به گزارش خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین خبری نیروهای مسلح در هفته گذشته به شرح زیر است:
رزمایش نیروی زمینی سپاه در منطقه عمومی کرمان از 5 اسفند آغاز میشود
سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست خبری از برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص) 8 نیروی زمینی سپاه خبر داد.
وی افزود: این رزمایش در منطقه کرمان، سیریز و سیرجان از 5 تا 8 اسفندماه برگزار خواهد شد که نیروی زمینی سپاه به تمرین طرح های دفاعی که با توجه به مناطق دفاعی شبیه سازی شده اند خواهند پرداخت و آمادگی دفاعی خود در پاسداری از انقلاب اسلامی به نمایش خواهند گذاشت.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در تشریح ماموریت های محوله به این نیرو گفت: نیروی زمینی سپاه پاسداران در دو بعد دفاعی و امنیتی عهده دار ماموریت های محوله است.
وی ادامه داد: نیروی زمینی سپاه هم اکنون مسئولیت تامین امنیت غرب، شمال غرب و جنوب شرق کشور را بر عهده دارد.
سردار پاکپور با اشاره به تلاش دشمنان انقلاب در ایجاد ناامنی در ایران اسلامی بیان کرد: در سال گذشته و جاری متاسفانه شاهد ورود و فعالیت تیم های تروریستی متعددی بودیم که تمام تیم های تروریستی قبل از اقدامات خرابکارانه منهدم و دستگیر شدند.
وی با تاکید بر لزوم مردمی کردن امنیت در کشور افزود: امنیت مطلوب و پایدار ایجاد شده در کشور حاصل مشارکت مردمی و مردمی نمودن امنیت بوده است.
دستیابی ایران به رادارهایی با برد 1000 و 3000 کیلومتر در آینده
سردار سرتیپ احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، صبح امروز در دومین همایش سیستمهای فناورانه راداری که در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد، با بیان اینکه ما به عنوان نیروی نظامی نمیتوانیم فعالیتهای دشمن را نادیده بگیریم، برحفظ آمادگی دفاعی تاکید کرد و گفت: یکی از شاخصههای دفاع هوشمند، توجه به موضوع رادار است. چرا که نمیتوان راجع به مقابله با جنگ اطلاعاتی، شبکهای و الکترونیک صحبت کرد و توجهی به رادار به معنای عام آن نداشت.
سردار وحیدی با بیان اینکه همه حوزههای نبرد در هوا، دریا و زمین با حوزه رادار پیوند خورده است، اظهار داشت: دشمن در زمینه رادار کارهای فراوانی انجام داده است، رادار باند ایکس که در ترکیه نصب شده است و در خلیجفارس هم نصب خواهد شد و ادعا میکنند این رادار میتواند توپ فوتبال را در فاصله 4800 کیلومتری تشخیص دهد. ما نیز باید در حوزه رادار به تراز بسیار بالایی دست پیدا کنیم چراکه هم از بعد نظامی و هم بعد فناورانه بسیار اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه ما نیز باید در حوزه رادار به تراز بالا برسیم، گفت: ما در سالهای قبل از انقلاب و یا بعد از آن کار خاصی در این حوزه نکردیم و عقبافتادگی در حوزه رادار داشتیم اما در سالهای اخیر کارهای خوبی شده و ما با جهشهایی روبرو شدیم به گونهای که امروز جمهوری اسلامی ایران در زمینه رادارهای آرایهفازی که از پیشرفتهترین و دقیقترین رادارهای دنیاست حرف برای گفتن دارد.
وزیر دفاع و پشتیبانی ادامه داد: ما در حوزه رادارهای آرایه فازی در باند S به اهداف خود رسیدهایم و در باند X نیز آخرین گامهای خود را طی میکنیم.
سردار وحیدی در ادامه با بیان اینکه "نظام سلطه در همه شاخصههای گفتمانسازی، اقناع و اجماعسازی دچار مشکل است"، گفت: امروز نازایی غرب در تولید گفتمان مقبول جهانی کاملا آشکار شده است و چون نمیتواند گفتمانسازی کند، اقناعسازی حاصل نمیشود و در زمینه اجماع نیز به شدت دچار خلل است و ما در این عرصه شاهد ترک برداشتن قدرت نظام سلطه هستیم که میتواند به شکست آن بیانجامد.
وی با اشاره به شکستهای نظام سلطه بویژه آمریکا گفت: آمریکا میخواست الگوی دموکراسی خاص خود را در عراق پیاده کند اما شکست خورد. آنها به دنبال نوسازی سیاسی از طریق دولتها بودند اما بیداری اسلامی برنامههای آنها را به هم ریخت و نشان داد که تغییرات صورت میگیرد اما به خواست ملتها، آمریکایی که به دنبال جهانیسازی و معرفی لیبرال دموکراسی به عنوان نهایت آمال بشر بود اینک در همین عرصه به شدت دچار مشکل شده است.
سردار وحیدی اضافه کرد: دشمن همه تلاش خود را برای مهار و جلوگیری از نفوذ جمهوری اسلامی به کار گرفت، اما خودشان اعتراف کردند که به هرکجا قدم میگذارند حضور و نفوذ ایران را میبینند و این شکستهای پی در پی نشان داد که گفتمان و مسیر طراحی شده و سیاستهایی که اعمال کردند قابلیت تحقق ندارد.
وزیر دفاع در پایان به اختلافات رژیم صهیونیستی و آمریکا اشاره کرد و افزود: این اختلافات نشان میدهد که آمریکا نباید همه تخممرغهایش را در سبد رژیم صهیونیستی قرار دهد و از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان آمریکایی و حتی رژیم صهیونیستی درباره آینده این رژیم نگرانند و اعلام کردهاند که در آینده، رژیم صهیونیستی دیگر وجود نخواهد داشت.
گفتنی است در حاشیه این همایش که با حضور جمعی از فرماندهان، اساتید،دانشجویان و پژوهشگران در دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد نمایشگاهی از دستاوردها، تجهیزات و سیستمهای راداری نیز برپا شد.
رونمایی از دستاوردهای جدید نظامی و دفاعی در آینده نزدیک
سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه دومین همایش سراسری فناوری و سیستمهای راداری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه الان وضعیت کشور در حوزه رادار چگونه است و چه کارهایی در این زمینه انجام شده گفت: رادار یک موضوع بسیار مهمی است که هم در زمینه نظامی و هم غیرنظامی کاربردهای فراوانی دارد و طبیعی است که جمهوری اسلامی به این موضوع به عنوان یک مسئله مهم هم از حیث ارزشهای دفاعی، ارزشهای فناورانه و هم به کارگیری در مصارف غیر نظامی بپردازد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته شاهد جهشی در موضوع رادار بودیم ادامه داد: امروز بحمدالله در جمهوری اسلامی رادارهای مختلف و پیشرفته در حوزه کشف، شناسایی، رهگیری، ردگیری و کنترل آتش در فرکانسهای مختلف با طول بردهای مختلف برای کاربردها و عملکردهای گوناگون تولید میکنیم که میتوانیم بگوییم در این حوزه یک توانمندی بسیار ارزشمندی درست شده است و انشاءالله جمهوری اسلامی در این موضوع مهم و موضوعات دیگر سرآمد باشد چنانچه تاکنون حرکتهای بسیار بزرگی محقق شده است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره رونمایی از برخی از دستاوردها از جمله ناوشکن جماران 2 در آینده نزدیک گفت: انشاءالله در ماههای آینده دستاوردهای جدیدی هم در حوزه رادار و هم سایر محصولات دفاعی خواهیم داشت از جمله ناوشکن جماران 2 پیشرفته که به زودی به آب انداخته خواهد شد، شناور پرنده با تعریف جدید به شکلی تهاجمی و کارهای جدید دیگر که به زودی به استحضار ملت شریف ایران خواهد رسید.
