خبرگزاری شبستان// خراسان جنوبی
آیت الله عبادی(ابوالشهیدین)، امام جمعه فقید مشهد از معدود مردان خداست که در عین زهد و تقوا، عالمی عامل و اسوه مردم داری بودند. حتی امروز نیز که سال ها از عروج ملکوتی اش می گذرد، جلوی هر کس نامش را می بریم، بی درنگ و قبل از هر چیز، از محبوبیت کم نظیرش در میان مردم سخن می گوید.
«...این عالم خدمتگزار که شهادت دو جوان برومندش در جبهه های دفاع مقدس را صبورانه و شکرگزارانه تحمل می کرد، خود از دیرباز در شمار مبارزان راه اسلام و خدمتگزاران به ملت بود و سال های متمادی پرچم ارشاد و هدایت مردم و جوانان را در سنگر امامت جمعه در مشهد و زاهدان بر دوش داشتند، خدمات با ارزش این روحانی پرتلاش فراموش نشدنی است...» (سیدعلی خامنه ای، 8 اسفند 1383)
آیت الله سید مهدی عبادی در سال 1315 ش در شهر "خوسف" از توابع بیرجند در خانوادهای روحانی به دنیا آمد. پدرش حجتالاسلام آقا سید حیدر در تمامی دوران تحصیل به تبلیغ پرداخت و در عین حال برای امرار معاش به شغل کشاورزی مشغول بود و حوزه علمیه خوسف را تأسیس کرد. مادرش نیز نوه مرحوم آیتالله حاج میرزا علی خوسفی بود.
آیتالله عبادی بعدها در مصاحبهای زندگی خانواده پدریاش را این گونه توضیح میدهد: "اینجانب در میان خانواده اى مذهبى و دینى چشم به دنیا گشودم. از ناحیه پدر و مادر به دو خانواده روحانى و درعین حال کشاورز و تولید کننده منتسب می باشم. همچنین افتخار سیادت موسوى را که منتهى به حضرت ابراهیم مجاب بن محمد عابدین موسى بن جعفر است و مزار شریف ایشان در رواق حضرت سیّدالشّهدا (ع) در کربلاى معلّى است را دارم. پدر بزرگوارم در طول عمر خود همواره به تحصیل و اقامه نماز جماعت و تبلیغ و کشاورزى اشتغال داشته است. ایشان بر این عقیده بودند که تمام فرزندانش باید روحانى باشند و از این رو، دو برادر دیگرم آقایان: حجّت الاسلام سیّد احمد عبادى، عالم شهر خوسف و حجّت الاسلام حاج سیّد علیرضا عبادى، نماینده مردم شهرستان بیرجند و نهبندان در مجلس شوراى اسلامى هستند و 2 داماد ایشان هم روحانىاند که یکى امام جماعت مسجدى است و دیگرى هم در سازمان عقیدتى سیاسى ارتش جمهورى اسلامى مسئولیّت دارد. از آثار وجودى حضرت والد، تربیت فضلا و علمایى است که در مدرسه علمیّه اى که در شهر خوسف تأسیس فرمودند انجام مى گرفت و آغاز طلبگى اینجانب و یکى از برادران نیز در همان مدرسه بوده است."
آیتالله عبادی دوران ابتدایی را در دبستان "ابنحسام خوسفی" گذراند و پس از طی دوران ابتدایی وارد حوزه علمیهخوسف شد. پس از 2 سال به بیرجند رفت و در مدرسه "معصومیه" به تحصیل پرداخت. بعد از 2 سال اقامت در این شهر به مشهد مقدس عزیمت کرد و مدت 13سال در حوزه علمیه این شهر به تحصیل پرداخت.
ایشان کیفیت این دوره زندگیاش را اینگونه بیان میکند:" اینجانب از 6 سالگى به تحصیل در دبستان ابن حسام خوسفى (شاعر معروف محل) پرداختم و پس از طى دوره ابتدایى در مدرسه علمیّه شهر خوسف به مدت 2 سال و سپس در مدرسه علمیّه معصومیّه بیرجند به مدت 2 سال و 13 سال هم در حوزه علمیّه مشهد مقدّس و حدود سه سال هم در نجف اشرف و 15 سال در حوزه علمیّه مقدّس قم به تحصیل و تدریس اشتغال داشتم و از محضر علما استفاده نمودم و پس از استفاده از محضر ادبا و اساتید ادبیّات در مشهد مقدّس از محضر عالمانى چون آیات عظام حاج میرزا احمد مدرّس یزدى، حاج شیخ هاشم قزوینى، حاج تسلیم مجتبى قزوینى، میرزا جواد آقا تهرانى، وحید خراسانى و آقاى میلانى نیز بهره بردم و آنگاه به نجف اشرف مشرّف شدم و ما چهار نفر که 2 نفر آنان الآن از مدرّسان محترم حوزه علمیّه مشهد و یک نفر آنها هم از مدرّسان قم هستند، در امتحان ورودى در بیت حضرت آیتا...العظمى خویى شرکت کردیم و امتحان این چهار نفر مورد توجّه بسیار خوب حوزه علمیّه نجف قرار گرفت. در ضمن تحصیل به ویژه در زمان اقامت در مشهد و قم به امر تبلیغات در شهرهاى مختلف ایران و خارج کشور مثل کویت اشتغال داشتم و بعد از ترک منبر، از سوى حضرت آیتا...العظمى وحید خراسانى به کویت سفر کردم که تا بعد از پیروزى انقلاب ادامه داشت و در مدت اقامت در حوزه هاى آن کشور به امر تدریس تا سطح عالى در حوزه هاى سه گانه اشتغال داشتم. "
با آغاز نهضت امام خمینی(ره)؛ آیت الله عبادی به صف مبارزان پیوست
آیتالله عبادی همزمان با آغاز نهضت امام خمینی(ره) به صف مبارزان پیوست و در صحنههای مختلف انقلاب حاضر بود و در وقایع نقاط مختلف کشور بویژه سیستان و بلوچستان سهم مهمی داشت.
وی در آن هنگام که برخی از روحانیون سیاسی ممنوعالمنبر و ممنوعالخروج بودند، به دستور آیتالله خامنهای به ایراد سخنرانی در مسجد گوهرشاد مشهد پرداخت و زمینه را برای فعالیت دیگر خطبا و سخنرانان در آنجا آماده کرد.
بعد از انقلاب در سال 1359 از طرف امام خمینی (ره) به امامت جمعه زاهدان و نماینده ایشان در سیستان و بلوچستان منصوب شد. وی در آن خطه به وحدت شیعه و سنی همت گماشت و به مبارزه با ضد انقلابیون پرداخت.
ایشان از طرف مردم استان سیستان و بلوچستان در دوره اول و دوم مجلس خبرگان رهبری حضور داشت و سرانجام از طرف آیتالله خامنهای به عنوان امام جمعه مشهد مقدس در سال 1372 منصوب شد و به عنوان نماینده مردم استان خراسان در سومین دوره مجلس خبرگان رهبری حضور یافت.
وی در اسفند 1383 در مسیر بیرجندـ مشهد در فیضآباد دچار حادثه تصادف رانندگی شد و به علت شدت جراحات در بیمارستان بستری شد و در حالی که حالشان رو به بهبودی بود، در همان بیمارستان دچار حمله قلبی شد و در سن 69 سالگی دار فانی را وداع گفت.
تلفن های دفتر را آیت الله عبادی جواب می دادند" می خواهم مردم به زحمت نیفتند"
حسن سیستانی که از سال 1372 به مدت 10 سال محافظت از آیت الله عبادی را بر عهده داشته است، در تشریح ویژگی های مدیریتی آیت الله عبادی می گیوید: ایشان آشنای درد مردم بود و هیچ گاه خود را از آن ها جدا نمی دانست، به حرف هایشان خوب و بادقت گوش می داد، به آحاد مردم خصوصا جوانان و اقشار محروم احترام می گذاشت و مردم نیز در انتخابات مجلس خبرگان با رأی بالای خود و نیز در تشییع جنازه ایشان که از باشکوه ترین تشییع ها بود، اوج ارادت خود را به این مرد خدا نشان دادند.
وی افزود: ایشان در سفر به شهرستان ها ابتدا به زیارت مزار شهدا می رفتند؛ مگر این که مردم منتظرشان باشند. برای ایراد خطبه ها با مسؤولان و کارشناسان مشورت می کردند که خطبه را متناسب با نیاز مخاطب ارائه کنند. زمانی که در بیت یا دفتر حضور داشتند، اغلب تلفن ها را خودشان جواب می دادند و می گفتند: «می خواهم مردم به زحمت نیفتند»!
از مارک خارجی پرهیز کرده و می گفت منفعت این ها به دشمن می رسد
وی افزود: اگر بنا بود لباس یا پارچه ای تهیه کنند، همیشه مارک های ایرانی را انتخاب می کردند و می گفتند باید تولید ملی را با خرید داخلی حمایت کنیم. از خوراکی و نوشیدنی های مارک خارجی هم پرهیز می کردند و می گفتند منفعت این ها به دشمن می رسد.
وی با اشاره به حساسیت آیت الله عبادی نسبت به رعایت حق الناس و خصوصا مسائل راهنمایی و رانندگی، اظهار داشت: ایشان بسیار انسان خوش قولی بودند؛ اگر جایی وعده دیدار یا سخنرانی داشتند و با ورود مسئولان عالی رتبه کشوری همزمان می شد، ابتدا اجازه می گرفتند و می گفتند بگویید اگر مانعی ندارد، ما برویم استقبال، بعد بیاییم جلسه شما.
پایان پیام/
نظر شما