سید علی اصغر تقوی در گفتگو با خبرنگار شبستان ، با بیان اینکه پیشرفت های گوناگون و تغییر شیوه زندگی افراد،در تغییر کارکردهای مساجد امروز نقش مستقیم داشته است تصریح کرد: مسجد در هر زمانی کارکرد ویژه خود را داشته و نمی توان گفت امروزه، مساجد نقش خاصی در جامعه ندارند بلکه صحیح تر آن است که بگوییم کارکرد و نقش مسجد دگرگون شده و تغییر پیدا کرده است.
وی در همین راستا ادامه داد: در گذشته مسجد، بهترین مکان برای برقراری ارتباط مردم با یکدیگر و اطلاع یافتن از اخبار و وقایع روز جامعه اسلامی بود اما امروزه با پیشرفت های گسترده در عرصه ارتباطی، این نقش به رسانه های گروهی سپرده شده است.
تقوی با اشاره به کارکردهای متنوع مساجد گفت: در گذشته تصمیمات مهم سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی در مساجد به اطلاع مردم می رسید و مسایل حیاتی دوران های گوناگون تاریخ اسلام نیز در مساجد اعلام می شد.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات مسلمانان در مسجد از جمله نقش های اجتماعی قابل توجه و تامل برانگیز مسجد در گذشته بوده است افزود: چنانچه در رفتار پیامبر اعظم(ص) و حضرات ائمه(ع) مصادیق جالبی از این موضوع وجود دارد که داستان زیبای خواستگاری پیامبر(ص) برای مرد تهی دست و انفاق انگشتری توسط مولای متقیان حضرت علی(ع) هنگام رکوع به فقیر نیازمند از نمونه های بارز آن است.
نائب رییس انجمن قرآن و نهج البلاغه شهرستان سمنان ادامه داد: تقرب به خداوند متعال، یادگیری معارف الهی از فواید حضور در مسجد است که افراد از این طریق سطح اخلاقی و معنوی شان را ارتقا می دهند.
تقوی تصریح کرد: تجربه نشان داده، جوانان امروز کشور،افرادی خوش فکر و خلاق اند که اگر بسترهای لازم برای حضور بیشتر آنان در مساجد فراهم شود، می توانند تحولات عظیمی در توسعه و گسترش فرهنگ الهی و دینی در جامعه ایجاد کنند.
وی با اشاره به دستورات قرآن و سیره عملی معصومین(ع)،مبنی بر اینکه نباید به دلایل واهی، افراد از مسجد رانده شوند خاطرنشان کرد: رفتار مسجدی ها، تاثیر مستقیمی در رشد حضور قشر جوان جامعه در مسجد دارد بدین معنی که اگر بزرگان مساجد چه مردان و چه زنان ،خوش رفتاری با نوجوانان و جوانان را سرلوحه خود قرار دهند و از برخوردهای تند و سلیقه ای پرهیز کرده و اجازه دهند نوجوانان و جوانان حضوری فعال در مساجد حتی در اداره این مکان مقدس داشته باشند، شاهد روی آوردن سیل بیشتری از نسل جوان به مسجد خواهیم بود.
تقوی با بیان اینکه علما و روحانیون مساجد نیز نقش بسیار مهمی در رشد حضور نسل جوان در مساجد دارند افزود: برخورد صحیح و مطلوب با جوانان و همراهی روحانیون در برنامه های موثر مساجد، تصویری مناسب از علما در ذهن نوجوانان و جوانان ایجاد می کند.
نایب رییس انجمن قرآن و نهج البلاغه شهرستان سمنان پیرامون راهکارهای تقویت حضور جوانان در مساجد به ایسنا گفت: به طور قطع اجرای برنامه های گوناگون و متنوع مذهبی، فرهنگی، هنری و حتی ورزشی در مسجد و یا از سوی مسئولان و هیئات امنای مساجد با رویکردی هنرمندانه و به روز، نقش بسزایی در تقویت ارتباط نسل جوان با مسجد دارد.
تقوی یکی از مهمترین و اساسی ترین نیازها و موضوعات اجتماعی را وجود امنیت در جامعه عنوان کرد و گفت: امنیت ابعادگوناگون و پیچیده ای دارد که امروزه، براساس یافته های علمی کارشناسان بُعد روانی امنیت،مهم تر از جنبه ظاهری آن است.
وی اظهار کرد: مسجد،خانه خدا و منزلگاه کسب آرامش و آسایش است و توجه به همین نکته، نقش مسجد در امنیت اجتماع را به وضوح مشخص می کند.
تقوی همچنین تصریح کرد: هرچه ارتباط افراد با مسجد تقویت شود، قطعا از میزان جرم، جنایت و آسیب های گوناگون اجتماعی کاسته می شود.پایان پیام/
نظر شما