به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا محمدی، تهیه کننده و نویسنده مجموعه تلویزیونی برهان در نشستی خبری گفت: مجموعه برهان، مستند محور و در راستای پاسخگویی به شبهات دینی مطرح در سطح جامعه تولید می شود. مدتی است که القای شبهات دینی به جامعه اوج گرفته و به صورت سازماندهی شده باورهای دینی و اعتقادی در حوزه های فقه و معارف مورد هجمه قرار می گیرد و با توجه به بالا نبودن سطح دانش دینی مردم، این شبهات در ذهن رسوب می کند که برنامه برهان در همین راستا و با هدف اطلاع رسانی به مردم در این عرصه تولید می شود.
محمدی با اشاره به تولید برنامه های مشابه پیرامون پاسخ به شبهات، مجموعه«برهان» را مجموعه ای متفاوت از سایر برنامه های مشابه در رابطه با پاسخگویی به شبهات در شبکه های مختلف تلویزیونی دانست که از نظر محتوا و ساختار در شکلی نوین تولید و از شبکه های تلویزیونی پخش خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت نهادها و مراکز پاسخگویی به شبهات تصریح کرد: امروز چندین نهاد و مرکز پاسخگویی به شبهات در جامعه فعالیت می کنند که به صورت عمده در شهر قم متمرکز هستند که نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، مرکز ملی پاسخگویی به شبهات، موسسه رواق حکمت و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از جمله اصلی ترین نهادها و مراکز فعال در این زمینه اند که روزانه بین 80 تا 90 هزار شبهه را پاسخ می دهند.
این تهیه کننده تلویزیونی خاطرنشان کرد: مجموعه برهان به سفارش شبکه قرآن و معارف سیما تولید شده اما علاوه بر این شبکه از سایر شبکه های تلویزیونی مانند جام جم و شبکه 1 سیما نیز پخش می شود دلیل تولید این برنامه در شبکه قرآن نیز ان است که با توجه به رویکرد تخصصی شدن شبکه ها و اختصاص داشتن این شبکه به علوم دینی و مذهبی تصمیم گرفته شد که مجموعه برهان در شبکه قرآن و معارف تولید و پخش شود.
محمدی افزود: هیئت علمی این برنامه از اعضای نهادهای اصلی در پاسخگویی به شبهات در سطح کشور هستند و کلیه محورها با توجه به فراوانی شبهات مطرح شده در سایت ها و نهادهای پاسخگویی انتخاب شده است.
وی در رابطه با ساختار این برنامه توضیح داد: مجموعه برهان دو گروه دانشجویی خواهر و برادر دارد که در هر گروه 8 تا 10 نفر به شکل متغیر و به صورت جداگانه در محیط های آموزشی سوالات خود را مطرح می کنند اصل موضوع با یک داستان کوتاه آغاز می شود و سپس با روشهای مختلف علمی وارد بحث شده و نقدها و نظریات متفاوت بیان و بررسی می شود در انتخاب دانشجوها نیز تلاش شده است تا از گروههای مختلف دانشجویی و در رشته های مختلف استفاده شود این دو گروه به نمایندگی از اذهان عمومی مردم سوال می کنند و در میان انها حتی نمایندگانی با سطح تحصیلات دیپلم نیز حضور دارند.
تهیه کننده مجموعه دینی برهان یادآور شد: برخی از پرسشهای مطرح شده توسط خود دانشجویان و در جمع دوستان انها پاسخ داده می شود اما سوالات کلیدی و جمع بندی سوالات پاسخ داده نشده توسط اساتید تبیین تشریح و پاسخگویی می شود هدف از این کار نیز نهادینه کردن موضوع لزوم مراجعه و مطالعه برای پرسشگر است که اگر چیزی را نمی دانید حتماً به متخصص ان موضوع مراجعه کنید این نقدی است که همواره در علوم انسانی به ویژه مسائل دینی مطرح است در این زمینه اغلب ما خودمان اظهارنظر می کنیم در صورتی که در هر مساله ای می بایست به متخصص آن موضوع مراجعه شود.
وی محورهای مطرح شده در این برنامه را نیز به گونه ای بیان کرد که ممکن است به نظر برسد این محورها عبور از خطوط قرمز رسانه ای است و از جمله این محورها می توان به مسائلی مانند راز دین گرایی و فواید ان در دنیای امروز، تقلید و شبهات مطرح در این رابطه، اینکه آیا تقلید نوعی تشویق به نادانی است یا خیر، شبهه پیرامون مرجعیت بانوان و ادله عقلی و نقلی در منع این مساله، علت سخت گیری در احکام جزایی دراسلام و زیارت و توسل در تشیع اشاره کرد.
وی افزود: موضوع حجاب و چرایی آن، فلسفه برخی از احکام جزا و حد که توسط برخی از حقوقدانان به آن اشکال وارد می شود، عرفان های نوظهور معنوی، نقد سکولاریسم، اعجاز قرآن و مزایای شیعه نسبت به سایر فرق اسلامی از دیگر موضوعات مطرح در این برنامه است.
روابط افراد در اسلام، بحث موسیقی، حدود و ثغور آزادی در اسلام و غرب، حکومت جهانی و مهدویت، دلیل پیشرفت جوامع دور از دین، تبیین سیره پیامبر اکرم در جهت مقابله با توهین هایی که در این زمینه صورت می گیرد، موضوع نماز و چرایی آن، خمس و دلایل پرداخت آن، بحث ارتداد، حقوق بشر و مساله ربا از دیگر مواردی بود که محمدی به آنها اشاره کرد.
این تهیه کننده تلویزیونی یادآور شد: در فاز 1 مجموعه برهان تعداد 26 برنامه یک ساعته توسط گروه معارف شبکه قرآن و معارف تولید می شود که در ایام تعطیلات نوروز به صورت روزانه و پس از ان به شکل هفتگی از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش خواهد شد.
وی دکتر باقرزاده «کارشناس مسائل حقوقی»، دکتر قنادی، شریعتی «رییس دانشگاه علامه»، آیت الله عابدی، آیت الله کلباسی، آیت الله تحریری را از جمله کارشناسان حاضر دراین برنامه برشمرد و تاکید کرد: با آیت الله هادوی تهرانی و شیخ جواد فاضل لنکرانی نیز در حال گفتگو هستیم که در صورت پذیرش در برنامه حاضر خواهند شد. همچنین تلاش می شود در هر برنامه یکی از مراکز پاسخگویی یا یک تالیف پیرامون پاسخگویی به شبهات معرفی شود قسمتهایی از مناجات نامه آیت الله حسن زاده آملی نیز استخراج شده است که در زمانهای کوتاه و به عنوان زبان حال پخش می شود.
پایان پیام/
نظر شما