به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، در آیین افتتاحیه همایش بزرگداشت سید نعمتالله جزائری، پیام مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی به این همایش قرائت شد، متن کامل پیام به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلّی الله علی سیّدنا و نبیّنا حبیب اله العالمین أبی القاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین.
قال اللّه تعالى:
«ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماء تُؤْتی أُکُلَها کُلَّ حینٍ بِإِذْنِ رَبِّها»
السلام علیکم و رحمةالله
با عرض ادب و احترام خدمت حضّار محترم، حضرات علماء اعلام و دانشمندان بزرگوار و نخبگانی که در این همایش باشکوه تشریففرما شدهاند مطالبی را به عرض میرسانم:
مدرسه عالی تشیع و مکتب نورانی اهلالبیت علیهمالسلام در طول تاریخ و مرور اعصار، فرزانگان و رجال عظیمالشأن و علمای عالیمقامی را پرورش داده که هر کدام در عصر خود از نوابغ و بزرگان عالم انسانیت و خادمان حقیقی دانش و معرفت و اساتید علوم و معارف و پاسداران دعوت انبیاء و راهنمای به سوی خدا بودهاند.
این شخصیتهای دینی و استوانههای بزرگ ایمان، پاسدار ارزشهای والا و حافظ حدود و ثغور صراط مستقیم و مانع از نفوذ شیاطین و ابطال مبطلین و چراغ فروزان هدایت و تقوی و راستی و عدالت بودهاند.
یکی از این بزرگمردان که در آسمان علم و فقاهت و معارف قرآن و مکتب اهل بیت علیهمالسلام مانند آفتاب درخشید، بزرگ فقیه عالیقدر و محقق عصر و صاحب کمالات بزرگ انسانی و فضایل اخلاقی مرحوم آیتاللهالعظمی سید نعمتالله جزائری اعلیالله مقامهالشریف بود.
او یکی از استوانههای مکتب جهانی علم و فقه و حدیث و اجتهاد بود که به حق از مفاخر بزرگ شیعه و از پیروان راستین ائمه طاهرین صلواتالله علیهم اجمعین و تجسّم اخلاق اسلامی و در زهد و پارسایی و قناعت و مناعت طبع کمنظیر و در یک کلمه او نعمت بزرگ الهی برای مردم با ایمان و سالکان طریق هدایت و بندگی بود.
مرحوم آیتالله العظمی جزائری صاحب دهها کتاب نفیس فقهی، حدیثی، تفسیری، اصولی و تاریخی بود که هر کدام آنها از اهمیت خاصی برخوردار و دارای ارزش والا و بالای علمی است و نیز آن بزرگوار در جمعآوری کتاب گرانسنگ بحار الأنوار، یار و کمککار بزرگ برای مرحوم علامه مجلسی بود چنانچه خودش میگوید: «من در وقت تألیف بحار الأنوار شب و روز در خدمت علامه مجلسی بودم و در حل بعض احادیث مشکله با همدیگر بحث میکردیم و همیشه در خدمت ایشان بودم.»
اینجانب چه بگویم درباره چنین شخصیت بزرگ جهان علم و ادب که به حق ستارهای بود که در آسمان مکتب حقه تشیع نورافشانی میکرد و امروز ما در مقابل یک اینچنین بزرگانی قرار گرفتهایم. آیا میتوان حق آنان را به جامعه انسانیّت اداء نمود؟
این همایش و همایشهای دیگر که آثار و برکات خوبی انشاءالله در شناختن علماء و مفاخر دین به نسل جدید دارد از کوچکترین کارهایی است که ما توانستهایم در معرّفی آن بزرگواران انجام دهیم.
آنان حق بزرگی دارند و ما انشاءالله بتوانیم افکار بلند و آرمانهای مقدس آنان را برای تشنگان علم و ادب بازگو کنیم و الگوهای بزرگ کمال و رشد و ترقّی بشریت را به مردم معرفی نماییم.
در پایان از تمام بزرگان و عزیزانی که این همایش با عظمت را برگزار نمودهاند تقدیر و تشکّر مینمایم و توفیقات همگان را در ظلّ عنایات حضرت ولیاللهالاعظم ارواحالعالمین لهالفدا مسئلت دارم.
16ربیع الثانی1434/لطفالله صافی
پایان پیام/
نظر شما