به گزارش خبرنگار شبستان، آیین افتتاحیه حوزه هنری کودک و نوجوان صبح امروز با حضور سید مهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محمدحمزه زاده، خسرو زینال پور و علیرضا معینی بخش معاونان حوزه هنری، مسئولین مراکز و دفاتر این نهاد و جمع کثیری از هنرمندن و نویسندگان و شاعران کشور در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم حسن دولت آبادی مدیر بخش کودک و نوجوان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که پایه ای ترین حرکت فرهنگی کشور آغاز شد و از آقای مومنی که بدون تبلیغ ولی عمیق و پرتلاش مشغول به کار هستند تشکر می کنم. وی در ابتدای سال وعده دادند که امسال سال کودک و نوجوان باشد و پایه ای ترین اقدام عملی کودک و نوجوان را آغاز کردند و آن هم ایجاد یک مرکز تئاتر و ادبیات و موسیقی کودک و نوجوان است.
وی افزود: من شخصا از اینکه یکی از آرزوهایم توسط ایشان تحقق پیدا کرده سپاسگذارم. اگر قرار است آینده ای متعادل با بزرگسالانی سالم و جامعه ای بی دغدغه داشته باشیم نباید در بزرگسالی برنامه ریزی کنیم.
وی ادامه داد: هدفی بر اساس اهداف عمیق حوزه هنری تبیین کردیم و بعد از تشکیل دفتر از چند تن از متخصصین همچون دکتر وفاداری، داوود کیانیان، کریم اکبری مبارکه، ... و خود من اعضای شورای تخصصی را تشکیل دادیم و سعی کردیم آثاری که می رسید را مطالعه کنیم و دوستانی را هم در این زمینه دعوت کردیم و فعالیت هایشان را برای اجرای خاص تئاتر کودک و نوجوان برشمردیم.
این نمایشنامه نویس کودک و نوجوان عنوان کرد: چند اقدام ابداعی پس از شروع به کار دفتر کودک و نوجوان مرکز نمایشی صورت گرفته است. برای اولین بار مسابقه نمایش نامه نویسی کودک و نوجوان را برگزار می کنیم. که 3 نمایشنامه برتر از نمایشنامه های شرکت کننده در این مسابقه را هم چاپ می کنیم و همچنین برای نفر اول تا دهم، از نمایشنامه نویسان بزرگ دعوت می کنیم تا آثار را بخوانند و کلاس هایی نیز برایشان برگزار می کنیم و نمایشنامه نویس تربیت کنیم.
وی ادامه داد: در عرصه نمایش نامه نویسی نه تنها ما بلکه دنیا فقیر است و از آغاز تا به امروز 300 نفر نمایشنامه نویس داریم و این رقم بسیار کمی است و به همین دلیل نیز تصمیم به تربیت و آموزش نمایشنامه نویسان کرده ایم.
این مقام مسئول اظهار داشت: قبل از اینکه تئاترهای ما به اجرا گذاشته شوند چه در تهران و چه شهرستان، کارشناسان کودک و نوجوان را می فرستیم تا تئاترها را ببینند و اصلاح کنند تا وقتی وارد جشنواره می شویم مشکلات اولیه را نداشته باشند و در جشنواره "ماه " نشان دادیم کارها چقدر قدرتمند است.
وی با بیان اینکه مرکز هنرهای نمایشی به دلیل مراجعه بیش از اندازه، پاسخگوی مدارس تهران نیستیم، گفت: به دلیل استقبال زیاد علی رغم اینکه سالن های بزرگی داریم پاسخگوی مدارس نیستیم و به همین خاطر در دهه فجر ناچار شدیم گروهی را به مدارس اعزام کنیم.
دولت آبادی خاطرنشان کرد: بخشی از اجراهای ما به استانها اختصاص دارند و تمرکز ویژه حوزه هنری و دفتر تئاتر کودک ونو جوان بر حوزه کودک و نوجوان شهرستان ها و استان ها ست. 70 درصد تئاترها ی شرکت کننده در جشنواره "ماه" 91 در شهرستان و 30 درصد در تهران بود.
مدیر بخش تاتر بیان کرد: با حوزه های هنری استان ها تعامل جدی داریم و استان ها در اولویت هستند و نشست حضوری با هنرمندان استان ها برگزار می کنیم و کارشناسانی را برای تقویت آثار آنها می فرستیم و همچنین تلاش می کنیم تعداد نمایش های استان ها در تهران را افزایش دهیم.
این مدیر توضیح داد: با دفتر تئاتر دفاع مقدس هم صحبت کردیم تا بتوانیم تئاترهای دفاع مقدس را در مدارس گسترش دهیم و همچنین سمینار جهانی تئاتر را برگزار کردیم و تعاملی هم با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتیم.
دولت آبادی در مورد فعالیت های بین المللی نیز گفت: مرکز استیژ سه تئاتر را به ما معرفی و در جشنواره ما شرکت کرد و خودش حمایت مالی کرد و شرایط برای حضور خانم «ایوت هاردی» ریس استیژ بین المللی که مهمان کانون پرورش فکری بودند فراهم شد. مراسم روز جهانی کودک و نوجوان را هم استیژ برگزار کرد و ما هم همکاری داشتیم به صورتی که کتاب ها و فیلم هایی از حوزه را به هنرمندان اهدا کردیم.
وی در پایان به جشنواره کودک و نوجوان در سال 90 اشاره و اظهار کرد: در بخشی از جشنواره بزرگسال" ماه"آثار کودک نیز اجرا شد و اختتامیه نیز به صورت جداگانه برگزار شد و در سال 92 تئاتر کودک و نوجوان جشنواره ایی مجزا در کنار جشنواره ماه خواهد داشت.
سال آینده 15 سریال ومجموعه انیمیشن تولید می شود
همچنین در این مراسم سید مسعود صفوی مدیر مرکز مطالعات و تولیدات انیمیشن حوزه هنری با بیان این که انیمیشن صنعت فرهنگی است، گفت: در انیمیشن هنرهای مختلف مانند تجسمی، موسیقی و ادبیات همه کنار هم هستند و رشد انیمیشن اتفاق بزرگی در صنعت جهان بوده است.
وی ادامه داد: سال هاست که انیمیشن های مختلفی در جهان ساخته می شود و وقتی حوزه هنری می خواهد وارد چنین فضایی شود که 70 ، 80 سال تجربه در آن وجود دارد و مخاطب نیز تمام محصولات جهان دسترسی دارد نمی تواند با برنامه ایی ضعیف که در آن خلاء هست آغاز به کار کند.
صفوی ادامه داد: نمی توان چیزی را ساخت که مردم نمی پسندند در زمینه انیمیشن تا کنون کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و تلویزیون در این زمینه کار کرده اند بنابراین حوزه هنری نمی تواند با دستی خالی و قالبی ضعیف کار کند و باید نگاهی خاص داشته باشد.
مدیر مرکز مطالعات و تولیدات انیمیشن حوزه هنری با تاکید بر این که اصل برای یک اثر هنری مخاطب است، گفت: بدترین اتفاقی که ممکن است برای صاحب اثر و تهیه کننده رخ دهد این است که برنامه اش دیده نشود.
صفوی افزود:مرکز انیمیشن حوزه هنری حدود 15 سریال و مجموعه انیمیشن دارد که در سال آینده تولید می شود.
وی افزود: انتقال فرهنگ ها و سودآوری اقتصادی در دنیای امروز انیمیشن اهمیت دارد و به طور مثال کشور ژاپن 6 برابر درآمد نفتی ما از انیمیشن هایی که تولید می کند سود مادی به دست می آورد، انیمیشن سازی های دنیا در حال حاضر تغییر شکل داده اند و مانند کمپانی های بزرگ شده اند.
صفوی درباره فعالیت های مرکز انیمیشن گفت: تولید زیاد مد نظر مرکز انیمیشن نیست، بلکه سعی داریم تولیداتمان نمونه و با کیفیتی بالا باشد، انیمیشن از تنها صنایعی است که دانش محور و در عین حال سودآور است.
وی با اشاره به آثار تولید شده در این مرکز عنوان کرد: تاریخ از این ور اثر جدیدی است که توسط مرکز انیمیشن ساخته شده و سریال هوشان نیز از اواخر سال آینده پخش می شود، اعلا و غلوم ، بیگی و دوستان و آثاری دیگر نیز در حال تولید توسط این مرکز هستند.
گفتنی است در این گروه سرود مدرسه علامه طباطبایی آبشناسان به اجرای سرود پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما