به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 6 اسفند یکفوریت الزام دولت به حمایت از استانهایی که مورد هجوم پدیده ریزگردها قرار دارند را با 175 رأی موافق، 24 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 225 رأی به تصویب رساندند.
حیدری طیب، نماینده کرمانشاه به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: هجوم ریزگردها باعث خسارات فراوان به بخشهای مختلف در استانهای مرزی شده است.
وی با اشاره به اینکه مقابله با این پدیده زیستمحیطی انسانساز نهتنها پیچیده بلکه در گروی همکاری در داخل و خارج از کشور است، گفت: در استان کرمانشاه طبق بررسیهایی که در دانشگاه کشاورزی و دانشکده رازی انجام شده است 38 اثر مخرب برای ریزگردها لحاظ شده است.
پورابراهیمی، نماینده کرمان در مخالفت با یکفوریت این طرح گفت: این طرح، طرح جامعی برای رسیدگی به آلودگی هوای استانهای مرزی نیست بلکه باید طرح جامعتری در این زمینه ارایه و مصوب شود.
ایرج ندیمی، نماینده لاهیجان نیز در موافقت با یکفوریت این طرح گفت: پدیده ریزگردها نهتنها در مسایل زیستمحیطی تأثیر دارد بلکه در سرمایهگذاری، مسافرتها، مسایل سیاسی و فرهنگی نیز تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه مجلس و دولت نباید فقط به یکسری تفاهمنامه برای حل موضوع ریزگردها توجه کنند، گفت: ما باید مشکل مردم را مشکل خود بدانیم. در حال حاضر مردم ما برای مقابله با ریزگردها دچار مشکل شدهاند، اگر ما به این طرح رأی ندادیم این علامت را به مردم دادهایم که مشکل آنها برای ما مهم نیست و آنها فکر میکنند مسئله آنها مسئله ما در مجلس نیست.
وی با بیان اینکه دغدغه مردم را باید دغدغه خود بدانیم، گفت: مجلس برای این اینجاست که مسایل و مشکلات مردم را برطرف کند.
در صورت تصویب نهایی این طرح، مراکز بهداشت، درمان و دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست مکلف میشوند در مناطقی که مورد هجوم ریزگردها قرار دارند ماسکهای فیلتردار حسب درخواست در اختیار عموم شهروندان قرار داده و بیماران ناشی از این پدیده را تحت درمان رایگان قرار دهند.
همچنین سازمان حفاظت محیط زیست مکلف میشود در اماکن عمومی مسقف نسبت به نصب تجهیزات تهویه آلایندههای هوا اقدام کند.
دولت نیز مکلف است فوقالعاده بدی آب و هوای جاری پرداختی به کارکنان شاغل در این مناطق صرف نظر از مقررات استخدامی به میزان دو برابر افزایش دهد.
همچنین دولت موظف به پرداخت خسارت ناشی از این پدیده به کشاورزان، باغداران، زنبورداران، دامداران و امثالهم مطابق نظر کارشناسی سازمان جهاد کشاورزی استان مزبور میشود.
سازمان حفاظت محیط زیست نیز مکلف میشود به رایزنی و همکاری با کشورهای عراق، سوریه، اردن و عربستان سعودی با بکارگیری تمامی امکانات و روشهای مختلف از قبیل درختکاری، مالچپاشی و غیره نسبت به مهارکردن کانون این پدیده در کشورهای موصوف مبادرت کند.
پایان پیام/
نظر شما