توضیحات معاون وزیر علوم در خصوص آیین‌نامه ارتقای اساتید دانشگاه‌ها

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس مرکز هیئت‌های امنا توضیحاتی را در خصوص آیین‌نامه ارتقای اساتید دانشگاه ارایه کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی ایران‌منش، بیان داشت: در چند سال گذشته کشور از لحاظ علمی در دنیا درخشیده است و دانشگاه‌ها در این موفقیت پیشتاز هستند اما این موضوع از هر لحاظ نیازمند حمایت است و همان‌طور که مقام معظم رهبری همواره فرموده‌اند باید از دانشگاه‌ها حمایت کرد.

 

ایران‌منش ادامه داد: در همین راستا در دولت نهم و دهم اتفاقات بزرگی در بودجه دانشگاه‌ها اتفاق افتاده و رشد بزرگی در این جهت انجام شده و این عمل شایسته تقدیر و تشکر است.

 

وی افزود: نکته‌ای که باید در مورد دانشگاه‌های کشور مورد نظر قرار گیرد این است که باید در کنار توجه به همسان‌سازی سطح علمی کشور با جامعه بین‌الملل باید به نیازهای داخلی کشور نیز توجه داشت، به همین منظور در آیین‌نامه ارتقا به این مسایل توجه ویژه‌ای شده و این موضوع در آیین‌نامه پیش‌بینی شده است.

 

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان داشت: نکته دیگری که در این آیین‌‌نامه مورد بحث است توجه به مسایل فرهنگی و اجتماعی بود که در سال‌های گذشته این مبحث در آیین‌نامه قرار داشته اما به صورت اجبار نبوده اما امسال برای اولین بار پنج امتیاز از 30 امتیاز آن اجباری شده و برای ارتقای سطح علمی اساتید لازم است. در حال حاضر این نکته در آیین‌نامه ارتقا وجود دارد و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی 30 امتیاز دارد که از این میزان پنج امتیاز آن اجباری است.

 

وی ادامه داد: تقید و پایبندی به ارزش‌های فرهنگی و انقلابی همچنین صداقت و امانت‌داری از موضوعات این ماده از آیین‌نامه ارتقا است که البته این بند از آیین‌نامه 10 امتیاز دارد که پنج امتیاز آن الزامی است.

 

وی به اعتراض اعضای هیئت علمی به وضعیت ارتقای خود نیز اشاره کرد و افزود: اعضای هیئت علمی که فکر می‌کنند در هیئت‌های ممیزی حقی از آنها اجحاف شده می‌توانند اعتراض خود را به رییس هیئت ممیزه در دانشگاه بنویسند و هیئت ممیزه موظف است ظرف مدت یک ماه علل را بررسی کرده و به آنها دلایل خود را اعلام کنند و اگر باز هم مورد قبول قرار نگرفت قانون پیش‌بینی کرده که فرد می‌تواند به هیئت ممیزه مرکزی اعتراض خود را اعلام کند و هیئت ممیزه مرکزی موظف است که بعد از سه ماه نتیجه را اعلام کند.

 

ایران‌منش اظهار داشت: اعضای هیئت ممیزه به انتخاب شخص وزیر انجام می‌شود و رییس دانشگاه هم رییس ممیز است که بعدها مسئول بررسی ارتقای اعضای هیئت علمی هستند، البته ارتقای اعضای هیئت علمی در دو کمیته ابتدا بررسی می‌شود که در بخش نخست کمیته منتخب است که در گروه آموزش مربوطه تشکیل می‌شود و سپس به کمیسیون تخصصی ارجاع داده می‌شود که اعضای آن هم دانشیاران و متخصصان رشته فرد متقاضی هستند و از سوی رییس دانشگاه انتخاب می‌شوند.

 

وی اعتراض برخی از متقاضیان را دست‌بردن دانشگاه در آیین‌نامه ارتقا بیان کرد و افزود: مشکل دیگر دست‌بردن دانشگاه در آیین‌نامه ارتقا است که البته این مورد در قانون پیش‌بینی شده و دانشگاه‌های برتر کشور می‌توانند درخواست خود را به هیئت ممیزه مرکزی اعلام کنند و با نظر وزیر علوم آیین نامه را تغییر دهند. اما اگر این کار بدون انجام این مراحل انجام شود خلاف قانون بوده و مورد تأیید وزارت علوم نیست.

 

معاون وزیر علوم در بخشی دیگر از سخنان‌اش از همه رؤسای دانشگاه‌ها درخواست کرد که قوانین آیین‌نامه ارتقا را رعایت کند و بیان داشت: در اجرای قوانین هیچ دانشگاهی تافته جدابافته نیست و اگر می‌خواهند تغییری در آیین‌نامه بدهند باید روال قانونی را طی کنند.

 

وی در پایان وظیفه نظارت بر عملکرد هیئت‌های ممیزه را با هیئت امنای مرکزی دانست و ادامه داد: دانشگاه‌ها موظف هستند هر شش ماه یک بار عملکرد هیئت ممیزه را به هیئت امنا گزارش داده و امیدواریم که در این راستا نیز آیین‌نامه مورد ملاک عمل قرار گیرد و آیین‌نامه‌ای که در سایت وزارت علوم وجود دارد مورد قبول است و اعضای هیئت علمی و دانشگاه‌ها این آیین‌نامه را معیار عمل خود قرار دهند.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 232146

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha