به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 6 اسفند با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی کشور و شرکتهای خودروساز موافقت کردند.
علی علیلو، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان تقاضای تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی کشور گفت: از یک طرف همه دلسوزان نظام میخواهند از صنایع بزرگی همانند خودروسازی حمایت شود اما از طرف دیگر نمیتوانیم از کنار مشکلات بیتفاوت رد شویم.
وی اظهار کرد: یک روز گرانشدن بنزین باعث شوک اقتصادی میشود، یک روز بالارفتن ارز باعث این شوک میشود اما در حال حاضر صنعت خودروسازی طوری مدیریت میشود با نوسانات قیمت بزرگترین شوک اقتصادی را به کشور وارد میکند.
علیلو بیان کرد: متأسفانه ما در بحث افزایش قیمتها لجامگسیختگی وسیعی را میبینیم که پاسخ دقیقی نیز در این زمینه به ما داده نمیشود و علت این بالارفتن قیمت را بالارفتن مواد اولیه میدانند، این در حالی است که باید تناسبی بین افزایش قیمت، مواد اولیه و قیمت خودرو ایجاد شود.
وی با اشاره به کاهش تولید کارخانههای خودروسازی تا 45 درصد گفت: چرا باید تولید خودروی ما به 45 درصد کاهش یابد، برخی علتاش را عدم ارایه قطعات خودرو از سوی کشورهایی که ما را تحریم کردهاند، میدانند اما مگر 2 الی 3 قطعه خودرو بیشتر ما از این کشورها وارد میکردیم، آیا نمیتوانیم از دیگر کشورها نیز این قطعات را وارد کنیم؟
علیلو گفت: ما قبلا از خودروسازان خواستیم که این قطعات را به جای واردات از کشورهای غربی از جاهای دیگر تعمیم کنند اما این کار را نکردند و در حال حاضر بهانه کاهش تولید خودرو را در کنار دیگر عوامل، عامل نبود قطعات نیز عنوان میکنند.
وی با انتقاد از شبکه دلالی در صنعت خودروسازی گفت: ما به جای اینکه کمبود تولیدمان را جبران کنیم شبکه دلالی را ایجاد کردیم تا جایی که این شبکه دلالی باعث شده است در بعضی مواقع قیمت برخی خودروها 4 میلیون و بعضی دیگر 25 الی 30 میلیون تفاوت قیمت داشته باشد.
نماینده شبستر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقبال عمومی مردم از صنعت خودروسازی گفت: مدیران خودروسازی چه تلاشی در راستای ارتقای کیفیت خودرو داشتهاند، میگویند ما 55 آیتم را برای استانداردسازی خودروها به کار میبریم اما اگر این 55 آیتم به کار میرود چرا هر روز شاهد صف طولانی صاحبان خودروهای صفر کیلومتر در جلوی در نمایندگیهای خودروسازی هستیم؟
علیلو بیان کرد: ما با تعیین تعرفههای سنگین برای خودروهای خارجی میخواستیم تولید داخل را حمایت کنیم اما در حال حاضر خودروهای داخلی به جای افزایش دچار کاهش تولید شدهاند.
نماینده شبستر با اشاره به عدم رعایت مسایل امنیتی در خودروهای تولید داخل گفت: در بررسی گزارش کارشناس نیروی انتظامی میبینیم که عمده تصادفات به دلیل عملنکردن ترمزهای ABS بودهاند یعنی این ترمزها برعکس عمل کردهاند و وقتی از کارشناس خودروسازی علت را میپرسیم میگویند ABS همین است در حالی که ABS برای امنیت خودروهاست.
پایان پیام/
نظر شما