایران این است که آمریکا درصدد براندازی است و قصد دارد به مردم ایران فشار بیاورد.
این کارشناس آمریکایی که 28 سال در سیا کار کرده است، معتقد است: با وجود چنین بی اعتمادی شدیدی، مذاکرات ایران و گروه 1+5 (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و آلمان) در قزاقستان امیدوارکننده بود.
مقام سابق سیا افزود: اکنون که ایران و گروه 1+5 اندکی موضع خود را تغییر داده اند، بدترین کار این است که به آتش بدگمانی ایران نسبت به اهداف و نیت های ایالات متحده هیزم ریخته شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو قطعنامه در خصوص تشدید تحریم ها علیه ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر ایران در کنگره به جریان افتاده است، استدلال می کند: «اعضای کنگره دقیقاً در حال هیزم ریختن به آتش بدگمانی ایران به آمریکا هستند. چیزی که از طرح تشدید تحریم های ایران بدتر است قطعنامه سنا است که «لیندزی گراهام» و «رابرت منندز» طراحان آن بوده اند. طبق این طرح از اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران حمایت می شود.»
این مأمور سابق سیا که در جنگ ویتنام نیز حاضر بوده با اشاره به برگزاری کنفرانس سالانه «کمیته روابط عمومی آمریکا- اسرائیل» (آیپک) می نویسد: بسیاری از اعضای کنگره آمریکا انگیزه چندانی برای طرفداری از اعمال تهاجمی رژیم صهیونیستی ندارند اما کنفرانس آیپک انگیزه لازم را به آنها می دهد. این سازمان بهتر از هر زمان دیگری می تواند نشان دهد که از انتصاب «هیگل» به عنوان وزیر دفاع آمریکا نترسیده و عقب نکشیده است.
پیلار در بخش پایانی مقاله اش نوشت: که آمریکا در سال 2002 فرصت همکاری با ایران را از دست داد.
نظر شما