به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست "فمینیسم و تاریخنگاری" به همت گروه روششناسی و تاریخنگاری پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می شود.
بنابراین گزارش، فمینیسم در قرن بیستم با بسط و گسترش حوزههای نظری آن به علوم انسانی و اجتماعی و بهویژه در رشتههای مختلف و اساسی و مهمی چون علوم سیاسی، جامعهشناسی، تاریخ، ادبیات، نقد ادبی، نظریه ادبی و نیز تلاش برای ارائه پارادایمها و الگوها و روشهای تأثیرگذار در عرصههای سهگانه فلسفه سیاسی، نظریه سیاسی و اندیشه سیاسی و نیز ظهور و بسط و تکامل آن در مقام یک الگوی چالش برانگیز در عرصه مطالعات فرهنگی، مطالعات زنان و مطالعات بین رشتهای، به صورت یکی از مهمترین «جنبشهای اجتماعی جدید» در کنار سایر جریانهای موجود درآمده است.
این جنبش که ابتدا در قالب پارهای مباحث نظری و گفتمانی و روشنفکری سر برآورده بود، بهتدریج دامنه آموزههای نظری و گفتمانی خود را بسط و تکامل بخشید و به منزله یکی از نظریههای اساسی و پارادایمهای چالشبرانگیز در حوزههای مختلف دانش و معرفت و نظریه و کاربست علوم انسانی و علوم اجتماعی و بهویژه در رشته تاریخ سربرآورد، در غالب این حوزهها تأثیرهای جدی در پی داشته است: در حوزه تاریخ، تاریخ نگاری، فلسفه تاریخ، علوم سیاسی، جامعهشناسی، نقد هنر، نقد ادبی، روانشناسی، روانکاوی و بیشمار رشتههای اصلی و فرعی دیگر، بعضاً به صورت یک پارادایم جدی درآمده است. در حوزه تاریخ نیز جنجالها و چالشهای فراوانی در پی داشته است.
از مهمترین برداشتهای گرایشهای فمینیستی این است که همواره در طول تاریخ این مناسبات مردسالارانه بوده است که سرشت و ماهیت حقیقی و اصلی هر نوع مناسبات دیگر را تعیین کرده و میکند. به تبع این برداشت و تلقی کلی و همه شمول بود که گرایشها و جریانهای مختلف و متنوع فمینیستی حملهها و انتقادهای اساسی خود را معطوف ساختارها و مناسبات مردسالارانه و پدرسالارانه حاکم بر جوامع بشری ساختند.
نشست فمینیسم و تاریخنگاری ششمین نشست از سلسله بحثهای روششناسی، فلسفه تاریخ و تاریخنگاری است که با حضور حسینعلی نوذری در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار میشود.
این نشست، چهارشنبه، 16 اسفند ماه ساعت 17 تا 19 برگزار در پژوهشکده تاریخ اسلام به نشانی خیابان توانیر، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، پلاک 9 برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما