سومین همایش علمی طب رزمی یازدهم و دوازدهم اسفند برگزار می‌شود

معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه از برگزاری سومین همایش علمی طب رزمی یادواره شهید محمدعلی رهنمون در یازدهم و دوازدهم اسفند خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی شبستان، سرتیپ دوم حسن عراقی‌زاده، معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری سومین همایش علمی طب رزمی یادواره شهید دکتر محمدعلی رهنمون خبر داد و افزود: این همایش همزمان با سی و هفتمین برد جراحی یازدهم و دوازدهم اسفند در محل بیمارستان صحرایی امام حسین (ع)، سه‌راهی دارخویین برگزار می‌شود.

وی افزود: این همایش با مشارکت سازمان بهداشت و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی اهواز، بیمارستان بقیه‌الله و بهداری نیروی زمینی سپاه، انجمن جراحی برگزار می‌شود.

دبیر این جشنواره با اشاره به حضور فعال جامعه پزشکی در طول دفاع مقدس اظهار کرد: از ابتدای شروع جنگ شاهد حضور پرستاران، امدادگران و پزشکان در تمام خطوط نبرد بودیم، پزشکان و امدادگران در جبهه‌های صعب‌العبور غرب تا خوزستان حضور داشتند.

وی افزود: حجم اعمال جراحی و تنوع در اعمال جراحی در بیمارستا‌ن‌های صحرایی بسیار بالا بوده و با هیچ جای دنیا قابل مقایسه نیست و مورد مشابهی ندارد.

وی با اشاره به استفاده از سلاح شیمیایی در اواسط جنگ اظهار کرد: پزشکان ما به سرعت توانستند اطلاعات خود را در این زمینه به‌روز کنند و تا حد بسیار زیادی از عوارض استفاده از این سلاح در جنگ جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: یکی از اهداف این همایش زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدای پزشکی در اذهان جامعه پزشکی و مردم است.

وی ادامه داد: در این همایش جمعی از پیشکسوتان و دلسوختگان جامعه پزشکی با در نظر گرفتن جایزه ملی شهید رهنمون در سطح کشور از شهدای پیشکسوت این عرصه تقدیر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه شهید رهنمون از شهدای پیشکسوت نظام پزشکی است، افزود: شهید محمدعلی رهنمون علی‌رغم شرایط مطلوب برای زندگی با حضور در بیمارستان‌ صحرایی در محل دارخویین به درجه رفیع شهادت رسید.

دبیر این جشنواره اظهار کرد: جامعه پزشکی به صورت سالانه این یادواره را برگزار می‌کند و در سومین دور این یادواره این جشنواره در محل شهادت این شهید برگزار می‌شود و برای مشخص‌شدن افراد برای کسب جایزه علمی نیز یک هیئت امنا برای آن تعریف شده است که در این هیئت از مسئولان وزارت بهداشت و ریاست نیروهای مسلح و دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی، بسیج، سپاه و ارتش به عنوان اعضای پیشکسوت این هیئت امنا حضور دارند.

سردار عراقی‌زاده گفت: در این جشنواره امسال 4 خانواده برای دریافت جایزه شهید رهنمون انتخاب شده‌اند. همچنین از یک پزشک شهید، یک پرستار شهید، یک امدادگر شهید و یک مدیر بهداری شهید نیز در این همایش تقدیر می‌شود.

وی معرفی الگوهای برتر اخلاق پزشکی به نسل جوان، دانشجویان و پزشکان و تجلیل از مقام شامخ شهدای بهداشت و درمان را از دیگر اهداف این جشنواره برشمرد.

وی گفت: در حاشیه این همایش برنامه فرهنگی چندجانبه و علمی برای اساتید در زمینه طب رزمی و بیمارستان‌های صحرایی برگزار می‌شود.

سردار عراقی‌زاده در مورد تحریم‌های دارویی و نقش سپاه در خنثی‌کردن این تحریم‌ها گفت: این موضوع مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و سپاه در داخل کشور فعالیت می‌کند. تمهیدات دارویی خارج از کشور مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و به ما مربوط نیست اما امروز در سطح کشور آمادگی خوبی برای پاسخگویی به نیازهای داخل کشور وجود دارد.

وی اظهار کرد: در طول دفاع مقدس 2900 نفر شهید از جامعه پزشکی به ثبت رسیده است و همچنین 8000 ایثارگر گروه پزشکی و 32 نفر پزشک شهید فارغ‌التحصیل‌شده آماری است که بر اساس ثبت جدید گزارش شده است.

وی در مورد جایزه ملی دکتر رهنمون در این جشنواره گفت: در سال‌های گذشته تحت این عنوان جایزه‌ای در این جشنواره تعریف نشده بود و امسال این جایزه مشابه جایزه شهید آوینی در عرصه فرهنگی در جامعه پزشکی تعریف شده است.

وی افزود: در روز دهم و یازدهم اسفند همزمان با این همایش اردوهای راهیان نور پزشکی نیز برگزار می‌شود. در این همایش نیز پنج پنل علمی با موضوعات متنوع و کاربردی طب رزمی ارایه می‌شود.

در ادامه این نشست، محققی، دبیر گروه جراحی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تلاش شده است در این همایش تمامی دست‌اندرکاران حوادث و سوانح غیرمترقبه در این همایش حضور یابند و شاهد اجتماع تمام مراکز پرومای کشور هستیم.

وی گفت: در این همایش تلاش شده است ضمن بدست‌آوردن تجربیات و نیازهای جدید در حوزه حوادث غیرمترقبه با فضایل و معنویات دوران دفاع مقدس آشنایی بیشتری حاصل شود و سایر ابعاد جامعه پزشکی نیز نشان داده شود.

وی گفت: تکرار این برنامه‌ها موجب افزایش سطح علمی و معنوی و بزرگداشت شهدای پیشکسوت جامعه پزشکی کشور در دوران دفاع مقدس است.

محققی در مورد آمادگی جامعه پزشکی برای مقابله با تحریم‌ها گفت: هر چقدر تحریم‌های چندجانبه بیشتر شود جامعه پزشکی تمام نیازهای جامعه را برآورده می‌کند و آمادگی کامل دارد تا در تمام سوانح و حوادث غیرمترقبه عوارض احتمالی را به حداقل کاهش دهد.

وی در مورد احیای بیمارستان‌های صحرایی گفت: بیمارستان‌های صحرایی بعد از دوران دفاع مقدس تا حد زیادی فراموش شده بودند اما در طی 4-5 سال اخیر احیا شده‌اند و بیمارستان خاتم‌الانبیا در دارخویین نیز از جمله این بیمارستان‌هاست که در طول سال نیز جلسات مهم وزارت بهداشت سپاه و بسیج در آنجا برگزار می‌شود، امروز بیمارستان‌های صحرایی در مناطق محروم سیستان و بلوچستان و سایر مناطق محروم فعال هستند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 232692

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha