به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، هادی فیض منش، مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان، صبح امروز(14 اسفند) در جمع خبرنگاران گفت: مساجد مهمترین پایگاه های تبلیغ و آموزش دین هستند که نقش مهمی در راه مبارزه با تهاجم فرهنگی دارند.
وی با بیان اینکه مسجد با آموزش فرهنگ دینی، شناخت لازم را برای مسلمانان ایجاد می کند تا آنان قدر فرهنگشان را بدانند، افزود: در سایه این آموزش هاست که تعهد مسلمانان افزایش می یابد و سلاح کارگشایی به نام غیرت دینی در مبارزه با تهاجم فرهنگی ایجاد می شود.
وی، مساجد را تنها جایگاهی دانست که در جوی آکنده از وحدت، اخوت و معنویت، نیروهای مبارز، مومن و شجاع را در خود جای داده و از این طریق، در جهت بیداری و آگاهی بخشی به گروههای مختلف مردمی، رسالت خویش را عینیت بخشیده است، تصریح کرد: به همین دلیل است که دشمنان از مساجد به عنوان مراکز نیرومند پیشتبانی انقلاب و ستاد عملیاتی رهبر انقلاب اسلامی در هراس و وحشت بوده و بارها مساجد را آماج حملات خود قرار داده اند و هم اینک نیز دشمنان داخلی و خارجی در صدد دور کردن مردم به خصوص جوانان از مساجد می باشند.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان با اشاره به مصوبه 302 م18 اسفند 71 شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: این مصوبه در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی ابلاغ شد تا طرح احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغ مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاه های دولتی که امکان بهره وری فرهنگی دارند را با استفاده از سازمان های مردم نهاد، پیگیری و عملیاتی نمایند.
فیض منش اضافه کرد: ستاد عالی نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد در راستای اجرایی نمودن همین امر، ایجاد و آغاز به فعالیت نمود که از جمله مأموریت های ستاد عالی کانونهای مساجد، مقابله با تهاجم فرهنگی، احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد، استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دولتی که امکان بهره وری فرهنگی دارند، تأسیس، تجهیز و پشتیبانی از کتابخانه های مساجد، دایر کردن کلاس های کمک آموزشی در رشته های آموزش قرآن، اعتقادی، رایانه، امور بهداشتی، زبان و ... در سطح مساجد است.
وی تصریح کرد: براین اساس دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان از سال 1372با 12مرکز فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر 428 کانون فرهنگی و هنری در سطح استان همدان در حال فعالیت هستند که 221 کانون روستایی و 207 کانون شهری هستند.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود تا پایان سال این تعداد به بیش از 500 کانون برسد، اظهار داشت: یکی از این ابزارهای مقابله با تهاجم فرهنگی، زنده ساختن نقش مساجد در فرهنگ عمومی جامعه است که برای این منظور کانون های فرهنگی و هنری تشکیل شدند تا نقش مسجد را در فرهنگ جامعه که از زمان صدر اسلام وجود داشت، احیا کنند.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان گفت: مساجد اصلی ترین پایگاه در شکل گیری و استمرار انقلاب اسلامی هستند و کانون های مساجد به عنوان مکانی اثرگذار، با آموزش مبانی دینی در تحکیم باورها، اعتقادات، تغییر رفتارها و درونی کردن دین، نقش مؤثری را ایفا می کنند.
فعالیت 21 کانون تخصصی در مساجد استان همدان
فیض منش با تاکید براینکه کنون های مساجد با برگزاری برنامه های متنوع به پویایی و نشاط مساجد کمک می کنند و از حالت صرف عبادت خارج می شوند، اضافه کرد: 21 کانون تخصصی در این استان در رشته های مختلف و 24 خانه نور در حال فعالیت می باشند.
وی، حضور جوانان و نوجوانان در عرصه های مختلف پژوهشی به خصوص در حوزه مسائل فرهنگی و دینی را امری لازم و ضروری دانست و افزود: هدایت انرژی جوانان و نوجوانان به برنامه تحقیقاتی و پژوهشی،آینده ای روشن را برای ایران اسلامی ترسیم می کند.
وی اظهار داشت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد، تقویت هسته های پژوهشی فرهنگی، هنری و مذهبی، شناسایی ظرفیت های افراد و گروههای پژوهشی، تقسیم کمیته ها، استفاده از کارشناسان پژوهشی، شناسایی نیازهای پژوهشی، ایجاد انگیزه و گرایش در نوجوانان و جوانان مسجد به پژوهش و برنامه های تحقیقاتی و انتشارات دینی را در رئوس برنامه های خود دارد.
