تعلیم و تربیت مقوله اساسی حیات انسان

استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بااشاره به جنبه های متعدد تربیتی و همچنین اهمیت آن برای مصلحان و متفکران، گفت: تعلیم و تربیت مقوله اساسی حیات انسان است.

به گزارش خبرنگار شبستان، همایش ملی تعلیم و تربیت اسلامی، مبانی و منابع اصول با رویکرد معرفی، تحلیل و نقد آثار استاد سیدعلی اکبر حسینی صبح روز پنجشنبه 10 اسفند در محل پژوهشگاه علوم اسلامی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

برپایه این گزارش حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با عنوان تربیت حکمت بنیان در این همایش به سخنرانی پرداخت.

وی اظهارکرد: تعلیم و تربیت همواره از مهمترین دغدغه های مصلحان و متفکران بوده است و از دیدگاه ادیان الهی نیز این مقوله، مقوله اساسی حیات انسان است.

ذوعلم ادامه داد: اسلام به عنوان تنها دین حق الهی در ابعاد گوناگون تربیت انسان مبانی، ارزشها و راهبردهای اساسی را ارائه کرده است و اساساً می توان اسلام را دین تربیت نامید. چرا که همه عرصه های تعالی انسان را در ابعاد فردی و اجتماعی مشروط به تربیت صحیح می داند.

استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: در این میان مولفه اهداف و رویکرد محتوایی تربیت مهمترین مولفه ای است که پیوند بین مبانی و نگرش های فلسفی تربیت از یک سو و فرایند تحقق آن را ازسوی دیگر برقرار می کند، از منظر اسلام تربیت عقلانی و پرورش قدرت تفکر فطری مهمترین هدفی است که تکیه گاه و خاستگاه اولیه ایمان به مبدا و معاد و شکل گیری باور عمیق به حقایق و ارزش های الهی را فراهم می سازد.

ذوعلم افزود: بعد از مراحل یاد شده این تفکر بر مبنای تعقل و ایمان سایر عناصر اصلی و تمامی اهداف تربیتی را در یک الگوی مفهومی تعریف و تبیین می کند که فرایند این اهداف پرورش (حکمت) در متربیان است که هم در عرصه نظر و هم در عرصه عمل به همه نیکی ها و مطلوب هایی که در ابعاد فردی و اجتماعی غایت تربیت شمرده می شوند، دست می یابند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اوصاف یاد شده تربیت اسلامی، تربیت حکمت بنیان است و تحول و ارتقای نظام تربیتی و آموزشی جوامع اسلامی در مبانی، اهداف، اصول، روش ها و محتوا براین اساس ضروری است تحولی که در روش ها و چارچوب های خود نیز باید حکیمانه باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 233267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha