به گزارش خبرگزاری شبستان، دومین جشنواره مد و لباس فجر در مصلای امام خمینی(ره) با حضور شاهآبادی معاون هنری وزیر ارشاد، عفت شریعتی مدیرکل امور بانوان وزارت ارشاد، حجتالاسلام مهدی سیفجمالی مدیرعامل بنیاد ملی مد و لباس، عیسی کلانتری عضو شورای سیاستگذاری جشنواره و حمید قبادی دبیر دومین جشنواره مد و لباس فجر افتتاح شد.
محمدرضا شاهآبادی در این مراسم گفت: امروز در زمینه مد و لباس به یک نقطه بالنده و ارزشمند رسیدهایم و تاثیر کاری که طراحان لباس در کشور ما انجام میدهند و حرکت ارزشمندی که با همکاری فعالان چرخه پوشاک در حال انجام است زمانی مشخص میشود که ارزش آن را با مقیاسهای کلان کشور ارزیابی کنیم.
وی ادامه داد: موضوع سبک زندگی یکی از دغدغههای اصلی جامعه کنونی ما میباشد و کسانی که انگیزههای ترویج ارزشهای زندگی اسلامی را دارند در این مسیر گام برمیدارند.
معاون هنری وزیر ارشاد افزود: یک اقدام ملی در سنوات اخیر و به خصوص در سال 91 آغاز شد که آن افتتاح مجموعه بنیاد ملی مد و لباس است که با این حرکت در کارگروه ساماندهی مد و لباس وارد فاز دوم شدیم. در سال گذشته با حساس کردن مخاطبان توجه مدیران و مردم به نیازها و تمایز عفاف و حجاب از مد و لباس فاز اول این کارگروه سپری شد.
وی ادامه داد: امروز جشنواره مد و لباس فجر خروجیهایی را دارد که میتوانیم به آن افتخار کنیم و میتواند در موضوع سبک زندگی اثرگذار باشد چون در بحث صیانت از ارزشهای اسلامی ارائه مدلهای همخوان با ارزشهای دینی یک اقدام اثرگذار است.
شاهآبادی ادامه داد: 70 میلیون ایرانی که در جامعه حرکت میکنند نماد فرهنگ و تمدن کشورمان هستند و این افراد میتوانند از هویت دینی و بومی ما در مقابل هجمههای دشمنان با فهم و دانایی خود صیانت کنند. چرا که وقتی اسلام به این ملت عرضه شد ملت ایران برترین ملتی بود که آن را به دلیل انطباق آن با فطرت خود پذیرفتند.
معاون هنری وزیر ارشاد تصریح کرد: اگر پوشش و لباس با نیازهای فطری ما منطبق باشد پوششی اسلامی است ولی هم اکنون بسیاری از مدهای وارداتی که در اثر هجمهها وارد کشور شدهاند با فطرت ملت ایران انطباق ندارد و کارگروه مد و لباس با به خدمت گرفتن ظرفیت طراحان داخلی توانسته است مدهای مختلفی را با سلایق مختلف ارائه دهد.
شاهآبادی ادامه داد: اساس کار ما در وزارت ارشاد و در حوزه لباس نگاه کارشناسی به این موضوع است و از این لحظه دیدگاهها و راهکارهای مختلفی به دبیرخانه این جشنواره ارسال میشود. تعدادی از این دیدگاهها مربوط به عدهای میشود که احساس میکنند لباسهای فاخرتر از لباسهای حاضر در نمایشگاه تولید کردهاند اما در جشنواره حضور ندارند و از این موضوع گلایهمندند.
وی ادامه داد: عدم حضور برخی از فعالان حوزه لباس به دلیل مغایرت تولیدات آنها با برخی هنجارهای موجود در جامعه میباشد و ضعفهایی که در کار آنها دیده شد باعث شده است تا از گردونه داوری حذف شوند.
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه هنوز در ابتدای راه هستیم و نیازمند زمان بیشتر برای کار پژوهشی در زمینه مد و لباس هستیم افزود: در زمینه پژوهش مد و لباس و برای ارائه معیارهای اسلامی و سند ملی مد و لباس نیازمند راه طولانیتری هستیم اما مفتخریم اعلام کنیم پیشنویس تدوین سند ملی مد و لباس در معاونت هنری وزارت فرهنگ آغاز شده است اما برای ارائه و طرح راهکارها و شاخصهای دقیق نیازمند کارهای پژوهشی بیشتری هستیم.
وی با اشاره به نقش حمایتی دستگاههای مختلف گفت: اگر دستگاهها و نهادهای مرتبط با مد و لباس تاکنون کوتاهی داشتهاند به دلیل نبود زیرساختها بوده است اما امروز تمام زیرساختها در بالاترین سطح فراهم شده است و دیگر کوتاهیها در این زمینه توجیه پذیر نیست و باید دستگاهها وارد مرحله عملیاتی شوند.
وی ادامه داد: نقش تمام دستگاهها برای توسعه فعالیتهایشان تبیین شده است و باید در آن راستا گام بردارند.
شاهآبادی در پایان گفت: ما هر چقدر در زمینه ترویج عفاف و حجاب و پوششهای اسلامی گام برداریم دشمنان نیز همراستا با ما و برای خنثی کردن اثر فعالیتهای ما حرکت میکند و ما باید با تقویت طرحهای ارائه شده به عنوان یکی از مظاهر سبک زندگی اسلامی جلوی تهاجمات را بگیریم.
حمید قبادی، دبیر دومین جشنواره مد و لباس فجر نیز در این مراسم گفت: زمانی که ما این کار را آغاز کردیم در باورها نمیگنجید که موضوع مد و لباس با حوزه گستردهای که در اختیار دارد قابل ساماندهی باشد اما هم اکنون ثابت شده است که طراحان ایرانی ما میتوانند با ارائه طرحهای مناسب نه تنها پاسخگوی نیازهای جامعه باشند بلکه میتوانند در سایر کشورها هم حضوری مؤثر داشته باشند.
وی در خصوص دومین جشنواره مد و لباس فجر افزود: تاکنون بیش از 7 هزار و 500 اثر را دریافت و طبقهبندی کردیم و در مسیر داوریها قرار دادهایم که نتایج نهایی آن در اختتامیه اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه این جشنواره شامل 8 بخش است، افزود: بخش مسابقه مهمترین و تأثیرگذارترین بخش این جشنواره است که میتوان آن را مولد طراحی و مد لباس کشور دانست. بخش فروش یکی دیگر از بخشهای این جشنواره است که در حقیقت اولین گام در اجرایی کردن برنامهها در دهههای گذشته است.
قبادی با اشاره به حضور مؤثر دانشگاهها و مراکز آموزشگاهی فنی و حرفهای ادامه داد: 35 مرکز آموزشگاهی در این جشنواره آثارشان را ارائه میکنند و از 9 کشور خارجی نیز در این جشنواره میهمان داریم که نشاندهنده حضور لباس اسلامی در قلب کشورهای غربی است.
وی ادامه داد: همزمان با سال تولید ملی تلاش کردهایم تا در بخش صنعت با نگاهی همافزا و مشارکتی نگاهمان را به سمت داشتههای ایرانی هدایت کنیم و تولیدکنندگان را به همفکری و همراهی با طراحان ترغیب کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در حوزه صنعت با آن مواجه هستیم عدم اطلاع دقیق تولیدکننده پارچه از نیاز تولیدکنندگان لباس و مانتو است که در این جشنواره تلاش شده است ارتباط مؤثری از مرحله تولید پارچه تا لباس انجام شود.
دبیر دومین جشنواره مد و لباس فجر ادامه داد: در این جشنواره از بنیاد ملی مد و لباس دعوت کردیم تا حضور داشته باشد و بخشهای فرهنگی، اهالی نشریات و مطبوعات کشور نیز در این جشنواره حاضر شوند و خوشبختانه عمده ناشران فعال در این حوزه شرکت کردند و بیش از 25 ناشر محصولات و کتابهای خود را در زمینه مد و لباس در این جشنواره ارائه کردند.
وی همچنین به بحث نرمافزاری مد و لباس با نگاه ایرانی و ملی تأکید کرد و از رونمایی ژورنال الکترونیکی مد و لباس در افتتاحیه این جشنواره خبر داد.
گفتنی است همزمان با مراسم افتتاحیه دومین جشنواره مد و لباس فجر که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد ژورنال الکترونیکی مد و لباس با حضور محمدرضا شاهآبادی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عفت شریعتی مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان رونمایی شد.
این ژورنال توسط بابک طالقانی طراحی و با نظارت حمید قبادی دبیر دومین جشنواره مد و لباس فجر آماده شده است که قابلیت استفاده برای عموم مردم را دارد.
پایان پیام/
نظر شما