خبرگزاری شبستان: فرا رسیدن سالروز تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بهانه ای بود تا این بار به سراغ کانون تخصصی مهدویت فجر تهران برویم و در خیابان نازی آباد و مسجد حضرت زینب(س) با مسئول این کانون به صحبت بنشینیم. گفت و گو با مجید وفامهر، مسئول این کانون با صحبت هایی پیرامون سردار شهید، حسن شاطری شروع می شود؛ وفامهر از همکاری های شهید شاطری به عنوان فرمانده حوزه شهید صنیع خانی می گوید و این که وی کمک های بسیاری در ارائه طرح ها و افکار متناسب با شرایط، برای پیشبرد فعالیت های کانون فجر ارائه داد. وفامهر می گوید: از جمله این همکاری ها برگزاری نمایشگاه از حراء تا کربلا بود که از سال 87 تا سال 89 در محدوده چهارراه چیت سازی و با حضور میلیونی علاقمندان دایر شد و سردار شاطری برای برپایی آن زحمات بسیاری متحمل شد؛ چرا که در آن زمان، هجمه های بسیاری برای حذف معنویت در جامعه وجود داشت و وی به صورت کاملاً خودجوش، حرکتی موثر برجای گذاشت.
وفامهر پس از مرور خاطرات حضور سردار شهید شاطری در برنامه های کانون فجر، گریزی به آغاز فعالیت های این نهاد در ابتدای دهه 70 می زند و می گوید: کانون تخصصی مهدویت فجر جزو پنج کانون اول تاسیس شده در سطح کشور است که پس از اجرای مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در سال 72 مجوز فعالیت گرفت. فعالیت های عمومی این کانون و برگزاری کلاس های قرآنی به عنوان راس و محور فعالیت های آن و همچنین تشکیل و هدایت گروه های تواشیح، کلاس های مختلف تفسیر و حفظ قرآن، خط، نقاشی، طراحی، قالیبافی و ... در همان سال های نخست به صورت متمادی کانون تخصصی فجر را به صورت کانون ممتاز به شهر تهران معرفی کرد.
مسئول کانون تخصصی مهدویت تهران تاکید می کند: اصل و اساس فعالیت کانون، مسجد است. اگر کانونی شکل گرفته در جهت ساماندهی فعالیت های فرهنگی مسجد است و اگر همکاری اهالی مسجد، هیات امنا، امام جماعت و بسیج نباشد هیچ کانونی موفق نیست. کانون امن ترین مکان برای تربیت نسل آینده و مرکزی به روز و محتوا و هویتش به مسجد وابسته است.
بحث زبان کاربردی که به صورت ابداعی نتیجه ای از تلاش های بسیار بچه های مسجد حضرت زینب(س) است دستاورد قابل توجه این کانون است که در آن محاورات و دیالوگ ها با فرهنگ فارسی تطبیق داده و پس از آماده سازی به صورت دست نویس توزیع شد. وفامهر می گوید: این جزوه ها می تواند به صورت کامل پاسخگوی نیازهای روزمره علاقمندان به فرا گیری زبان انگلیسی باشد. مهم تر این که این کار به تناسب سن افراد انجام شد و احادیث و قرآن هم در همان سطح با آنان کار می شود؛ یعنی شرکت کنندگان در این دوره هم زبان انگلیسی یاد می گیرند و هم قادر به ترجمه آیات قرآن هستند.
برپایی اولین نمایشگاه کتاب محراب ایران در سال 72 موفقیت دیگر کانون تخصصی فجر است که با حضور حجت الاسلام مهدوی کنی و علی لاریجانی، وزیر ارشاد وقت برپا شد و تا سال های متمادی ادامه پیدا کرد. وفامهر سپس به فعالیت های تخصصی این کانون در حوزه مهدویت اشاره می کند و می گوید: سال 87، سالی بود که پیشنهاد فعالیت تخصصی کانون فجر در حوزه مهدویت با مشورت هیات امنا، امام جماعت و اعضای کانون ها و حوزه مطرح شد. در ابتدا این فعالیت ها با نهادهایی چون فرهنگسرای بهمن، حوزه علمیه حضرت امیرالمومنین(ع) و حوزه خواهران حضرت فاطمه(س) و با امکانات محلی کلاس ها به صورت دوره های عمومی و قابل فهم برای افرادی که معلومات پایین تری دارند برگزار شد که هدف از این اقدامات، تجلی آن به صورت تخصصی و در برداشتن مخاطبان محلی بود.
بررسی آسیب شناسی موضوع مهدویت و پرداختن موشکافانه به خرافاتی که در رابطه با مهدویت به مردم تزریق می شد و پیدایش فرقه های نوظهور و مخرب در کلاس ها و دوره های این کانون از مسائلی ست که وفامهر ضمن تاکید بر آن ها می گوید: برای بررسی این مقولات، دوره های مختلفی به صورت خاص در حوزه شیطان پرستی برگزار شد؛ همچنین هر ساله برپایی جشن میلاد حضرت امام زمان(عج) به صورت محلی در مسجد و خیابان های اطراف و با استفاده از کمک مردم نیز در راستای این مسئله صورت می گیرد.
برگزاری اردوهای راهیان نور، از برنامه های دیگری است که وفامهر با اشاره به آن می گوید: این اردوها با هدف تحویل کردن سال نو در مناطق جنگی جنوب کشور تنظیم شده است؛ به این صورت که در روز بیست و هشتم اسفند تهران را به قصد بازدید از شلمچه و مناطق دیگر جنگی ترک می کنیم و پس از بازدید از آن جا در روز اول سال جدید به تهران برمی گردیم.
اردوی ضیافت نور با شهدا نیز از برنامه های مستمری است که با همکاری مجموعه 120 نفره علاقمندان و با حضور خانواده های شهدا و قرائت هم زمان یک حزب قرائت و ختم قرآن انجام می شود. وجود کتابخانه ای با بیش از هشت هزار جلد کتاب بخصوص پیرامون مباحث مهدوی و داشتن 350 متر مربع سالن مطالعه چند منظوره برای فعالیت کتابخانه ای، اجتماعی و فعالیت های ورزشی یکی دیگر از امکانات کانون فرهنگی هنری فجر است که توانسته در کنار تمامی فعالیت ها و در نهایت ایجاد محیطی فرهنگی و مناسب برای حضور دانش آموزانی که تمامی تابستان ها در اختیار مسئولین و مربیان آن هستند هم اکنون بالغ بر 2300 عضو فعال داشته باشد. وفامهر می گوید: برخی از افراد برای پیشبرد اهداف فرهنگی مسجد چشمداشتی ندارند و فی سبیل الله به ارائه خدمات مشغولند؛ اما اغلب هزینه های کانون از شهریه ها تامین می شود و برخی کلاس های بدون حق الزحمه مربی، به صورت رایگان برگزار می شود.
در پایان صحبت های وفامهر، مطمئن هستم که فعالیت های کانون تخصصی فجر در حوزه مهدویت، نقش آفرینی صِرف در ترویج فرهنگ مهدویت در مساجد و جامعه از طریق آموزش است؛ اما می اندیشم در این میان کوتاهی از ماست... فقط کافیست که باور و توجه کنیم. راه کاملاً باز است و دعوت پی در پی و مستمر...
پایان پیام/
نظر شما