به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهندس حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با بیان این مطلب گفت: با حمایت شرکت ملی نفت ایران حرکت جدیدی در اجرا و راه اندازی پروژه های مناطق نفت خیز جنوب آغاز شده و از این پس هر ماه یک پروژه افتتاح می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون 800 پروژه در گستره عملیاتی این شرکت در دست اجراست که 80 تا 90 درصد آنها مربوط به تولید و پشتیبانی از تولید است، افزود: در حال حاضر دو پروژه مهم اصلاح و بازسازی چندراهه گناوه و پروژه جمع آوری و تزریق گازهای همراه نرگسی آماده راه اندازی است که به زودی با حضور مقامات عالی وزارت نفت افتتاح رسمی می شود.
وی با بیان اینکه چندراهه گناوه به عنوان یکی از تأسیسات مهم و استراتژیک صنعت نفت است که اصلاح و بازسازی آن در قالب طرح های مهر ماندگار صورت گرفت، تصریح کرد: برای اجرای این پروژه 724 میلیارد ریال هزینه و عملیات اجرایی آن با نظارت متخصصان مناطق نفت خیز جنوب از سوی پیمانکاران داخلی انجام شد.
مهندس بورد، درباره پروژه جمع آوری و تزریق گازهای همراه نفت میدان نرگسی خاطر نشان کرد: این پروژه از طرح های مهر ماندگار صنعت نفت محسوب می شود که عملیات پیش راه اندازی و تست 72 ساعت آن در روزهای اخیر انجام شد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه با هدف کاهش آلاینده های زیست محیطی، جلوگیری از ورود روزانه 19 میلیون فوت مکعب گازهای همراه و تأمین گاز مورد نیاز تزریق به مخزن آسماری میدان نفتی نرگسی به اجرا درآمد، اضافه کرد: در این شرکت 12 طرح ملی در قالب طرح های مهر ماندگار در دست اجراست که پیش بینی می شود تا اواسط سال آینده تمامی آنها به بهره برداری برسد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، درباره مهم ترین برنامه های سال آینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، توضیح داد: اهداف سال 92 برای این شرکت در سه بخش افزایش تولید، راه اندازی پروژه های نیمه تمام و توسعه ساخت داخل تهیه و تدوین شده و ملزومات آن در حال پیگیری و تأمین است.
وی درباه برنامه تولید اذعان داشت: برای سال آینده برنامه تولید قوی و منسجمی خواهیم داشت که در قالب جلسات پیش بینی بهره دهی چاه ها(فورکست) در حال نهایی شدن است و از جمله راهکارهای آن افزایش ناوگان حفاری و راه اندازی پروژه های مرتبط با فرآورش از جمله نمکزدایی ها می باشد.
وی با اشاره به برنامه های این شرکت در توسعه ساخت داخل و بومی سازی، عنوان کرد: در نتیجه تلاش های این شرکت در سال های اخیر بسیاری از قطعات و تجهیزات استراتژیک صنعت نفت بومی سازی شده و هم اکنون سازندگان از مرحله ساخت قطعات گذشته و وارد مرحله تولید تجهیزات و ماشین آلات شده اند.
مهندس بورد، اظهار کرد: از جمله اقدامات مؤثر این شرکت پیگیری بومی سازی توربین ها و کمپرسورها به عنوان مهم ترین تجهیزات صنعت نفت برای استمرار تولید نفت و گاز است که قرارداد ساخت 2 دستگاه توربین گازی در حال نهایی شدن می باشد و به زودی با سازندگان داخلی امضا می شود.
وی با بیان اینکه برای ساخت کمپرسورهای گازی نیز مطالعات فنی و تخصصی آغاز شده و در حال مذاکره با سازندگان توانمند هستیم، ابراز کرد: بومی سازی توربین ها و کمپرسورها گام بلندی در خودکفایی تأمین نیازهای صنعت نفت به شمار می آید.
وی به امضای قرارداد ساخت لوله های مورد نیاز این شرکت اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه ساخت و تولید لوله های فولادی نیم اینچ و 6 اینچ بدون درز قراردادی به ارزش 900 میلیارد ریال در بهمن ماه سال جاری با گروه ملی صنعتی فولاد ایران به امضا رسید.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با بیان اینکه برای ساخت 6 هزار و 810 شاخه لوله درز جوش (ERW) نیز قراردادی به ارزش 39 میلیارد ریال با شرکت لوله سازی اهواز بسته شد، اذعان داشت: بومی سازی پمپ های فرآیندی و رشته های تکمیلی درون چاهی کلاس 15 هزاری در دست اجراست که تحقق آن نقش مهمی در اجرای برنامه های استمرار تولید دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامه های تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال جاری مطابق با برنامه پیش بینی و تولید گاز فراتر از برنامه محقق شده، یکی از اقدامات مهم شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال جاری را تعمیرات اساسی واحدها عنوان کرد و گفت: با تلاش و پیگیری های شبانه روزی برنامه تعمیرات اساسی تأسیسات و کارخانه ها در گستره عملیاتی شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون، مارون، گچساران، آغاجاری و مسجدسلیمان تا کنون بالای 98 درصد انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما