به گزارش خبرگزاری شبستان، برترین های بخش فیلم های مستند این دوره از جشنواره در مراسم اختتامیه که روز یکشنبه 13 اسفندماه در تالار وحدت برگزار می شود، مورد تقدیر قرار می گیرند.
در این مراسم جوایز بخش های «بهترین فیلم»، «بهترین کارگردان»، « بهترین پژوهش»، «بهترین تصویربردار» و «بهترین تدوین» توسط اعضای هئیت انتخاب و داوری بخش فیلم های مستند تجسمی اهدا می شود.
«علیرضا قاسم خان» دبیری این دوره از فیلمهای مستند جشنواره هنرهای تجسمی را عهده داشت و «رضا پورحسین»، «منوچهر شاهسواری»، «کوروش پارسانژاد»، «مهرداد زاهدیان» و «پریوش نظریه» نیز داوران این بخش بودند.
آیین پایانی پنجمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مدیران سینمایی و مستندسازان ساعت 18:30 روز یکشنبه 13 اسفندماه در محل تالار وحدت برگزار خواهد شد.
«هنرمندان معاصر ایران» پزشک نیا را به جشنواره تجسمی فجر می آورد
فیلم مستند «هنرمندان معاصر ایران» ساخته «هومن حسنی» که به زندگی و آثار «هوشنگ پزشک نیا»؛ نقاش و طراح معاصر می پردازد، روی پرده سینماتک می رود.
فیلم مستند «هنرمندان معاصر ایران» که به زندگی و آثار «هوشنگ پزشک نیا» از نقاشان و طراحان معاصر کشورمان می پردازد، در بخش «ویژه» فیلم های مستند تجسمی این دوره از جشنواره به نمایش گذاشته می شود.
این مستند – پرتره 26 دقیقه ای را « هومن حسنی» کارگردانی کرده است و پنجشنبه دهم اسفندماه سانس نخست ساعت 16:30 - 15 اکران می شود.
حسنی در مجموعه مستندهای «هنرمندان معاصر ایران» مستندی نیز درباره « اسماعیل توکلی»؛ مجسمه ساز معاصر ساخته است که در روزهای برگزاری جشنواره فیلم های مستند تجسمی فجر نمایش داده شد.
برخی از عوامل مستند «هنرمندان معاصر ایران؛ هوشنگ پزشک نیا» عبارتند از: نویسندگان و پژوهشگران: محمد حسن حامدی – علی قهرمانی، تصویربردار: امیر حمیدی نوید، تدوین، گوینده گفتار متن و تهیه کننده: هومن حسنی، عکاس: مهرناز لک فرد.
یادآوری می شود: نمایش فیلم های مستند هنرهای تجسمی فجر دهم اسفندماه در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به پایان می رسد.
مصطفی اسدالهی: موضوعی برگزار کردن جشنواره در تمام دنیا یک رسم است
مصطفی اسدالهی از داوران بخش گرافیک پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر با اشاره به موضوعی برگزار شدن این دوره از جشنواره، این را یک رسم در تمام جشنوارههای هنری دنیا دانست.
مصطفی اسدالهی، این طراح پیشکسوت گفت: در وهله اول باید بگویم استقبال از این بخش با توجه به تعداد آثار رسیده، بسیار خوب بود و ما تعدادی بالای هزار اثر را مورد ارزیابی قرار دادیم. در نهایت کمتر از 40 اثر را از نظر کیفی انتخاب کردیم که به گمانم این نشان دهنده اهمیت کیفیت برای هیات داوران در این دوره از جشنواره است.
وی افزود: ما آثاری را انتخاب کردیم که از هر لحاظ قابلیت و شایستگی داشته باشند و در مجموع به نظر میرسد آثاری که انتخاب شدهاند، از نظر اهمیت دادن به قالب و استفاده از بیانهای تصویری در راستای موضوع مورد نظر جشنواره خوب عمل کردند.
این هنرمند با اشاره به موضوعی برگزار شدن این دوره از جشنواره گفت: به نظر من در بسیاری از جشنوارهها دادن موضوع یک رسم است اما برخی مواقع این موضوع خوب از آب در میآید و برخی مواقع نه. اما باید بگویم با اصل قضیه و موضوعی برگزار شدن جشنواره فجر مخالفتی ندارم و حتی در مواردی موافق هم هستم زیرا می توان محک خوبی برای عیارسنجی طراح باشد.
اسدالهی ادامه داد: باید بپذیریم آثاری که به نوعی آرمانگرایانه و مفهومی است ، ایده پردازی پیرامون آن برای طراح سخت است. اینکه یک طراح بتواند برای چنین موضوعاتی اثری خلق کند، باید بیانی واضح و در عین حال غنی داشته باشد. همچنین اثر باید در ایده و تکنیک نو و بدیع باشند که در مجموع این مسئله سخت است. اما آثاری که به نمایشگاه پنجمین جشنواره تجسمی فجر راه یافت از همه این نظرها قابل اعتناست و مهمتر اینکه در ایجاد ارتباط با مخاطب موفق عمل کردند.
عکس های «ارنست هولستر» از نصف جهان دوره قاجار روی پرده نقره ای می رود
فیلم مستند «فرزند اصفهان» به کارگردانی «فرشاد اکتسابی» که درباره «ارنست هولستر»؛ عکاس آلمانی ساخته شده است، در جشنواره تجسمی فجر اکران عمومی می شود.
فیلم مستند «فرزند اصفهان» ساخته «فرشاد اکتسابی» در بخش «ویژه» این دوره از فیلم های مستند تجسمی، پنجشنبه دهم اسفندماه ساعت 16:45 در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران روی پرده می رود.
این فیلم سرگذشتی از زندگی «ارنست هولستر»؛ عکاس آلمانی است که در دوران ناصرالدین شاه قاجار به اصفهان آمد و برای اولین بار در تاریخ این شهر از حیات اجتماعی و بناهای تاریخی این شهر عکس های زیبایی به ثبت رساند.
این مستند – پرتره که «عبدالحمید ارجمند» و گروه مستند شبکه یک سیما آن را تهیه کرده اند، در 35 دقیقه و با صدای «ناصر طهماسب» به سفر این عکاس آلمانی به نصف جهان می پردازد.
برخی از عوامل فیلم مستند «فرزند اصفهان» عبارتند از: نویسنده: فرشاد اکتسابی، پژوهشگر: عبدالحمید ارجمند، تصویربرداران: سروش مرشدیان – بابک نعمتی، تدوین و صداگذاری: فرشاد اکتسابی، موسیقی: امید فتح الهی، گوینده متن: ناصر طهماسب و عکاس: سروش مرشدیان.
پیلهچی: بخش ویژه جشنواره تجسمی فجر رقابتی برگزار شود
احمد پیلهچی از اساتید خوشنویسی معتقد است، بخش نگاه ویژه جشنواره بینالمللی تجسمی فجر، که در برگیرنده آثار هنرمندان پیشکسوت و باسابقه است نیز میتواند به صورت رقابتی برگزار شود.
این هنرمند با اشاره به اثری که در بخش نگاه ویژه جشنواره با موضوع پیامبر اکرم (ص) دارد، گفت: اثری که در جشنواره تجسمی فجر ارائه دادم با عنوان «نورثقلین» است که نوعی مقابله با جسارتی است که به ساحت پیامبر شده بود. این اثر کار جدیدی است که با توجه به موضوع بخش نگاه ویژه با خط نستعلیق و با قلم جلی نگاشته شده است.
وی افزود: در نظر گرفت بخشی ویژه در جشنواره تجسمی فجر یک از اتفاقات حسنهای است که در این دوره شکل گرفته و آثار هنرمندان پیشکسوت و حرفهای که انگیزه برای حضور در بخش رقابتی را ندارند، در این بخش گردآوری کردهاند. این اتفاق هم از این جهت که کیفیت را در جشنواره بالا میبرد بسیار مهم است و هم اینکه در میان هنرمندان پیشکسوت نیز ایجاد انگیزه میکند. البته معتقدم بخش نگاه ویژه را نیز میشود به صورت رقابتی برگزار کرد تا اساتید هنر نیز با یکدیگر رقابت کنند تا بحث کیفی و انگیزشی نیز در جشنواره بالاتر رود.
پیلهچی همچنین در مورد خرید آثار بخش نگاه ویژه گفت: این اتفاق نیز از چند جهت مهم است، اول اینکه مرکز هنرهای تجسمی با نازلترین قیمت به گنجینهای قابل توجه دست پیدا میکند. از طرفی با نبود جریان پویای اقتصاد هنر، هنرمندان نیز از این موضوع بهرهمند می شوند. به نظر من حتی میشود بخش نگاه ویژه را به صورت نمایشگاهی برای فروش اثر برگزار کرد تا هنرمندان حرفهای نیز در جهت ارائه اثر از تمامی توانایی خود استفاده کنند.
بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، این استاد خوشنویس همچنین در مورد موضوعی برگزار شدن جشنواره نیز گفت: انتخاب موضوع برای جشنواره اتفاق خوبی است، زیرا برخی از روزها ایام الله است که تکریم آنها از رسالت هنرمندان است تا پیام معنوی آن را به مردم برسانند. اما از آنجا که بخش اندیشه هنرمند نیز باید شکل و پویایی به خود بگیرد، باید در نظر داشت که بخش آزاد نیز لازم است و شاید بشود برای این مسئله راهکاری را در نظر گرفت که حداقل در بخش نگاه ویژه هنرمندان 2 اثر یکی مرتبط با موضوع و یک اثر با موضوع آزاد ارائه دهند.
این هنرمند در ادامه گفت: چند پیشنهاد برای جشنواره دارم که در صورت عملی شدن میتواند کمک قابل توجهی به جشنواره کند. اول اینکه حال که آثار بخش نگاه ویژه با موضوعی همچون پیامبر اکرم (ص) برگزار شده تنها معطوف به این مدت جشنواره نشود و این فرصت فراهم شود تا در دیگر کشورهای اسلامی نیز به نمایش در آیند. دوم آثار بخش نگاه ویژه به نوعی مورد نقد و بررسی قرار گیرد و از هنرمندان این بخش بخواهند در قالب یک همایش یک روزه برای هنرمندان جوان کارگاه آموزشی برپا کنند. سوم اینکه آثار جشنواره حتما در قالب کتاب چاپ شوند و در آخر آثار جشنواره تجسمی فجر در روی سایت جشنواره قرار بگیرند تا سایر مخاطبان که فرصت دیدن آثار را ندارند از این طریق بتوانند آثار این جشنواره را ببینند.
پایان پیام/
نظر شما