به گزارش خبرگزاری شبستان، طارق زین العابدین در پنجمین جشنواره شعر فجر، استاد زبان فارسی خارطوم از جمله مهمانان حاضر در بخش بین الملل پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر است.
طارق زین العابدین که در رشته فلسفه و کلام از دانشگاه فردوسی مشهد فارغ التحصیل شده است در حال حاضر به عنوان استاد زبان فارسی در مرکز زبان فارسی وابسته به دفتر رایزنی در خار طول اشتغال دارد و نیز در ترجمه متون عربی به فارسی و فارسی به عربی فعالیت می کند.
حضور پروفسور احسان اکبر در پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر
پروفسور احسان اکبر ، عضو هیات مدیره آکادمی لاهور در پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر حضور به هم رساند.
پروفسور احسان اکبر که در حال حاضر در دانشگاه پنجاب هندوستان به تدریس اشتغال دارد، از جمله شاعران شناخته شده پارسی گوی است که تا کنون در کنفرانس های متعدد جهانی به ارائه مقاله در زمینه زبان و ادب فارسی پرداخته است.
"هنوز آفتاب غروب نشده " کتابی مشتمل بر 3 هزاربیت از او درباره صلح جهانی است که توجه گروه های متعددی در داخل و خارج از کشور را برانگیخته است.
شعر انقلاب یکی از درخشان ترین نمونه های ادبی در جهان است
یحیی طالبیان، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه شعر و ادب ، شعر عصر انقلاب را یکی از درخشان ترین نمومنه های ادبی در دنیای معاصر دانست.
یحیی طالبیان در مراسم گردهمایی شاعران حاضر در بخش بین الملل جشنواره که شب گذشته در طبقه سیزدهم هتل لاله تهران برگزار شد به ایراد سخنرانی پیرامون ادب پارسی پرداخت.
وی با بیان اینکه زبان فارسی در دوران پیش از اسلام به گونه ای متفاوت از دوران پس از اسلام بود، تاثیر علوم و معارف اسلامی بر زبان فارسی را چشمگیر دانست.
وی سپس به ارائه توضیحاتی پیرامون سبک های مختلف شعری و سیر تطور آن پرداخت و در ادامه به شعر دوران انقلاب اشاره کرد.
قائم مقام وزیر ارشاد در حوزه ادب و شعر انقلاب را درختی بارور نامید که هر روز رو به گسترش دارد و از منتقدان خواست که نسبت به نقد جدی آن اهتمام داشته باشند.
جشنواره شعر فجر سطح فرهنگی جامعه را ارتقاء می دهد
مشفق کاشانی، عضو شورا سیاست گذاری جشنواره شعر فجر ، برگزاری این جشنواره را اقدامی در جهت اعتلای سطح فرهنگی در کشور دانست و گفت: خوشبختانه شاعران جوان زیادی با جدیت و انگیزه در زمینه شعر فعالیت می کنند که در بین آنها استعدادهای درخشان فراوانی وجود دارد.
وی توجه به این استعدادها و ایجاد فرصت برای رشد و باروری آنها را وظیفه مسئولان فرهنگی کشور دانست و تصریح کرد: تاسیس جشنواره شعر فجر هم اقدامی در همین جهت محسوب می شود و امیدوارم که عواید آن شامل حال تمامی بخش های فرهنگی در کشور شود.
وی اضافه کرد: از جمله اقدامات بسیار خوبی که در این جشنواره صورت می گیرد توجه به شاعران شهرستانی است و این فرصت مناسبی برای عیار سنجی هر شاعر در سطح ملی و حتی فراملی است.
این شاعر پیشکسوت در پایان ابراز امیدواری کرد که نیروهای مستعد جوان با حضور در این جشنواره خودشان را در معرض قضاوت و ارزیابی کارشناسان قرار دهند تا نقاط قوت و ضعف کارهایشان روشن شده و راه برای فعالیت موثرتر آنها در آینده گشوده شود.
شعر خوانی مهمانان پنجمین جشنواره شعر فجر در کاخ سعدآباد
شاعران حاضر در پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر عصر فردا ضمن بازدید از کاخ سعدآباد در محل سفره خانه سنتی آنجا به شعر خوانی می پردازند.
این دوره از جشنواره که صبح دیروز با سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد. شاهد حضور 150 شاعر استانی و 17 شاعر پارسی گوی و استاد زبان و ادبیات فارسی از 11 کشور جهان است .
شاعران حاضر در این دوره علاوه بر بازدید از کاخ سعد آباد از موزه فرش تهران نیز دیدن می کنند.
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر 10 اسفند در تالار وحدت تهران برگزار می شود.
سایت چند زبانه جشنواره شعر فجر راه اندازی شود
احسان طباطبایی خواستار راه اندازی سایت چند زبانه جشنواره بین المللی شعر شد و تاکید کرد: با استفاده از این راهکار زمینه صادرات ادبی ایران فارهم می شود.
وی افزود: صاحب نظران حوزه شعر که مطالعات روزآمدی در زمینه جریانات ادبی فعال در سطح کشور دارند ، اذعان کرده اند که شعر امروز واجد ویژگی های منحصر به فردی است.
وی توجه توامان به ساختار و محتوا را از ویژگی های شعر امروز ایران دانست و متذکر شد: این تعادل محصول فعالیت جمعی شاعران سه دهه گذشته است که باید میراث ارزشمند آنها را قدر نهاد و از آن پاسداری کرد.
وی برگزاری جشنواره شعر فجر را پاسخ به نیاز بر حق جامعه شعری کشور عنوان کرد و یادآور شد : همان طور که انتظار می رفت شاعران به این جشنواره روی خوش نشان دادند و با طیب خاطر آثار خودشان را در معرض قضاوت داوران گذاشتند.
طباطبایی در پایان خواستار تقویت بخش بین الملل جشنواره شد و خاطرنشان کرد: با فعال کردن این بخش می توان از امکانات جهانی برای گسترش ظرفیت های شعر کشور استفاده کرد.
برگزاری مراسم شعر خوانی شاعران جشنواره شعر فجر در فرهنگسرای رازی
عصر دیروز ( شنبه 7 اسفند ) جلسه شعر خوانی شاعران حاضر در پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر در مجتمع پردیس فرهنگسرای رازی برگزار شد.
این شاعران که در محل هتل لاله تهران مستقر شده اند عصر دیروز با حضور در مجتمع پردیس فرهنگسرای رازی به شعر خوانی پرداختند.
حضور جمعه قلی آتایف در پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر
مدیر روزنامه " وطن " رئیس جمهوری ترکمنستان از جمله مهمانان حاضر در بخش بین الملل پنجمین جشنواره شعر فجر است.
جمعه قلی آتایف که تحصیلات خودش را در شعبه خبرنگاری دانشگاه اورال به پایان رسانده تاکنون کتاب های متعددی در زمینه ادبیات فارسی و تاریخ منطقه ایران ، توران و خراسان منتشر کرده است.
بنا به گزارش ستاد اطلاع رسانی پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر، سلطان العارفین بایزید بسطامی ، ستاره نیشابور شیخ فریدالدین عطار ، یک دسته از گلستان سعدی شیرازی و ... از جمله آثار منتشر شده اوست.
گفتنی است، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی شعر فجر 10 اسفند در تالار وحدت تهران برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما