حیدر علی گلمحمدی، مدیرجهاد کشاورزی گلپایگان در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: در شهرستان گلپایگان در حدود 150 هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و بر اساس آمار سال گذشته استان اصفهان 42 هزار و 879 راس دام سنگین (گاو و گوساله) وجود داشته است.
وی گفت: سال گذشته 65 هزار تن شیر در شهرستان گلپایگان تولید شده است و گلپایگان را به هلند ایران تبدیل کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با بیان اینکه روزانه در حدود 70 تن شیر از طریق ایستگاه های جمع آوری شیر و گاوداری های صنعتی به کارخانجات لبنی تحویل داده می شود، تصریح کرد:حدود 20 تن شیر از واحد گاوداری صنعتی شرکت سهامی زراعی و 50 تن از سطح شهرستان توسط ایستگاه های شیرجمع آوری می شود.
گلمحمدی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حدود 40 واحد کارگاه کوچک سنتی و نیمه صنعتی فرآوری محصولات لبنی در شهرستان وجود دارد که به صورت میانگین روزانه 80 تن شیر از دامداران تحویل می گیرند و با احتساب جمعیت شهرستان گلپایگان روزانه 30 تن شیر یا فرآورده های لبنی درشهرستان مصرف می شود.
وی یادآورشد: در رابطه با تعداد دام های سنگین و تولید شیر بعد ازشهر اصفهان، گلپایگان رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است.
*69واحد تولید مرغ گوشتی/ با ظرفیت بیش از5 میلیون قطعه در سال
مدیرجهاد کشاورزی گلپایگان در ادامه به وضعیت مرغداری های گلپایگان اشاره کرد و گفت: 69واحد تولید مرغ گوشتی دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت یک میلیون و 354 هزار و 745 قطعه در هر دوره و حدود 5 میلیون و 420هزار قطعه در سال درشهرستان گلپایگان وجود دارد.
گلمحمدی با تاکید براینکه اگر قیمت نهاده ها متعادل باشد و در مقابل قیمت محصولات برای تولید کننده مقرون به صرفه باشد، ظرفیت تولید گوشت مرغ در شهرستان سالانه بالغ بر 13 هزار تن خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان ادامه داد: افزایش هزینه های تولید و نبود تسهیلات سرمایه در گردش کافی موجب شد که سال گذشته علی رغم پتانسیل بالاحدود 6هزار تن تولید مرغ گوشتی داشته باشیم.
*11واحد مرغ تخمگذار/ تولید 5 تن د رسال
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان بیان کرد: چهار واحد مرغ گوشتی مادر با ظرفیت حدود یکصد هزار قطعه در هر دوره در شهرستان گلپایگان قرار دارد.
گلمحمدی اضافه کرد: همچنین 11واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت حدود 630 هزار قطعه و تولید 5 هزار تن تخم مرغ در سال، گلپایگان را به یکی از تولید کنندگان مطرح تخم مرغ در استان اصفهان تبدیل کرده است.
وی همچنین به واحدهای فعال مرغ رنگی در گلپایگان اشاره کرد و افزود: 13 واحد فعال مرغ رنگی مجوزدار با ظرفیت حدود 200 هزار قطعه درشهرستان گلپایگان موجود است.
*15 واحد ماهیان سردابی/ 5 واحد ماهیان گرمابی
مدیرجهاد کشاورزی گلپایگان در ادامه به وضعیت آبزیان در شهرستان گلپایگان اشاره کرد و افزود: گلپایگان با پنج واحد فعال ماهیان گرمابی و تولید 15 تن ماهی درسال موفق شده است رتبه یازدهم را بین شهرستان های استان کسب کند.
گل محمدی با بیان اینکه 15 واحد فعال ماهیان سردابی درسال گذشته درشهرستان گلپایگان فعال بوده اند، اظهارکرد: این واحدها با 94 تن تولید رتبه پنجم استان را به خود اختصاص داده اند و درحوزه منابع آبی با 40 تن تولید، گلپایگان رتبه سوم استان و مجموعاً با 150 تن تولید ماهی رتبه ششم را به دست آورده است و پیش بینی می شود در سال جاری با 25 درصد افزایش حدود 190 تن تولید در حوزه آبزیان داشته باشیم.
*200 زنبوردار فعال /تولید 100 تن عسل در سال
مدیرجهاد کشاورزی گلپایگان افزود: طبق سرشماری های انجام گرفته در سال جاری حدود 15 هزار کلنی زنبور عسل در گلپایگان شناسایی شده است ودر شهرستان گلپایگان با حدود 200 زنبوردار، یکصد تن عسل در سال گذشته تولید شده است.
*عدم نقدینگی/ افزایش قیمت نهاده ها
وی در ادامه به مشکلات کشاورزان و دامداران نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت نهاده ها و سایر هزینه های واحدهای تولیدی، صاحبان واحدهای تولیدی جهت ادامه تولید نیاز به سرمایه بسیار بالایی نسبت به گذشته دارند.
گلمحمدی تصریح کرد: کشاورزان و دامداران به علت عدم توان مالی برای تامین سرمایه ناچار هستند که بیشتر اقلام خود را از قبیل دان، جوجه و علوفه را با قیمت های بالاتر و به صورت مدت دار خریداری کنند.
مدیرجهاد کشاورزی گلپایگان با بیان اینکه عدم توان مالی تولیدکنندگان برای خرید محصولات در وقت مناسب و به صورت نقدی مشکلات و چالشهای فراوانی را پیش روی ایشان قرار داده، بیان کرد: علاوه بر آن تولید کنندگان دام و طیور در اکثر مواقع مجبورند محصولات خود را نیز به صورت زمان دار و با قیمت پایین تر از حد انتظار عرضه کنند.
پایان پیام/
نظر شما