نگاه جامع به پدیده‌های مکرر زندگی پیامبر(ص)در کتابی از مقام معظم رهبری

مشاور عالی رهبری در امور جهان اسلام گفت:نگاه جامع به پدیده‌های مکرر زندگی پیامبر و پرهیز از جزئی نگری از نکات مهم کتاب است که درس‌هایی برای تاریخ محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیین رونمایی از کتاب «درس‌های پیامبر اعظم(ص)» حاوی منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، با تلاش علیرضا مختارپور از سوی دفتر نشر و تنظیم آثار مقام معظم رهبری، صبح امروز 14 اسفند در تالار علامه امینی دانشگاه تهران رونمایی شد.

در این مراسم، آیت‌الله محمد‌علی تسخیری مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، علی‌اصغر پورمحمدی، معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری، حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان و حجت‌الاسلام و المسلمین محمد محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و محمد‌حسین رجبی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام حضور داشتند.

آیت‌آلله تسخیری در این مراسم طی سخنانی گفت: هر فصل از این کتاب که از سوی عالمی علمی، فقهی و مسلط به تاریخ، قرآن و همچنین متبحر به تمام جوانب فرهنگی تالیف شده است، قابلیت کتاب شدن دارد.

وی افزود:مقام معظم رهبری در این کتاب به ارایه درس‌هایی از زندگی پیامبر(ص) می‌پردازد که برای زندگی امروز بشر ضروری است. رهبری در این کتاب از بعثت پیامبر به عنوان موثرترین رویداد تاریخ دوران بشریت یاد می‌کنند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این کتاب تاکید می‌کنند همه انبیاء پیش از پیامبر(ص) مقدمه این بعثت بودند و این رخداد، عالم شهود را به عالم غیب متصل کرد. ایشان سپس شرحی از فعالیت‌‌های پیامبر(ص) برای مقابله با دشمنان جامعه اسلامی در کسوت‌های گوناگون را بیان می‌کنند.

تسخیری اظهار کرد: مقام معظم رهبری در این کتاب، نیاز شدید امت اسلامی را بازتولید حقایق اسلامی می‌دانند و از مطالعه این کتاب چند نکته بارز مشخص می‌شود؛ نگاه جامع به پدیده‌های مکرر زندگی پیامبر و پرهیز از جزئی نگری از نکات مهم کتاب است که درس‌هایی برای تاریخ محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: تحلیل دقیق هر پدیده به عنوان آیینه عبرتی که نسل‌ها از آن درس بگیرند، بررسی ابعاد اجتماعی و فرهنگی زندگی پیامبر(ص) و انطباق این پدیده‌ها با مرجعیت امروز از نکات مهم این کتاب است و رهبری تاکید می‌کنند که راه بیداری و نجات مسلمان با برگشت به اهداف بعثت میسر می‌شود.

 

بنابراین گزارش حجت‌الاسلام محمد محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز با اشاره به پرده معاصرت مقام معظم رهبری به عنوان یک شخصیت سیاسی و اجتماعی که مانع از پرداخت به شخصیت ایشان به عنوان یک عالم فرهنگی و علمی شده، اظهار کرد: این کتاب گویای سه نکته بزرگ از شخصیت علمی و فرهنگی مقام معظم رهبری است.

وی ادامه داد: اشراف جامع و کامل بر منابع و معارف اسلامی، قابل استناد بودن و اتقان در ارایه مطالب تاریخی که محل ارجاع بسیار منابسی هستند و همچنین تحلیل عمیق ایشان از مطالب تاریخی که فرصتی برای روشنفکران جهان اسلام که روح حاکم در تعالیم تاریخی و دینی محسوب می‌شود، از جمله مباحث مورد اشاره در این کتاب است.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌‌ها با بیان این‌که درس‌های حیات‌بخش رهبر معظم انقلاب نیاز حیاتی جامعه اسلامی است اظهار کرد: نسخه حیات‌بخشی که جامعه اسلامی امروز به شدت به آن نیازمند دارد، توجه به علم و دانش در جوامع اسلامی است.

محمدیان اظهار کرد: بعثت پیامبر(ص) با تحول علم و دانش بود و یکی از مولفه‌های اسلامی در محیط اسلامی آن روز این بود که تعداد باسوادن آن به انگشتان دست هم نمی‌رسید و توجه به آیه «اعلم بالقلم» با بعثت پیامبر آغاز شد.

وی با بیان این‌که مهم‌ترین تاکید مقام معظم رهبری، اقتدار علمی ایران اسلامی و جهان اسلام است، اظهار کرد: شاهکار زندگی پیامبر استقامت و پایداری و نتیجه این ایستادگی؛ پایه‌گذاری تمدن اسلامی است.

محمدیان اظهار کرد: سیره اخلاقی پیامبر(ص) و اخلاق‌محوری در دوران بعثت پیامبر و هم در دنیای کنونی یک نیاز اساسی است و این نیازمندی در جامعه امروز یک تبیین درست و منطقی را طلب می‌کند.

 

بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان نیز در بخش دیگر مراسم عنوان کرد: امام علی(ع) در نامه 31 نهج‌البلاغه می‌فرمایند: درست است که من در دوره پیشینایان زندگی نکردم اما زندگی آن‌ها را مطالعه کردم و اخبار آنان را تحلیل و تاریخ نگاری کردم.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) با تحلیل تاریخی و نه تقویم‌نگاری محض به بررسی و مطالعه حوادث تاریخی و یافتن ارتباط میان آن‌‌ها اشاره و تاکید می‌کند که من بخش‌های مفید و بی‌آلایش تاریخی را از این مطالعه در اختیار شما می‌گذارم.

پناهیان اظهار کرد: امقام معظم رهبری، با اتکا به علم استنادی، تحلیل‌های تاریخی را همراه با مسایل سیاسی و اجتماعی مطرح می‌کنند و همین تحلیل تاریخی و سیاسی ایشان را به عنوان رکن اساسی در جهان اسلام معرفی می‌کند. اندیشه تاریخ عصمت و طهارت در گفتار ایشان با دیدگاهی وسیع و جامع منبع بسیار مناسبی برای روشنفکران جهان اسلام است.

 

همچنین در ادامه، محمد‌حسین رجبی‌دوانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام درباره این کتاب عنوان کرد: این کتاب دلیل هجمه‌های بسیار به ساحت مقدس پیامبر (ص) را در ابعاد گوناگون بیان می‌کند و نشان می‌دهد دلیل این بی‌حرمتی‌ها این است که شخصیت پیامبر جذبه عمیقی برای غیر مسلمانان دارد.

وی اظهار کرد: هجمه‌های صورت گرفته به ساحت پیامبر(ص) یادآور بی‌حرمتی به آن بزرگوار از سوی سلمان رشدی در سال 1368 است اما این حمله به معنویت و عالمان دین اسلام ریشه تاریخی دارد.

رجبی دوانی با بیان این‌که ارزیابی شخصیت پیامبر(ص) از زوایای مختلف در این کتاب مورد ارزیابی قرار گرفته است، اظهار کرد: ترس از اسلام‌گرایی در میان مسیحیان ارتدوکس و همچنین اسلام‌‌هراسی در شمال آفریقا که مرکز حکومت روم شرقی بود با ظهور یوحنای دمشقی و دروغ‌هایی که به پیامبر (ص) نسبت داده می‌شد از روایت‌های تاریخی این توهین‌ها به حساب می‌آیند.

وی اظهار کرد: قرآن‌سوزی و توهین به ساحت مقدس پیامبر هرچند احساس مسلمانان را جریحه‌دار کرد اما این، روش مذبوحانه‌ای بود که اسلاف و گذشتگان آنان نیز به دلیل ضعف در برابر اسلام و دین خدا از آن بهره می‌گرفتند.

این مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام عنوان کرد: با وجود توفیق‌های اقتصادی و سیاسی غرب، هنوز مخالفت و هجمه به پیامبر ادامه دارد، هرچند کمتر شده است، زیرا آنان حتی با رخداد‌‌هایی مانند 11 سپتامبر میزان فروش ترجمه‌های قرآنی را چندین برابر کردند و باعث گرایش هرچه بیشتر به اسلام شدند.

وی اظهار کرد: اگر در گذشته فقط عوام در اقلیت مسحییان به اسلام روی می‌آورند، امروز روشنفکران، دانشگاهیان و دانشمندان مسیحی به دین اسلام مشرف می‌شوند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 234679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha