به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسوول کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان امروز "13 اسفند" در نشست خبری به مناسبت بزرگداشت" 18 اسفند" سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان گفت: کانون های فرهنگی هنری می توانند زیبائی ها و جذابیت های دین را با زبان هنر به همگان معرفی کنند.
وی افزود: احیا و طراوت مساجد در گرو حضور مردم و به ویژه نسل جوان در مساجد است و فلسفه ایجاد کانونهای را میتوان کمک به ایجاد فضای برای ورود جوانان با هر سلیقه فکری عنوان کرد.
حجتالاسلام معتمدی با ارائه آمار تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد در استان اصفهان، تصریح کرد: از سال 1373 تا 1384 در استان اصفهان تعداد 114 باب کانون تشکیل و فعالیت خود را آغاز کردند.
وی افزود: اصفهان از نظر آماری و از نظز کیفیت فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری مساجد رتبه یک کشور را داراست.
رییس کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اظهار داشت: اکثر مساجد فعال استان اصفهان دارای کانون فرهنگی هنری هستند و فعالیتهای خود را در زمینههای کتابخانه، آموزش و پژوهش، طرح تلاوت نور، فعالیتهای فرهنگی هنری و نمایندگی خبرگزاری شبستان برنامهریزی میکنند.
حجتالاسلام معتمدی اظهار کرد: مسجد، کانونی برای امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است و فلسفه ایجاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز ایفای همین نقش است.
رییس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان افزود: تقویت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باعث ارتقای این پایگاه دینی و گسترش ارزشهای دینی در جامعه میشود.
وی با اشاره به فعالیت 1428 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر در استان اصفهان 45 کانون تخصصی در رشتههای مهدویت، آموزش، شعر و ادبیات، تبلیغات و انتشارات، سمعی و بصری، پژوهش، قرآن، نماز، IT، کتابخانه، ورزش، هنرهای تجسمی، ایثار و شهادت، مراسم و همایشها، نظارت و ارزشیابی، ولایت، عترت، سلامت، عقاید اسلامی، سرود، تئاتر، حجاب و عفاف فعال هستند.
حجتالاسلام معتمدی با اشاره به فضای ارزشمند و مطمئن کتابخانههای مساجد افزود: در استان اصفهان 804 کتابخانه باز و مخزن دار در مساجد وجود دارد که در راستای ترغیب نوجوانان و جوانان به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نقش بسزایی ایفا میکنند.
رئیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با تاکید بر ترویج و نهادینهکردن فرهنگ قرآن در جامعه از اجرای طرح تلاوت نور در سال 74 در 700مسجد و در حال حاضر در 3 هزار مسجد استان خبر داد و گفت: در این طرح نمازگزاران مسجد روزانه یک یا دو صفحه از قرآن کریم را تلاوت میکنند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در زمینه توانمند ساختن جوانان مساجد در رشته های مختلف هنری گفت: هرساله جشنواره های جوانان مسجد در رشته های هنرهای تجسمی(خطاطی، نقاشی، ...)، نشریات تجربی، قرآن و اذان، آواها و نغمه ها( سرود و تواشیح)، حضور(تئاترو...) و ... در دو سطح استانی و کشوری به اجرا در می آید.
وی افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد اصفهان در جهت ایجاد بستر ارتباطی و محتوائی در فضای سایبری اقدام به طراحی سایت جامعی جهت ایجاد ارتباط میان فرهنگی کشور تحت عنوان "شبکه ملی رواق" کرده است که در این طرح ضمن ایجاد بستر فعالیت سایبری برای کلیه کانون ها و فعالان فرهنگی،کلیه مخاطبین کانون ها نیز می توانند به اشتراک محتوا بپردازند.
وی تصریح کرد: در زمینه کتابخانههای مساجد در سال 1384 تعداد 65 کتابخانه در مساجد استان اصفهان فعال بود که این تعداد در سال جاری به 803 باب کتابخانه افزایش پیدا کرده است.
حجت الاسلام معتمدی افزود: در زمینه آموزش نیز کانونهای فرهنگی استان اصفهان آموزش اعضا کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان در زمینههای فرهنگی هنری، مالی اداری، مدیریت فرهنگی، مدیریت استراتژیک، ائمه جماعات را در برنامه های خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: کتاب اطلس کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان برای نخستین بار در سطح کشور به همت دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با در برگیری مشخصات 500 باب کانون به چاپ رسیده است و جلد دوم و سوم آن نیز در سال آینده به چاپ می رسد.
وی در پایان به برگزاری همایش تجلیل از فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اشاره کرد و افزود : در این همایش بیش از 70 نفر از فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد اصفهان و مدیران مسجد محور و در شهرستان ها بیش از 500 نفر تجلیل و قدردانی می شوند.
پایان پیام/
نظر شما