افزایش 2 برابری انجمن های علمی

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: از بین 80 دانشجویی که در سال جاری به عنوان دانشجوی نمونه کشوری معرفی شده اند 27 نفر از خانواده انجمن های علمی بوده اند.

به گزارش خبرنگار شبستان،غلام رضاخواجه سروی در مراسم انعقاد تفاهم نامه با معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: حمایت دولت از انجمن های علمی و دانشجویی باعث رشد کمی و کیفی این انجمن ها شده است و حمایت معاونت علمی باعث شده تا شور و نشاط علمی در محیط دانشگاه ها جاری باشد و دانشگاه در مسیر اصلی خودش قرار بگیرد.

 

وی تصریح کرد: انجمن های علمی باعث شده اند تا فرهنگ کار دسته جمعی در محیط دانشگاه ها تقویت شده و از کارهای تیمی استقبال بیشتری شود زیرا نبود این فرهنگ به عنوان نقصی در دانشگاه ها مطرح می شد.

 

خواجه سروی افزود: انجمن های علمی سعی دارند از زمانی که دانشجو پا به محیط دانشگاه می گذارد وی را به حضور در گروه تشویق کرده و علم را به صورت گروهی به دانشجویان آموزش دهند و در صحنه عمل در مسابقات علمی و نگارش مقاله نیز این فرهنگ کار جمعی را تقویت کنند.

 

وی با اشاره به 21 حوزه فعالیت انجمن های علمی گفت: ارایه مقاله، ثبت اختراع، ابتکار و نوآوری، برگزاری همایش و سمینار و کارگاههای آموزشی، چاپ نشریه و خبرنامه و ایجاد سایت و وبلاگ و بازدیدهای علمی، دیدار با دانشمندان و کسب مقام در جشنواره های استانی، ملی و بین المللی و تالیف و ترجمه کتاب تنها بخشی از 21 حوزه فعالیت انجمن های علمی است.

 

وی درباره عملکرد انجمن های علمی در سال 88 گفت: در بخش مقاله تنها 58 مقاله از انجمن های علمی و دانشجویی داشتیم که با حمایت های انجام گرفته این مقاله ها در سال 91 به 510 مقاله افزایش پیدا کرده است. همچنین اختراعات از 39 به 315 مورد ابتکار از 48 به 810 مورد، نوآوری از 58 به 1610 مورد، برگزاری همایشهای علمی از 1970 به 8 هزار و 900 مورد و بازدیدهای علمی از 440 به 815 مورد رسیده است در بخش مجازی و وبلاگ نیز از 89 مورد در سال 88 به سه هزار و 880 مورد در سال 91 رسیده ایم.

 

خواجه سروی گفت: انجمن ها به خاطر اینکه شاهد حمایت های مراکز دولتی بوده اند به اهمیت خود پی برده اند و تعدادشان رشد چشمگیری داشته با افزایشی حدود 2 برابر به 5 هزار و 491 انجمن رسیده اند و این انجمن ها علاوه بر هزینه بر بودن خروجی های بسیار عالی داشته اند.

 

معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به اینکه برخی دانشگاه ها به دلیل شرایط مناسبشان رشد بیشتری در زمینه های علمی دارند، گفت: برگزاری مسابقات، امکانات زیادی می خواهد و دانشگاه هایی مانند صنعتی شریف و امیرکبیر، در رتبه های اول برگزاری مسابقات علمی هستند اما ما خوشحالیم که این کار ادامه یافته و در دانشگاههای دیگر نیز صورت می گیرد زیرا با ایجاد شور و نشاط باعث بیداری دانشجویان می شود.

 

خواجه سروی با اشاره به مشکلات بودجه ای حاصل شده از تحریم ها گفت: علی رغم تمام تنگناهایی که کشور با موضوع بودجه با آن روبرو بود معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمک مطلوبی که با افزایش ده درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده به انجمن های علمی داشته است و امیدواریم این مبلغ تا پایان فروردین به دانشگاه ها برسد.

 

وی درباره نحوه امتیازدهی به دانشگاهها و پروژه های انها در حوزه علمی گفت: بیشترین امتیاز به بخش ابتکار و اختراع و نوآوری اختصاص دارد که 30 امتیاز است.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: که رشد مسابقات علم و فناوری هر سال نسبت به سال قبل بیشتر شود و فعالیت های انجمن های علمی نیز بیش از بیش صورت بگیرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 232456

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha