چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه برگزار شد

چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه امروز(3بهمن)در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد با اشاره به اهداف برگزاری همایش کتاب سال حوزه گفت: با برگزاری این همایش جایگاه حوزویان در تولید دانش دینی مطرح می‌شود و نزدیک به یک هزار اثر رسیده تمامی آثار تولیدی حوزویان نیست، در دیگر هدف نیز بدنبال این هستیم که نویسندگان برتر حوزوی را شناسایی و معرفی کنیم.

 

وی اظهار داشت: روحیه پژوهش در حوزه باید تقویت شود و حتی آموزش هم رنگ پژوهش به خود بگیرد تا روزی که طلبه وارد درس خارج شود بتواند تقریرات استاد را به رشته تحریر در آورد.

 

آیت الله حسینی بوشهری با تاکید بر شناسایی ظرفیت‌ها و آسیب‌های آثار ارسالی حوزه‌های علمیه گفت: اخلاق نویسندگی باید در حوزه حاکم شود، اولویت‌ها شناسایی شود و اکنون یکی از مشکلات ما این است که باید بگوییم بسیاری از مراکز پژوهشی حوزه از عملکرد یکدیگر خبری ندارند و شاهد آثار موازی در یک موضوع هستیم.

 

وی بیان داشت: یکی از اولویت‌های معاونت پژوهش حوزه در این است که مراکز پژوهشی بتوانند تکمیل کننده کار یکدیگر باشند و امروز مایه خوشبختی است که در کنار تشویق نویسندگان قابل تقدیر از آیت الله امینی و آیت الله میلانی به عنوان دو شخصیت بزرگ که مجاهدت در عرصه نویسندگی دارند تجلیل می کنیم.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: همایش امسال در عرصه فراملی هم بوده و کتاب هایی به زبان های خارجی داشته ایم که صاحبان آثار کتب خود را برای ارزیابی فرستاده اند.

 

وی افزود: امروز آثار فراوانی در حوزه وجود دارد اما آثار در تراز حوزه کم است و نیاز است که کاستی ها را بررسی کنیم و در عرصه های لازمه بیشتر بدرخشیم و معاونت پژوهشی باید خیز برداشته با اطلاع رسانی و فراخوان از صاحبان فکر دعوت کند تا در سال آینده گزارش بهتری در هایش ارائه کنیم.

 

آیت الله استادی امام جمعه قم نیز در این همایش با بیان اینکه انسان برای ورود به هر کاری باید مقدمات لازم برای انجام آن را مورد توجه قرار داد خاطرنشان کرد: اخلاق ایجاب می‌کند مؤلفان و نویسندگان پیش از شروع به تألیف یک کتاب توان خود را بسنجند.

 

وی ادامه داد: زمان انتشار یک کتاب و زمان‌بندی صحیح برای آن هم ضروری است؛ یک مؤلف در طول یک سال نمی‌تواند ده‌ها کتاب بنویسد مگر اینکه برای هر اثر وقت خاصی در نظر نگیرد و بدون دقت این کار را انجام دهد.

 

آیت الله استادی با تاکید بر انتخاب موضوعات خوب و مورد نیاز حوزه و نظام توسط نویسندگان حوزوی بیان داشت: برخی کتاب‌ها از نظر کارشناسان هیچ دردی را دوا نمی‌کنند زیرا موضوعات مورد ابتلاء را انتخاب نکرده‌اند.

 

رئیس شورای عالی حوزه علمیه اضافه کرد: بعضی نویسندگان هم بدون اینکه منابع اصلی را ذکر کنند عین یک متن را در کتاب خود نقل می‌کنند؛ ممکن است شیطان در انسان نفوذ کند اما باید توجه داشت ذکر منابع هیچ وقت از ارزش‌های کار نمی‌کاهد.

 

وی با اشاره به اهمیت فن ترجمه عنوان داشت: گاهی اصول این کار مراعات نمی‌شود که این مسئله هم مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

 

آیت الله استادی با تاکید بر رعایت حقوق سایر مؤلفان و نویسندگان در نگارش آثار جدید گفت: اخلاق نویسندگی ایجاب می‌کند که هر روایت و مطلبی با ذکر سند و منبع نخست در اثر جدید نقل شود.

 

امام جمعه قم ادامه داد: نویسندگان نباید شبهه‌ای را مطرح کنند که خود نتوانند پاسخ آن را بدهند؛ کتاب‌ها در اختیار افراد مختلف قرار می‌گیرند و آنگاه نمی‌توان مطالب اشتباه را از میان جامعه و عموم اقشار حذف کرد.

 

وی با بیان اینکه کتاب‌های حوزوی دارای وجهه دینی هستند گفت: باید این جنبه همواره مد نظر طلاب و روحانیون و نویسندگان اینگونه آثار قرار داشته باشد.

 

رئیس شورای عالی حوزه علمیه بیان داشت: دست اندرکاران همایش کتاب سال حوزه باید آثار برگزیده حوزوی که مورد نیاز نظام و عامه مردم است را به وسیله رسانه‌های مختلف معرفی کنند و زمینه استفاده همگان را از آن فراهم آورند.

 

لازم به ذکر است در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه از آیت‌الله حاج شیخ ابراهیم امینی به پاس 70 سال مجاهدت علمی و آیت‌الله حاج سید علی میلانی به پاس 50 سال تلاش و مجاهدت علمی با اهدای لوح تقدیر، توسط مدیر حوزه‌های علمیه، تجلیل ویژه به عمل آمد.

پایان پیام/
 

کد خبر 230903

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha