به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله سیدهاشم حسینیبوشهری امروز (10 اسفند) در همایش گرامیداشت 54 سال انتشار مجله درسهایی از مکتب اسلام که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: فلسفه وجودی این جلسه به منظور پاسداشت 54 سال تلاش خستگی ناپذیر بنیانگذاران مجله مکتب اسلام به ویژه تجلیل از 2 شخصیت علمی و مرجعیت شیعی یعنی آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله سبحانی است.
وی عنوان داشت: این افرادی که در این نشریه قلم زدند شب و روز نشناختند و در آن ایام که تاریکی همه جا را فراگرفته بود، علما دست مردم را گرفتند و با آن همه سختی اقدام به فعالیت کردند.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور گفت: در آن زمان آیتالله بروجردی به گونهای مدیریت کردند که هم جوانان را حفظ کرده و هم اجازه ندادند تا نشریه به مسایل حاشیهای برود.
وی افزود: در آن زمان نامههای زیادی خدمت آیتالله بروجردی ارسال میشد که اجازه نشر چنین مجلهای را ندهید ولی آیتالله بروجردی حمایت کردند و با درایت در راستای گسترش این نشریه کوشیدند.
آیتالله حسینیبوشهری با اشاره به موضوع صاحب امتیازی نشریه گفت: حکومت آن زمان بیان کرده بود که برای صاحب امتیازی نشریه هر فرد باید یا مدارک دانشگاهی و یا اجتهاد داشته باشد که در سن 24 سالگی آیتالله مکارم شیرازی از 2 مرجع تقلید اجازه اجتهاد داشتند.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: روزنامه نویسی و مجله نویسی در آن زمان یک جرم نابخشودنی بود اما امروز فضا یک فضای دیگری است و می شود عالمانه نوشته و عالمانه نقد کرد.
وی بیان داشت: آن روز نشریه مکتب اسلام در دل مردم روزنه باز کرد و چاپ آن تعداد نشریه یک کار بزرگ بود که همه مباحث اعتقادی در آن مطرح میشد.
آیتالله حسینی بوشهری تاکید کرد: امروز هم باید مکتب اسلام پا به پای شرایط روز حرکت کند و باید با نوشتن مقالات آن جایگاه خود را حفظ کرده و به آن بالندگی برسد.
وی عنوان داشت: هنر عرضه دین در آن زمان توسط مکتب اسلام وجود داشت و فعال این نشریه با زبان ساده به بیان حقایق دین میپرداختند و نشریه مکتب اسلام با دانش و روش کار آمد برای معرفی اسلام کوشید.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور ضمن قدردانی از تلاشهای آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله سبحانی برای قلم زدن در نشریه مکتب اسلام گفت: حقیقتا به جای اینکه این بزرگواران از نوشتن خسته شوند، قلم خسته میشد و اکنون هم این حرکت ادامه دارد.
آیتالله حسینیبوشهری افزود: آن روز 2 حرکت جدی وجود داشت عده ای مستقیم موضع گیری می کردند و به زندان می رفتند و عده ای هم در کنار این مبارزات کادر سازی می کردند که دستگاه طاغوت اینها را هم تحمل نکرد.
وی با اشاره به رمز ماندگاری مجله گفت: اخلاص و اعتدال، رمز ماندگاری نشریه مکتب اسلام است و اگر جایی بخواهد ماندگار باشد از این طریق میشود.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: امروز بخش عظیمی از مسئولان جمهوری اسلامی به صورت مستقیم و غیر مستقیم دست پرورده مکتب اسلام هستند.
پایان پیام/
نظر شما