به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دومین جشنواره تئاتر شمسه صبح امروز چهارشنبه 9 اسفند با حضور رحمت امینی، دبیر تخصصی تئاتر شمسه، مهدی مشهور، مدیر اجرایی جشنواره فرهنگی و هنری شمسه، ثابت نیاف دبیرکل جشنواره شمسه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
دومین جشنواره تئاتر شمسه از 10 تا 16 اسفند در تالارهای حوزه هنری، تالار سوره، محوطه باز تئاتر شهر، تکیه امامزاده یحیی، سرای محله شمیران نو در بخش های صحنه ای، آئینیف خیابانی، کودک و نوجوان و ویژه برگزار میشود.
رحمت امینی، دبیر دومین جشنواره تئاتر شمسه در ابتدای این نشست گفت: جشنواره تئاتر شمسه دبیری دارد که دبیر علمی تخصصی نامیده می شود و این عنوان نشان می دهد که شمسه جشنواره متفاوت از جشنواره های هنری مرسوم است.
امینی با بیان اینکه تئاتر شمسه فرایند محور است نه محصول محور، اظهار داشت: نام شمسه مخفف «شهروند، محله، سرمایه، هویت» است اما انچه در دبیرخانه جشنواره مهم بوده است پیوند تئاتر با اجتماع است، در سالهای اخیر به تئاتر کاربردی توجه شده است، تئاتر پداگوژِک یکی از شاخه های تئاتر کاربردی است و در کنار شاخه های هنری تئاتر شاخه کاربردی کار خود را می کند و تئاتر شمسه به تئاتر کاربری توجه کرده است، این نوع تئاتر با تئاترهای مرسوم تفاوت های زیادی دارد، در تئاتر شمسه تئاتر را در محلات به گونه ای معرفی کردیم که هر شهروند در کارگاههای نمایش شرکت کند و در یک پروسه 6 ماهه بتواند اثری را ارایه کند.
وی با تاکید بر اینکه اولویت جشنواره شمسه بر موضوعات شهروندی است، خاطر نشان کرد: یکی از اهداف تئاتر شمسه این است که تئاتر را از ذهنیت اختصاصی بودن به قشر خاص خارج کند و از طرفی به کشف استعدادها و ظرفیت های هنرمندان در حوزه تئاتر بپردازد.
امینی تصریح کرد: در جشنواره تئاتر شمسه انواع و اقسام تئاتر مثل صحنه ای ، آیینی، کودک و نوجوان وجود دارد ، جشنواره امسال میزبان انواع گونه های نمایشی از سوی گروههای مختلف از محله های 22 گانه تهران است که برای اولین بار به شمسه آمده اند.
امینی با بیان اینکه در جشنواره تئاتر شمسه برای نخستین بار از نیروهای متخصص تئاتر استفاده کاربردی شده است، گفت: در جشنواره تئاتر شمسه پیشنهاد دادیم از دانش آموختگان تئاتر استفاده شود چرا که علاوه بر حضور در عرصه های اجتماعی برای آنها اشتغال آفرینی نیز کرده باشیم.
وی سپس به داوران جشنواره تئاتر شمسه اشاره کرد و تصریح کرد: در بخش صحنه ای سعید پورصمیمی، رضا بابک، قطب الدین صادقی، در نمایش خیابانی اردشیر صالح پور، مریم معترف و علی پویان، در بخش آیینی داود فتحعلی بیگی، امیرکاووس والازاده داوری آثار را بر عهده دارند و در بخش کودک و نوجوان داوری توسط خود کودکان انجام می شود.
وی افزود: هر بخش جشنواره فرهنگی هنری شمسه دبیرخانه اش در یک منطقه شهرداری تهران است اما دبیرخانه تئاتر شمسه در مناطق چهار تهران است.
دبیر جشنواره تئاتر شمسه از افتتاح نخستین مرکز نمایش کاربردی در شهرداری تهران همزمان با اختتامیه جشنواره تئاتر شمسه خبر داد.
در ادامه نشست مهدی مشهود، مدیر اجرایی و جانشین دبیر جشنواره تئاتر شمسه گفت: از مهرماه امسال 22 دانشآموخته تئاتر را در 22 منطقه تهران مستقر کردیم تا شهروندان را به حضور در فعالیتهای نمایشی تشویق کنند
و هدفمان این بود از طریق پروسه تئاتر شهروندان را در محله خود تشویق کنیم.
وی افزود: در این طرح 4 هزار نفر از شهروندان در قالب 518 گروه تئاتر شکل گرفتند و در کاگاه های آموزشی تحت آموزش قرار گرفتند، رانندگان تاکسی ، بزهکاران، گروه تئاتر خانوادگی و کارگران افغانی از جمله گروههای تئاتری هستند که در جشنواره تئاتر شمسه آثارشان را به صحنه می برند.
مشهود خاطر نشان کرد: داوری آثار در سه مرحله انجام شده و از 518 گروه 100 گروه به مرحله پایانی جشنواره راه یافتند.
امینی همچنین اظهار داشت: در سند توسعه تئاتر نهادهای مانند شهرداری آموزشی و پرورشی و صداوسیما موظف باشد از توسعه تئاتر حمایت کنند.
پایان پیام/
نظر شما