حجتالاسلام والمسلمین رحیم کارگر، استاد مرکز تخصصی مهدویت پیرامون بکارگیری آموزههای مهدویت در جهت وحدت شیعه و سنی به خبرنگار شبستان گفت: منجیگرایی از اعتقادات مشترک همه ادیان الهی است و در این اعتقاد مشترک نیز مشترکاتی بین ادیان وجود دارد که باید برای برجسته کردن آن آرمانها کوشید.
وی با اشاره آرمانهایی که در همه ادیان درباره منجی وجود دارد، گفت: همه ادیان معتقد به معنویتگراییاند و بر این باورند که منجی موعود در راستای حاکمیت معنویت، عدالت واقعی، خداگرای و ایجاد برابری و مساوات و صلح جهانی میکوشد.
حجتالاسلام کارگر با بیان اینکه باید دشمنشناسی مشترکی نسبت به همه ادیان معتقد به منجی وجود داشته باشد، گفت: با تأکید بر دینگرایی میتوان خطرات و تهدیدهایی را که در آینده متوجه این ادیان است مهار کرد، امروزه لاییکها، بیدینها و سکولارها دشمنان منجیاند و معتقدند که خود منجیاند و نیازی به منجی ندارند.
استاد مرکز تخصصی مهدویت با تأکید بر شناخت ادیان در برابر تغییر و تحولات جهانی تصریح کرد: نمایندگان ادیان باید با تحلیل و ارزیابی تحولات جهانی و برپایی نشستها در جهت زیباتر کردن فهم مردم از منجی بکوشند.
وی خاطرنشان کرد: دو مذهب شیعه و سنی به اصالت مهدویت معتقدند و شاید در هیچ مسئلهای به اندازه اصالت مهدویت با هم اشتراک نداشته باشند.
حجتالاسلام کارگر اذعان کرد: مهدویت تداوم نبوت است، باید بین مهدویت و نبوت خط سیری ترسیم شود، به این معنا که مهدویت را ادامه راه خاتمالنبیین بدانیم و تأکید کنیم که اگر کسی معتقد به مهدویت باشد معتقد به تداوم دین شده است.
وی با اشاره به اینکه با تقویت بعد انتظار میتوان در جهت نزدیکی دو مذهب کوشید، تصریح کرد: هر چقدر که انتظار در شیعه پررنگتر است در میان اهل سنت کمرنگتر است و اگر بتوانیم با توجه به معارف اهل سنت انتظار را پررنگتر کنیم، این انتظار مشترک باعث وحدت بین ما و اهل سنت میشود.
کارگر افزود: اگر انتظار ظهور منجی وارد عرصه زندگی اهل سنت شود و نگاهشان به این عرصه عمیقتر و ژرفتر شود، خود به خود زمینه ظهور و انتظار فراهم میشود.
وی گفت: دو مذهب باید به این نتیجه برسند که عزتشان در گرو آمدن منجی و قرار گرفتن در مسیر اوست و اگر آرمانهای مهدوی موعود (عج) تبیین و عزت مسلمانان در گرو اعتقاد و اجرای آنها قرار گیرد، دلهای مسلمانان در جهت تحقق آن آرمانها کشیده میشود.
وی با اشاره به مشترکات اساسی اهل سنت و شیعیان گفت: بین شیعیان و اهل سنت در هویت دینی، اعتقادیات، اخلاقیات، سرنوشت مشترک، مشابهتهایی وجود دارد.
حجتالاسلام کارگر گفت: اهل سنت و شیعیان در هویت یکپارچه دینی و تسلیم امر پروردگار و پیامبر اکرم (ص) شدن مشترکاند. در مقابل این هویت دینی در اعتقادات مشترکی چون توحید، نبوت، معاد با آنها تشابه داریم و این اعتقادیات نقطه کلیدی و مهمی برای نزدیکی ما به هم است.
وی اخلاقیات را از دیگر ویژگیهای مشترک دو مذهب دانست و تصریح کرد: با استناد به حدیث شریف "انی بعثت لاتم مکارم الاخلاق"، اخلاق زیربنای مهم و بنیادین جامعه اسلامی است و مسلمانان اعم از شیعه و سنی دارای سرنوشت مشترکیاند و آیندهشان به هم گره خورده است و دشمنان مشترکی دارند و در صورت بروز هرگونه تهدید و مانعی در راه پیشرفت جامعه اسلامی هر دو مذهب متحمل ضرر و خسران میشوند.
استاد مرکز تخصصی مهدویت با بیان وجوب اصل اتحاد بین دو مذهب شیعه و سنی خاطرنشان کرد: میتوان با تمرکز و تقویت مشابهتهایی که بین دو مذهب وجود دارد زمینههای اتحاد هر چه بیشتر و وحدت معقول و عقلانی را فراهم کرد و باید از اختلافاتی که منافع آن فقط به دشمنان اسلام میرسد و سبب تقویت روحیه دشمنان اسلام است، پرهیز کرد.
پایان پیام/
نظر شما