غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره تاثیرات برگزاری مسابقات قرآنی ویژه کارکنان دانشگاه ها به خبرنگار شبستان گفت: دانشگاه به عنوان محیطی تربیتی نیازمند آشنایی تمامی افراد شاغل در آن با آموزه های وحی است، کارکنان هم به عنوان بدنه این محیط علمی از این قاعده مستثنی نبوده و در کنار برگزاری دوره های آموزشی زمینه رقابت آنها نیز به همت وزارت علوم فراهم شده است.
وی با بیان این مطلب که کارکنان دانشگاه ها نقشی مهم در تربیت نیروهای دانشگاهی به عنوان قشر اثرگذار جامعه دارند، اظهارکرد: متاسفانه با وجود این اهمیت کارکنان دانشگاه ها در اغلب فعالیت های قرآنی نادیده گرفته شده اند اما در دور جدید فعالیت های فرهنگی این وزارتخانه تلاش شده تا به شیوه ای متوازن، تمامی گروه های فعال دانشگاهی در برنامه ها و فعالیت های قرآنی به صورت یکسان مشارکت داشته باشند.
خواجه سروی با بیان این مطلب که مسابقات قرآن ویژه کارکنان همسو با این رویکرد برگزار می شود، تصریح کرد: نادیده گرفتن استادان و کارکنان دانشگاهی و توجه صرف به دانشجویان، آسیب های جدی به همراه دارد از این رو با اهتمام دفتر امور فرهنگی وزارت علوم برگزاری مسابقات کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
گسترش دامنه فعالیت های قرآنی به خانواده کارکنان، رویکرد وزارت علوم
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم درباره دیگر برنامه های این وزارتخانه برای گسترش فرهنگ غنی وحی در جامعه دانشگاهی کشور بیان کرد: گسترش دامنه فعالیت های قرآنی به خانواده کارکنان از مهمترین اقدامات در دست انجام همسو با هدف است که در آینده نزدیک انجام می شود.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان ابرازکرد: انجام این مهم از طریق فعالیت های قرآنی در جامعه دانشگاهی در مرحله نخست نیازمند راه اندازی نهضت روخوانی در میان دانشجویان است چراکه متاسفانه در این عرصه دانشجویان با مشکلات جدی مواجه هستند.
راه اندازی نهضت روخوانی قرآن در دانشگاه ها ضرورت دارد
خواجه سروی با تاکید بر لزوم راه اندازی نهضت روخوانی قرآن در دانشگاه ها عنوان کرد: معاونت فرهنگی اجتماعی از تمامی کانون های قرآن و عترت(ع) دانشگا ها در خواست کرده تا برنامه های خود را برای انجام این مهم اعلام کنند، همچنین معاونت های فرهنگی هم به عنوان بازوی اجرای این نهضت که از ضرورت های روز دانشگاهیان است به همکاری فراخوانده شده اند.
وی ادامه داد: تعمیق مبانی معرفتی بر اساس آموزه های قرآن در دانشگاهیان در مراحل بعدی باید صورت گیرد، که همسو با آن اتاق فکر قرآنی در وزارت علوم راه اندازی شده تا راهکارهای ورود آموزه های غنی وحی به زندگی دانشگاهیان که از اثرگذارترین اقشار جامعه هستند، اتخاذ و اجرا شود.
خواجه سروی ورود آموزه های قرآن به زندگی دانشگاهیان را از ضرورت های جامعه علمی کشور دانست و تاکید کرد: البته تحقق این مهم نیازمند زمان است که نخستین مرحله آن اجرای نهضت روخوانی کتاب الهی به شمار می رود و در گام های بعدی باید تحول قرآنی علوم انسانی به عنوان یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب در اولویت کاری قرار بگیرد.
تلاش وزارت علوم برای تولید علوم مبتنی بر آموزه های قرآن
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اهتمام جدی این وزارتخانه در بازنگری سرفصل ها و محتوای علوم انسانی با استناد به کتاب الهی و مبانی اسلام اعلام کرد: تلاش وزارت علوم بر آن است که تا جای ممکن منابع علوم انسانی را بر اساس موازین اسلام و مفاهیم قرآن تولید کند و در اختیار دانشگاهیان قرار دهد.
وی با بیان این مطلب که استخراج آیات الاحکام هر رشته علمی از قرآن دیگر هدف وزارت علوم است، گفت: همسو با این مهم در رشته های علوم سیاسی و اقتصاد استخراج آیات الاحکام در دستور کار قرار گرفته و امید است در سایر دروس حتی دروس عمومی این مهم انجام شود.
خواجه سروی درباره مشارکت وزارت علوم در جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآن و تلاش برای تحقق اهداف منشور توسعه خاطرنشان کرد: فعالیت این شورا به سیاستگذاری برای ساماندهی فعالیت های قرآنی مرتبط است، وزارت علوم هم به عنوان عضو کمیسیون آموزش تخصصی این شورا درپی راه اندازی مرکز فعالیت های قرآن است که با دستور وزیر به زودی آغاز به کار می کند.
پایان پیام/
نظر شما