سردار وحیدی درباره شهادت سردار شاطری و واکنش ایران به این اتفاق گفت: تروریستها همه جا هستند و جمهوری اسلامی همواره نسبت به این موضوع به عنوان یک مشکل جامعه جهانی موضع داشته و برخورد کرده است، متاسفانه این تروریستها مورد حمایت نظام سلطه هستند به رغم آنکه آمریکاییها و همکارانشان ادعا میکنند با تروریست چه در قالب تروریست پهپادی و چه در صحنههای مختلف مخالفند و این اتفاق هم یک ترور بود که یک سردار بزرگ و پر افتخاری که به خدمت به محرومین و مستضعفین میاندیشید و در این راه گامهای بسیار ارزشمندی را برداشته بود به شهادت رساندند ،ما به این شهادتها افتخار میکنیم که فرزندان رشید ملت در چنین جایگاههای رفیعی در خدمت مردم جهان هستند.
شکست استراتژی آمریکا با استقرار موشکهای بالستیک و کروز ایران
سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در همایش ملی توسعه سواحل مکران و اقتدار جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه علوم دریانوردی چابهار برگزار شد، گفت: وقتی به دریا و تحولات آینده توجه میکنیم و همچنین بررسی ملاحظات استراتژیک و حتی ادبیات آمریکا به این نکته میرسیم که قدرت آینده، قدرت آسیاست و آمریکا حداکثر یک قدرت در میان قدرتهای آینده خواهد بود و نه به عنوان ابرقدرت حاکم.
وی با بیان اینکه این تغییر قدرت خیلی هم دور نیست، اظهار داشت: در این موضوع کشورهایی رقم زننده اصلی این اتفاق هستند که به عنوان کشورهای دریایی آُسیا مطرح هستند.
وزیر دفاع تاکید کرد: شاهد یک تحول قدرتی در دنیا خواهیم بود که الان هم آثار آن را میبینیم و خود غربیها هم آن را قریب الوقوع میدانند و نمیتوانند جلوی آن را بگیرند.
وی با بیان اینکه این موضوع تغییرات سریع و گسترده ژئوپلیتیک را به همراه خواهد داشت، گفت: در این تغییرات سریع ژئوپلیتیکی سواحل مکران هم صاحب نقش است.
وزیر دفاع ادامه داد: اقیانوس هند محل عمده تجارت آینده دنیا خواهد بود و البته ممکن است محل منازعاتی بشود.
سردار وحیدی خاطرنشان کرد: ساحل مکران را باید از نگاه ژئوپلیتیکی مورد بررسی قرار دهند و به تاثیری که میتواند در آینده تحولات منطقه اقیانوس هند و آسیا داشته باشد توجه کنیم. پیش بینی میشود قدرتهای آینده قدرتهای شبکهای خواهند بود یعنی مجموعهای از ائتلافهای دنیا که در این صورت برای اینکه ایران هم در این عرصه حضور خواهد داشت سواحل مکران نقش ویژهای دارند.
وی افزود: برای رسیدن به افقهای چشم انداز 1404 باید توجه ویژهای به سواحل مکران شود. این سواحل منطقه مهمی در شکلگیری ائتلافهای شبکهای در آینده خواهد بود.
سردار وحیدی با بیان اینکه متاسفانه پیش از این نگاه خوبی به شرق و جنوب شرق کشور نبوده، گفت: کشورهای شرقی ایران ارتباط و توجه بسیار خوبی با ایران دارند که توجه به این منطقه و انبساط قدرت و ظرفیت میتوانیم خودمان را برای مدیریت تحولات آینده آماده کنیم.
وزیر دفاع ادامه داد: اگر هرگونه بیثباتی در این منطقه و منطقه جنوبی و جنوب غرب آسیا پیش بیاید، ممکن است در قالب تحولات یا انبساط قدرت باشد ایران با اتکا به یک ساحل خوب و گسترده و توانمندیهای زیرساختی میتواند نقش مهمی ایفا کند.
وی خاطرنشان کرد: امروز کشورهای آسیای میانه به دلیل محدودیتهای دسترسی به دریا به شدت علاقمندند از این فرصت سواحل گسترده درباره انرژی و انتقال آن و تجارت استفاده کنند و همچنین کشورهای دیگری نیز هستند که حاضرند از طریق این سواحل خود را به آسیای میانه وصل کنند. نظام همکاریهای منطقهای بر اساس همین واقعیتهای صحنه شکل میگیرد.
سردار وحیدی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بر افول قدرت اقتصادی غرب و ظهور قدرتهای جدید اقتصادی و قدرتهای سیاسی این منطقه میتواند نقش آفرینی خوبی داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما