مراسم انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه کشوری اردیبهشت آینده برگزار می‌ شود

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مراسم انتخاب اعضای نمونه هیئت علمی کشور اردیبهشت سال آینده با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی ایران ‌منش، معاون وزیر علوم و رییس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه مرکزی بیان داشت: مراسم انتخاب اساتید نمونه کشوری در نیمه اول اردیبهشت هر سال و معمولا در هفته دوم آن در روز بزرگداشت استاد شهید مطهری برگزار می‌شود و در این مراسم رییس‌جمهور از اعضای هیئت علمی نمونه کشور تقدیر به عمل می‌آورد.

 

ایران‌منش با اشاره به دستورالعمل انتخاب اساتید نمونه بیان داشت: هر ساله اصلاحاتی بر روی این اساسنامه انجام می‌شود و متقاضیان می‌توانند این دستورالعمل را که بر روی پایگاه وزارت علوم قرار گرفته است، مشاهده کنند. همچنین این دستورالعمل به صورت رسمی به همه دانشگاه‌ها ابلاغ شده و طی فرآیندی از دانشگاه‌ها، اعضای هیئت علمی نمونه خود را به وزارت علوم معرفی می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه اعضای هیئت علمی متقاضی باید حداقل پنج سال به صورت تما‌م‌وقت عضو هیئت علمی دانشگاه باشند، اضافه کرد: دانشگاه‌ها بر اساس امتیازبندی اساتید نمونه خود را انتخاب می‌کنند، به طور مثال حداقل امتیاز برای دانشیاران 210 امتیاز و برای مربیان 150 امتیاز است.

 

معاون وزیر علوم ادامه داد: هر دانشگاه به ازای هر 150 نفر فقط می‌تواند یک نفر را به عنوان استاد نمونه معرفی کند. همچنین از هر دانشگاه حداکثر 4 نفر می‌توانند معرفی شوند. همچنین در آیین‌نامه ارتقا امتیاز موارد مختلف که در این انتخاب مؤثر هستند، آمده است که 4 مورد فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی، فعالیت‌های پژوهشی و فعالیت‌های اجرایی بسیار مؤثر است که فعالیت‌های دیگر زیرمجموعه این 4 مورد اصلی قرار می‌گیرند.

 

وی در خصوص متقاضیان اساتید برتر کشور اظهار داشت: ابتدا باید متقاضیان فرم‌ها را از روی سایت تکمیل کنند و تحویل دانشکده بدهند، سپس بعد از بررسی دانشکده این فرم‌ها به کمیته ارزیابی می‌دهد و در آنجا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: کمیته ارزیابی که در دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد به اسم کمیته منتخب انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه است و اعضای آن را رییس دانشگاه به عنوان رییس، معاون آموزشی دانشگاه به عنوان دبیر، معاون دانشجویی و معاون پژوهشی تشکیل می‌‌دهند. همچنین رؤسای دانشکده‌ها و مدیران گروه‌های آموزشی حسب مورد از دیگر اعضای آن هستند، سه نفر هم از اعضای هیئت ممیزه توسط رییس دانشگاه در این کمیته انتخاب می‌شوند.

 

ایران‌منش در ادامه بیان داشت: طی این فرآیند کمیته اساتید نمونه را انتخاب می‌کند و به دبیرخانه معرفی می‌کند، پس از آن در وزارتخانه علوم کمیته‌ای 9 نفره تشکیل می‌شود که اعضای آن را معاون آموزشی، معاون پژوهشی و معاون فرهنگی تشکیل می‌دهند. این فرم‌ها را معاون پژوهشی، معاون فرهنگی و دو تن از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور به اضافه دو نفر از اعضای هیئت ممیزی مرکزی و رییس هیئت‌های ممیزه مرکزی مورد بررسی قرار می‌دهند.

 

رییس مرکز هیئت‌های امنا افزود: در این کمیته همه پرونده‌ها بررسی می‌شود و بهترین‌ها انتخاب شده و سعی ما بر این است که وقتی کسی به عنوان استاد نمونه انتخاب شود از همه لحاظ چه علمی و چه رفتاری و چه اخلاقی نمونه باشد.

 

وی با اشاره به اینکه امسال بیست و سومین دوره انتخاب اساتید نمونه کشور است، افزود: در این سال‌ها معمولا بین 15 تا 20 نفر استاد نمونه کشور معرفی می‌شوند. همچنین، بعد از انجام این فرآیند این اساتید نمونه مورد تأیید وزیر علوم قرار می‌گیرند و به عنوان اساتید نمونه در نیمه دوم اردیبهشت در هفته آموزش معرفی می‌شود.

 

ایران‌منش در انتها از دانشگاه‌ها درخواست کرد که بعضی از اساتیدی که به علت تواضع حاضر نیستند فرم‌های انتخاب اساتید نمونه را تکمیل کنند از سوی دانشگاه این کار را انجام دهند و تا 20 اسفند معرفی کنند تا آنها مورد تقدیر قرار بگیرند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 232128

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha