به گزارش خبرگزاری شبستان، ناآرامی اخیر که منجر به ایجاد تحول در جهان عرب شده در حال نشان دادن آثار خود بر افزایش قدرت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در باریکه غزه و تفوق آن بر تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری محمودعباس است که دارای تفکرات غرب گرایانه و مطیع رهبران غربی است.
حماس سقوط حسنی مبارک، رییس جمهوری سابق مصر را به فال نیک گرفته زیرا برایش واضح و مبرهن است که سقوط این دیکتاتور که یار دیرینه رژیم صهیونیستی بوده منجر به تضعیف پایگاه این رژیم در سرزمینی می شود که صهیونیست ها اقتصاد آن را فلج کرده و مردمش را زندانی کرده اند.
سقوط مبارک هم اسراییل و هم محمود عباس را از یاری و همکاری نزدیکترین متحدشان محروم کرد و در این میان این حماس است که با نابودی یکی از دشمنان اصلی خود می تواند در غزه قدرت پیدا کند و مردم این منطقه را از فقر و بدبختی نجات دهد.
دولت آینده مردمی مصر هرگز حاضر به اختناق غزه نخواهد بود و محاصره این منطقه و به تبع آن انزوای حماس به پایان خواهد رسید.
به گفته کارشناسان سیاسی اگرچه شاید هست زمان زیادی برای این تغییرات لازم باشد اما چشم انداز آینده بسیار خوش بینانه و مثبت است.
در طول چندین ساله گذشته مبارک با همکاری رژیم صهیونیستی و در راستای خط مشی ایالات متحده آمریکا محدودیت ها بر نوار غزه را افزایش داده و اجازه هرگونه رفت و آمد و یا ورود کالاهای ضروری به این منطقه را منع کرده بود.
اما اکنون پس از قیام مردمی مصر و روی کار آمدن اخوان المسلمین به عنوان یکی از گروه هایی که نقش اصلی را در سرنوشت این کشور ایفا می کنند حماس که دارای روابط بسیار نزدیک با این گروه است با همکاری آنان مرزهای غزه را باز کرده و به محاصره چندین ساله این منطقه پایان می دهد.
هر چقدر که خوش بینی امید به آینده در نوار غزه افزایش می یابد خوش بینی در کرانه باختری که نیروهای محمود عباس در آنجا حضور دارند کاهش پیدا می کند.
چندی پیش امیدهای عباس برای مهندسی یک فرایند صلح طولانی مدت بر باد رفت زیرا رژیم صهیونیستی از توقف ساخت شهرکهای یهودی نشین امتناع کرد.
از یک طرف تلاشهای رییس تشکیلات خودگردان فلسطین برای پایان دادن به نزاع فلسطینی ها و اسراییل و قدرت گرفتن خود در این میان به نتیجه نرسیده و از سوی دیگر سقوط مبارک در مصر نیز به میزان قابل توجهی از قدرت عباس می کاهد.
تشکیلات خودگردان فلسطین که از اوضاع کنونی و به قدرت رسیدن حماس بسیار نگران است به این جنبش هشدار داده تا به تغییر دولت مصر دل خوش نباشد.
مقام های تحت امر محمود عباس مدعی شده اند که سیاست های آینده در منطقه آرمانها و آرزوهای جنبش حماس را بر باد می دهد.
بنابرگزارش رویترز، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس که هرگز حاضر نشده است رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد و در انتخابات عمومی فلسطین که در سال 2006 میلادی برگزار شد و به پیروزی رسید و 18 ماه پس از آن پس از یک جنگ داخلی کوتاه با متحدان عباس کنترل نوار غزه را به دست گرفت.
از آن زمان به بعد محمود عباس به فکر تضعیف حماس افتاد و در راستای رسیدن به این هدف خود در تبانی با مصر که تحت حکومت حسنی مبارک بود و با همکاری با رژیم صهیونیستی هر تلاش خود را برای فزونی کردن این جنبش به کار برد اما قیامهای مردمی در جهان عرب سرنوشت را طور دیگری رقم زد و با سرنگونی مبارک اکنون روز به روز به قدرت حماس افزوده شده و قدرت تشکیلات خودگردان فلسطین و اسراییل تحلیل می رود.
پایان پیام/
نظر شما