ملاقاتی که اپوزیسیون را گیج کرده است

دیدار چند تن از اصلاح طلبان با رهبر معظم انقلاب با واکنش های متفاوت در محافل مواجه شده است. پیش ازاین روزنامه اعتماد از دیدار مجید انصاری، موسوی لاری و اسحاق جهانگیری با رهبر معظم انقلاب در روزهای اخیر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان مجید انصاری عضو مجمع روحانیون در این باره به اعتماد گفته است: دیداری داشته ایم که خوب بود. به هر حال خدمت ایشان رسیدیم و در رابطه با مسائل کلی کشور صحبت کردیم.
وی درباره جزئیات این دیدار افزود: ملاقات بسیار خوبی بود که درباره جزئیات آن فعلاً حرفی نمی زنیم اما اصل این دیدار انجام شده است.
انصاری گفت این دیدار به هیچ وجه انتخاباتی نبوده و صرفاً پیرامون مسائل جاری کشور صورت پذیرفته است.
عباس عبدی در گفت وگو با اعتماد و درباره دیدار مذکور گفت: به نظر من دوستان اصلاح طلب کار بسیار خوبی کرده اند که البته دیر هم انجام شد. حتی می توان این جلسات را در سطح بالاتری در اصلاح طلبان انجام داد و هیچ مانعی برای آن نیست. این کار را البته آقای خاتمی و برخی دیگران باید انجام دهند.
محمد جواد حق شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز در گفت وگو با خبرگزاری آریا تأکید کرد: به نظر می رسد عدم انجام چنین دیدارهایی در هشت سال اخیر از جمله مهمترین مشکلات بوده است البته بنده در گذشته به آقایان کروبی و خاتمی پیشنهاد داده بودم که ایده های خود را با مسئولان عالی نظام به طور مستمر دنبال کنند زیرا در دیدارهای حضوری بهتر و دقیق تر می توان نقطه نظرات را مطرح کرد.
وی گفت: بنده گامی که از سوی آقایان انصاری، جهانگیری و موسوی لاری برداشته شده است را مثبت ارزیابی می کنم.
اغلب گروه های عضو جبهه اصلاحات در فتنه سال 88 با فتنه گران همراهی کرده و برخی از آنها نیز با انفعال عمل کرده و از ترس فتنه گران در برابر هجمه به اصل نظام سکوت اختیار کردند. اکنون که احیای این جریان سیاسی صرفاً از طریق مرزگذاری با جریان آشوب طلب ساختارشکن میسر است، باید منتظر ماند و دید آیا طیف سرخورده از بن بست فتنه شجاعت و جسارت ابراز برائت از فتنه گران را دارد یا صرفاً به عنوان پوشش و حاشیه امنیت برای تجدید حیات فتنه گران عمل می کند.
رهبر معظم انقلاب پیش از این بارها فتنه گران را مرتکب جنایت ها و خیانت های بزرگ معرفی کرده و تأکید فرموده اند که چنین خیانتگرانی صلاحیت حضور در حاکمیت را ندارند.
موضع آینده اصلاح طلبانی که به محضر رهبر معظم انقلاب رسیده اند نشان خواهد داد که آیا اراده ای برای نجات جریان موسوم به اصلاح طلب در میان آنان وجود دارد یا خیر؟
در همین حال شبکه بی بی سی از قول احمد سلامتیان (از عناصر نزدیک به بنی صدر) گفت: ملاقات سه تن از اصلاح طلبان با رهبری ایران به این معنی باز شدن راه برای آنان نیست.
سلامتیان افزود: باید مطمئن شد که آیا این ملاقات قبل از اقدام وزارت اطلاعات در ممانعت از کنگره اصلاح طلبان شده یا بعد از آن صورت گرفته است. در هفته های اخیر، وزارت اطلاعات اعضایی از اصلاح طلبان را که می خواستند در کنگره شرکت کنند احضار و برای آنها شرایطی معین کرد که منجر به این شد تا از برگزاری کنگره منصرف شوند.
سلامتیان اضافه کرد: علاوه بر این، کنگره حزب اراده ملت که مربوط به حسن روحانی می شود به خاطر اینکه می خواستند پیام خاتمی را به عنوان افتتاح بخوانند از سوی نیروهای امنیتی متوقف شد.
وی گفت: همه این ها نشانه این است که اگر این ملاقات هم انجام شده، یک شکل معمول و عادی داشته و با استقبال زیادی از سوی حاکمیت مواجه نشده است.
اما شبکه بالاترین که در فتنه سبز فعالیت زیادی داشت به اصلاح طلبان هشدار داد که به خاطر باز گرداندن چند نفر به درون حاکمیت، باعث شکاف بیشتر در میان سبزها نشده و به اعتبار اصلاح طلبان نزد اپوزیسیون [!؟] لطمه بیشتری نزنند. بالاترین افزود: اصلاح طلبان یکه و تنها به دریا نزنند و شرایط خطیر را در نظر بگیرند. در زمان تحصن مجلس ششم هم، کروبی و خاتمی اقدام مشابهی کردند.
از سوی دیگر تقی رحمانی از عناصر فراری گروهک ملی مذهبی و همکار شورای هماهنگی سبز در مصاحبه با رادیو فردا، دیدار اصلاح طلبان را صرفاً مشورتی توصیف کرد و نوشت: رهبری معمولاً مشاوره زیاد می گیرد ولی اینکه چه سیاستی را اعمال کند، بحث دیگری است. این دیدارها و مشورت ها در سیستم بیت بوده است. با این حال همه علایم بر بسته بودن فضا برای اصلاح طلبان حکایت می کند.
 

کد خبر 230410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha