نماینده قائنات از پاسخ‌های وزیر ارشاد قانع شد

نماینده قائنات از سوال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اینکه راهکارها و برنامه‌های هدفمند این وزارتخانه در قبال نابسامانی‌های فرهنگی از حد خارج شده است، قانع شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز نهم اسفند مجلس شورای اسلامی سوال جواد هروی، نماینده قائنات از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد.

سؤال هروی در مورد راهکارها و برنامه‌های هدفمند و سنجیده وزارت ارشاد در قبال نابسامانی‌های فرهنگی کشور که از حد متعارف خارج شده‌اند، بود.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال گفت: موارد متعددی وجود دارد که برخی موارد فراتر از وزارت ارشاد است، مانند نقشه جامع فرهنگی که در شورای فرهنگی و در مبحث مهندسی فرهنگی به جدیت دنبال می‌شود و مواردی از آن نیز تصویب شد و به زودی نهایی و ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به نقش وزارت ارشاد در تدوین سند مهندسی فرهنگی اظهار کرد: به دلیل ضعف اطلاع‌رسانی بسیاری از فعالیت‌ها را حتی خواص اطلاع ندارند و بدون تردید در دولت دهم گام‌های بلندی در عرصه فرهنگ و هنر برداشته شد.

وی در پاسخ به این سؤال که هیچ‌گونه بسترسازی در حوزه فرهنگی در جامعه صورت نگرفته است، گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بزرگ‌ترین شبکه مذهبی و هنری در کشور هستند که از تهران تا دوردست‌ترین روستاها کار می‌کنند و مورد حمایت جدی هستند.

وی ادامه داد: شبکه ملی فرهنگی در فضای مجازی نیز با راه‌اندازی 400 خانه فرهنگ در کشور فعالیت می‌کند و در آینده به 500 خانه فرهنگ ارتقا می‌یابد.

وزیر فرهنگ و ارشاد با اشاره به فعالیت‌ بنیاد بازی‌های رایانه‌ای و تولید نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی در مورد مشاهیر ایران و جهان اظهار کرد: بنیاد بازی‌های رایانه‌ای این اطمینان را به خانواده‌ها می‌دهد که در مقابل تهاجم رایانه‌ای غرب بتواند پاسخگو باشد.

وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در دیدار با خبرگان در سال 89 خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در این دیدار فرمودند فرهنگ از اقتصاد و سیاست مهم‌تر است، ای کاش همه مسئولان این نگاه رهبری را داشتند و از فرهنگ حمایت جدی‌تری می‌کردند، ما از جهت طرح و برنامه چیزی کم نداریم و اولویت‌ها مشخص است اما باید حمایت جدی‌تری شود تا اقدامات به نتیجه برسد.

وی با اشاره به فعالیت‌های این وزارتخانه در حوزه تئاتر، نمایش، جشنواره‌های دفاع مقدس و نمایشگاه کتاب اظهار کرد: در مورد ساخت فیلم‌های فرهنگی در حوزه دفاع مقدس نیز در سال گذشته فیلم برتر جشنواره روزهای زندگی بود که در حوزه دفاع مقدس ساخته شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد با اشاره به تشکیل معاونت امور قرآنی و عترت قبل از ماه مبارک رمضان اظهار کرد: بیش از دو هزار مؤسسه قرآنی به ثبت رسیده است. در بحث آموزش و مسابقات قرآنی نیز سال به سال این موضوع گسترده‌تر می‌شود، در ایام دهه فجر نیز هشت جشنواره باشکوه سراسری برگزار شد، همچنین در حوزه کودک و نوجوان نیز نمایشگاه‌های مختلف و تئاتر، فیلم و نمایشنامه‌های زیادی برای آشنایی جوانان با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی اجرا شد.

وی گفت: ما کارنامه قابل قبولی داریم که باید ارایه کرد و در این زمینه اقدامات قابل توجه‌ای انجام شده است اما تمام خواسته‌های انباشته‌شده در مدت کوتاه انجام نمی‌شود. سوال ما این است که چرا در زمان وزرای گذشته کاری نشده است؟

در ادامه این جلسه، جواد هروی، نماینده قائنات اظهار کرد: دولت و مجلس نابسامانی فرهنگی را فراموش کرده‌اند، صحبت بنده این است که چه چیزهایی را فراموش کرده‌ایم که در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود نسبت به هویت اصیل ایرانی و اسلامی خود دچار مشکل هستیم و این موضوع در آینده‌ای نه‌چندان دور محقق می‌شود.

وی با اشاره به بحث مهندسی فرهنگی اظهار کرد: این موضوع در سال 81 از جانب رهبری مطرح شد اما تدوین سند مهندسی فرهنگی بر گردن کیست و آیا این سند که چالش‌های فرهنگی آینده را در نظر می‌گیرد چرا دچار فراموشی شده است؟

نماینده قائنات در مورد سند فرهنگی و مهندسی در دستگاه‌ها اظهار کرد: این سند در دستگاه‌ها دچار موازی‌کاری شده است و مردم از شعار و شعارزدگی فرهنگی خسته شده‌اند، مردم خسته و ملول از موقعیت فرهنگی هستند، عرصه فرهنگ عرصه آرمان‌گرایی نیست و باید در عرصه فرهنگ به هویت‌های غنی و عمیق اسلامی و ایرانی که بر فراز تمام هویت‌هاست، تکیه کنیم اما مدیریت نسبت به فرهنگ‌مان بیگانه است.

هروی اظهار کرد: جوانان در تحرکات فرهنگی نقشی ندارند و برای آنها برنامه‌ریزی نمی‌شود، مسئله جوانان به وزارت ورزش و جوانان موکول شده است در حالی که وقتی از آنها سوال می‌کنیم می‌گویند به ما ربطی ندارد، شما وزیر فرهنگ این مملکت هستید، باید سنجیده‌ترین مسایل فرهنگی توسط شما پی‌گیری شود اما آیا واقعا این موضوع انجام شد.

وی گفت: وضعیت وزرای فرهنگ در 100 سال گذشته آن‌قدر ضعیف نبوده است و شما را با کدام وزیر 100 سال گذشته باید مقایسه کرد؟

وی با اشاره به کتاب قانون وزارت ارشاد اشاره کرد: در این کتاب به اهداف این وزارتخانه اشاره شده است و وظیفه خطیر شما در قبال هنرمندان و امنیت شغلی فرهیختگان مشخص شده است اما وقتی با هنرمندان صحبت می‌کنیم این موضوع را نمی‌پذیرند.

وی با اشاره به مخالفت وزیر ارشاد با صدور مجوز شب شعر در برخی از نقاط کشور اظهار کرد: چقدر در کارنامه وزارت ارشاد در زمان شما ملاک‌های فرهنگی مدنظر قرار گرفته است؟

وی با بیان اینکه در بحث کتاب نیز تناقض وحشتناکی در آمار وجود دارد، افزود: برخی از مسئولان اشاره کردند وضعیت تولید کتاب 11 برابر رشد کرده است اما آمار رسمی موجود و برخی از عملکردها و نقل قول‌ها این موضوع را اثبات نمی‌کند، سقوط وضعیت فرهنگی در کتاب به حدی است که 24 میلیون نسخه کاهش تولید کتاب را نشان می‌دهد، در بخش انتشارات و ناشران نیز ناشران دل پری دارند.

وی با اشاره به حذف ناشران خارجی از نمایشگاه کتاب اظهار کرد: روزنامه‌ها از خبر حذف ناشران خارجی از نمایشگاه کتاب حکایت می‌کنند.

وی در مورد مقایسه تولید کتاب در کشور ما با ترکیه گفت: در مقام مقایسه در حوزه تألیف کتاب با کشور ترکیه می‌بینیم ترکیه در انتشارات کتاب در حال حاضر 100 برابر ماست و این در شأن جمهوری اسلامی و قابل پذیرش نیست، ما آسیب‌شناسی فرهنگی در حوزه کتاب نکرده‌ایم، پایین‌بودن سرانه مطالعه در کشور نیز آینده بغرنجی را اعلام می‌کند، وضعیت کتاب و نشریه فرهنگی قابل مقایسه با گذشته نیست و ناشران دچار خسران شده‌اند و کتابفروشی‌ها یک به یک در حال سقوط و کاهش هستند.

وی با اشاره به سونامی ضد فرهنگی و امواج خروشان آن اظهار کرد: دالان‌های فرهنگی بهترین بستر تهدید امنیتی هستند چرا آنها را رها کرده‌اید، فرهنگ را به حال خود رها نکنید، سونامی ضد فرهنگی و امواج خروشان ادیان الحادی، فساد و فحشا ره‌آورد این سونامی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

در ادامه این جلسه، وزیر ارشاد در پاسخ به این نماینده اظهار کرد: در سال 90 در حوزه کتاب با رقم 69 هزار عنوان کتاب، جمهوری اسلامی ایران جایگاه اول کتاب را در میان کشورهای اسلامی کسب کرد البته در سال جاری نیز به خاطر مشکلات اقتصادی چالش‌هایی به وجود آمد.

وی ادامه داد: سرانه مطالعه کتاب نیز رو به پیشرفت است و ما در این حوزه عقب‌گرد نداشته‌ایم، در دولت نهم و دهم از 1600 کتابخانه به 2800 کتابخانه رسیدیم، در مورد نمایشگاه‌های کتاب نیز در کل کشور نمایشگاه‌هایی برگزار شد و در حال حاضر در حال تدارک نمایشگاه کتاب علی‌رغم تمام محدودیت‌ها هستیم اما به اندازه امکانات خود در این راه فعالیت می‌کنیم.

وی در مورد حمایت از هنرمندان اظهار کرد: صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان در این حوزه بیشترین حمایت را از هنرمندان کرده است و در مورد تجلیل از آنها اهدای نشان ملی را در بسیاری از برنامه‌ها داشته‌ایم.

وی گفت: ما در بحث فرهنگ موازنه‌کاری داریم، همه با هم با فرهنگ سروکار دارند، از خانه، دبستان و پیش‌دبستان با فرهنگ سروکار دارند البته فرافکنی نمی‌کنیم مسئولیت ما خطیرتر از سایر دستگاه‌ها است و باید با همگرایی ارزش‌های فرهنگی را ارتقا دهیم.

وزیر ارشاد اظهار کرد: در بحث عرفان‌های کاذب نیز علاوه بر کتاب‌های فراوان از تولید کتاب‌های جعلی در این زمینه پیشگیری شد.

هروی در ادامه این جلسه اظهار کرد: در بحث نابسامانی در شهرستان‌ها بسیاری از نمایندگان گفته‌اند بحث تمرکززدایی را رعایت نکرده‌ایم، هدف از طرح این سوال این بود که در قبال حرکت‌های عظیمی که در عرصه‌های مختلف انجام شد عرصه فرهنگ باید با برنامه‌های سنجیده‌تری پیش رود.

وی ادامه داد: با توجه به کم‌مهری رییس‌جمهور برای حضور در مجلس و ارایه بودجه مجلس همچنان رهروی ولایت است و تعامل خود را با رییس‌جمهور طبق فرمایشات رهبری و ولایت می‌پسندد و دغدغه پی‌گیری مسایل فرهنگی را دارد اما از رأی‌گیری و پی‌گیری سؤالم صرف‌نظر می‌کنم.

پایان پیام/

 

کد خبر 233033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha