به گزارش خبرنگار شبستان، اختتامیه نوزدهمین جشنواره مطبوعات خبرگزاری ها و پایگاههای اطلاع رسانی امروز سه شنبه 8 اسفند با حضور وزیر ارشاد، مدیران ستادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آغاز سخنان خود دراین مراسم بر تقویت فرهنگ و ارزشهای اسلامی اعتلای آگاهی های مردم، تحکیم هنجارهای اجتماعی، روحیه بصیرت افزایی و همگرایی در بین مردم، ترویج اخلاق اسلامی، سبک زندگی اسلامی، دشمن شناسی و تقویت هویت ملی از سوی رسانه ها تاکید کرد.
حسینی با اشاره به نقش موثر رسانه ها در تحولات اجتماعی عنوان کرد: در شرایطی که شاهد تحولات شتابنده در سطح جهان هستیم رسانه ها می توانند بسیار موثر باشند این نقش رسانه ها بیش از صدسال است که مشخص شده و سال به سال نیز جدی تر می شود.
وی با بیان اینکه یک فیلم ضدایرانی برنده اسکار می شود اظهار داشت: این رسانه ها هستند که مساله ای را مخابره و تحلیل می کنند و حتی طوری وانمود می کنند که تحریم ها علیه ایران اثرگذار است امریکا با تمام کشورها مذاکره می کند که با ایران ارتباط نداشته باشند و اهداف خود را از طریق رسانه ها دنبال می کند ما نیز باید با استفاده از رسانه ها در صیانت از ارزشهای اسلامی و انقلابی بیش از گذشته کوشا باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشار به وظیفه خطیر رسانه ها در انتخابات بیان کرد: باید با کمک رسانه ها فضای عقلانیت در جامعه حاکم شود در طول سه دهه ای که از انقلاب می گذرد انتخابات متعددی داشتیم که براساس فرهنگ ایرانی و اسلامی و روحیات مردمی که پایبند اخلاق ادب و احترام هستند باشکوه برگزار شد اکنون نیز رسانه ها باید مقدمات را برای انتخابات پیش رو فراهم کنند تا بار دیگر عظمت ایران اسلامی را به رخ جهانیان بکشیم.
حسینی با اشاره به اینکه بیش از 4 اثر به دبیرخانه نوزدهمین جشنواره مطبوعات رسیده است تصریح کرد: این تعداد بیانگر استقبال گسترده و اعتماد اهالی رسانه به جشنواره مطبوعات است و امیدواریم که با وجود منفک شدن جشنواره مطبوعات از نمایشگاه مطبوعات این جشنواره اثربخشی بیشتری داشته باشد.
وی با تاکید بر پیوند خوردن بیستمین جشنواره مطبوعات با جشنواره های فجر خاطرنشان کرد: در حال حاضر جشنواره فجر صرفاً با فیلم گره نخورده در ایام فجر جشنواره هایی از جمله فیلم، تئاتر، شعر، هنرهای تجسمی، قرآنی، کتاب و مد و لباس برگزار می شود و خوب است که جشنواره مطبوعات نیز یکی از جشنواره های فجر باشد که تجدید عهدی با آرمانهای امام باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره مطبوعات را فرصتی خوبی برای استعدادیابی نیروهای جوان و مستعد دانست و افزود: ترکیبی از ایمان، عشق، دانش و تجربه لازم است تا خبرنگار بتواند موثر باشد و این جشنواره فرصت مغتنمی برای شناسایی خبرنگاران موثر است.
حسینی در مورد فیلم آرگو خاطرنشان کرد: کسانی که اهل سینما و فن هستند اذعان می کنند که فیلم آرگو اثری هنری نیست اما این فیلم توانست با کمک رسانه ها و تبلیغات گسترده مطرح شود دشمنان اسلام درصدد هستند کشوری همچون ایران را که به تمام معنا مستقل است را شکست دهند اوایل انقلاب هنرمندانی بودند که در مسیر انقلاب حرکت می کردند اما اکنون پادوی صهیونیست ها و برخی فرقه های رسوا شده اند و در لندن و پاریس فیلم می سازند.
وی مدیران رسانه ها را افرادی دلسوز دانست و ادامه داد: این افراد می توانند نیروهای خود را هدایت کنند و کار آموزشی که شروع شده است نیز خوب است و به تقویت کار خبر کمک می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در زمینه تالیف کتب آموزشی در عرصه رسانه کارهای خوبی انجام شده است علاوه بر این آثار برتر جشنواره مطبوعات به صورت کتاب منتشر می شود و این امر در نوع خود نوعی آموزش است.
حسینی با بیان اینکه ارتباط با اساتید ارتباطات در جشنواره مطبوعات بیشتر شده است و این امر به غنای کار می افزاید گفت: محورهای 5 گانه ای به عنوان بخش ویژه برای نوزدهمین جشنواره مطبوعات در نظر گرفته شده که جای تقدیر دارد به هر حال جشنواره باید ناظر به مسائل روز و جهانی باشد.
وی با بیان اینکه در کنار داوری ها در نوزدهمین جشنواره مطبوعات به نوعی آسیب شناسی نیز صورت گرفته است عنوان کرد: معاون مطبوعاتی و مدیران مسئول رسانه ها از این امر استقبال می کنند چون با مشخص شدن نقاط ضعف و قوت می توانیم به رشد برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش رسانه ها در منعکس کردن اخبار یادآور شد: انفجاراتی در سوریه اتفاق می افتد اما ببینید که انعکاس انها چطور صورت می گیرد این همه جنایات در جهان اتفاق می افتد و شما دقت کنید که وضعیت رسانه ها در انعکاس انها چگونه است همین تصویری که از ایران ارایه می شود نمونه ای از عملکرد رسانه های غربی است.
حسینی اظهار داشت: امسال با مشکلات اقتصادی مواجه بودیم با این وجود تلاش کردیم در خدمت خانواده فرهنگ و هنر باشیم و علی رغم محدودیت های اعتباری بخشی از کمبودها هم متوجه مطبوعات بود که امیدواریم با همکاری سایر دستگاهها در سال 91 بخشی از تعهدات خود را برای حمایت از رسانه ها انجام دهیم.
وی با ابراز امیدواری از تخصیص بودجه مناسب به بخش فرهنگ در سال آینده عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرموده اند فرهنگ از اقتصاد و سیاست مهمتر است متاسفانه این نگاه هنوز تعمیم پیدا نکرده و در قوای کشور از قوه مقننه تا مجریه محقق نشده است.
پایان پیام/
نظر شما