راه اندازی خانه های سلامت در کانونهای مساجد
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان با اشاره به تشکیل خانه های سلامت در کانونها و در جوار مساجد، گفت: این برنامه ها برای رساندن مساجد به مسجد طراز اسلامی اجرا می شوند.
فیض منش، استفاده از پزشکان در این اماکن جهت آموزش نکات بهداشتی به اعضای مساجد، بررسی معضلات و مشکلات فرهنگی منطقه و محله و توجه دادن به آن و دعوت از کارشناسان مرتبط با موضوع جهت حل مشکل را از دیگر برنامه ها عنوان نمود.
وی به برگزاری دوره های مختلف آموزشی برای ائمه جماعات مسجد اشاره و تصریح کرد: استفاده از سخنرانی های اساتید بزرگ در مسجد، توجه به مقوله امر به معروف و نهی از منکر، فراهم نمودن بستر مناسب برای اعضای کانونهای مساجد را از دیگر برنامه ها دانست.
وی با اشاره به حمایت مالی از کانون های مساجد و کمک به تقویت برنامه های فرهنگی، هنری ومذهبی در مساجد، اظهار داشت: شناسایی نخبگان هر منطقه و ارج نهادن به فعالیت های شاخص آنها و فراهم آوردن نیاز آنها، ارتباط مستمر و ویژه بین مساجد و مدارس و غیره را از دیگر برنامه ها اعلام نمود.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان گفت: مسجد نمونه باید در زمینه های مختلف نمونه باشد تا زمینه ساز جذب حداکثری جوانان به مسجد شود و شرایط به گونه ای فراهم گردد که اکثریت جوانان به اقبال بیشتری نشان دهند.
کانونهای فرهنگی و هنری روستایی حمایت می شوند
فیض منش با اشاره به حمایت از تأسیس و تجهیز کانونهای فرهنگی و هنری و کتابخانه های مساجد به حمایت از کانون های فعال موجود، تأسیس کانون جدید، کانون های تخصصی موجود، تأسیس کانون های تخصصی جدید، تأسیس و تجهیز خانه های نور، تأسیس کانون مصلی همدان، حمایت از کانونهای روستایی و خرید تجهیزات مشارکتی کانونها اشاره کرد.
وی با اشاره به برنامه های آموزشی و پژوهشی در حوزه قرآن دبیرخانه، تصریح کرد: تفسیر کوتاه، طرح قرآنی 1446، دومین همایش مساجد فعال قرآنی (ویژه قاریان، موذنین، ائمه جماعات در قالب همایش و کارگاه استانی، طرح حفظ قرآن کریم ویژه کانونه، نردبان آسمان ( فعالیت آموزشی تبلیغی با موضوع نهج البلاغه) و همایش بزرگ تالیان طرح تلاوت نور را از برنامه های این حوزه اعلام نمود.
وی با بیان 12 برنامه در حوزه آموزش اظهار داشت: از جمله این برنامه ها، دوره آموزشی کارآفرینی فرهنگی، دوره آموزشی کارگاه روش تحقیق، دوره آموزشی جایگاه زن و خانواده در اسلام، دوره آموزشی مهارت های بیان تفسیر، دوره آموزشی اندیشه های آسمانی در مشهد مقدس، کارگاه آموزشی سفیران آسمانی ویژه ائمه جماعات، کارگاه آموزشی تربیت مربی نگرشی دیگر به عفاف و حجاب، کارگاه آموزشی آشنایی با فضای مجازی، دوره آموزشی مدیران کانونهای جدید التأسیس و طرح کار آفرینی فرهنگی، دوره آموزشی مفاهیم نهج البلاغه است.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان با بیان فراخوان ملی پژوهش و حمایت از پژوهش های بومی، گفت: برگزاری جشنواره نخبگان کانون های روستایی تیرماه سال جاری، برگزاری همایش بزرگ دختران ولایت مدار و شرکت در جشنواره نخبگان روستایی ازجمله همایش هاست.
فیض منش با اشاره به تشکیل ستاد ثبت سامانه اوقات فراغت، افزود: اهدای نرم افزارهای کتابخانه ای مهر مسجد، آموزش نرم افزار مهر مسجد و ساماندهی کتابداران، ساماندهی کتابخانه های مساجد، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ایجاد و تقویت کتابخانه های دیجیتال و افتتاح خانه دیجیتال از برنامه های حوزه کتابخانه ای دبیرخانه در سال جاری بوده است.
پایان پیام/
نظر شما