به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، عبدالامیر عرفی، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، شب گذشته (1 اسفند) در نشست مشترک معاونین آموزش و کارشناسان سنجش تحصیلی ادارات آموزش و پرورش شهرستان های تابعه استان کردستان، گفت: با اجرای برنامه های تحول بنیادین، تحول عظیمی در بحث سنجش و ارزشیابی آموزش و پرورش صورت گرفته است.
وی راه اندازی سامانه جمع آوری اطلاعات و سوابق تحصیلی داوطلبان آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها ( ساهت ) را یکی از اقدامات مهم وزارت آموزش و پرورش و این مرکز برشمرد و اظهار داشت: تاکنون در این سامانه سوابق تحصیلی، هویتی و آموزشگاهی بیش از 6 میلیون نفر از داوطلبان کنکور سراسری بدون هیچ گونه نقصی تغذیه شده و اطلاعات آن دائما توسط سازمان سنجش کشور رصد می شود.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات مرکز سنجش ساماندهی برگزاری آزمون ها بود به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و استقرار ساختار جدید آموزشی اشاره کرد و افزود: یکی از کار گروه های وزارت در این راستا، کار گروه سنجش و اندازه گیری بود که بسیاری از آئین نامه های آموزشی، ضوابط و مقررات ابلاغی، محصول فعالیت های فکری و نظری این مرکز و همکاری سایر حوزه هاست.
این مقام مسئول، تدوین شیوه ارزشیابی بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ارزشیابی نتیجه محور و فرآیند محور را از جمله اقدامات دیگر مرکز عنوان و تصریح کرد: تلاش می شود که نظام ارزشیابی به صورت یکپارچه اجرایی شود.
عرفی، تهیه کتاب الکترونیکی برای تمامی دروس، تدوین شرح وظایف مسئولان سنجش و ارزشیابی تحصیلی، ایجاد بانک سئوالات و سامانه ارزشیابی مطلوب و تهیه 160 هزار سئوال امتحانی و تدوین هدف های آموزشی 23 ماده درسی دوره متوسطه را از دیگر اقدامات مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش بر شمرد و گفت: این اقدام در طول تاریخ آموزش و پرورش برای اولین بار صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اگر تحولی صورت گیرد نقطه شروع آن آموزش ابتدایی است به تشریح فعالیت های انجام شده توسط این حوزه و همکاری سایر حوزه های در استقرار ساختار جدید آموزشی پرداخت و با بیان اینکه امسال قدم های خیلی بزرگی در این راستا در سطح کشور برداشته شده است، ساماندهی نیروی انسانی، تامین و تجهیز فضاهای آموزشی و آموزش نیروی انسانی را از اهم این اقدامات بر شمرد.
عرفی با تشکر از زحمات و همکاری کلیه فرهنگیان در اجرای سند تحول بنیادین و استقرار ساختار جدید و تشکیل پایه ششم ابتدایی، از برنامه ریزی برای استقرار پایه اول متوسطه ( پایه هفتم ) از سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: راهنمای عمل آن تدوین شده است و به موازات این راهنمای عمل در وزارت هر هفته یک جلسه در سطح مسئولین ستادی تشکل و کار گروه های مختلف چگونگی اجرای فعالیت های سال 92 را پیگیری می کنند.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال 92 با استقرار پایه اول متوسطه و در قدم های بعدی با اصلاح هدایت تحصیلی، ارزشیابی یکپارچه، علمی و کارشناسانه تلاش خواهیم کرد شرایط لازم را برای ارتقای کیفیت آموزش فرآهم آوریم.
وی توسعه آموزش های فنی و حرفه ای، افزایش جذب دانش آموزان، ارتقای درصد قبولی و پوشش تحصیلی و قبولی دانش آموزان در آزمون های سراسری را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش عنوان کرد.
عرفی گفت: امتحانات نهایی ( خرداد ماه ) دانش آموزان در سال تحصیلی جاری از 25 اردیبهشت ماه آغاز و تا 20 خرداد ماه 92 ادامه خواهد داشت و باید به گونه ای برنامه ریزی شود که امتحانات داخلی نیز از این برنامه تبعیت کنند.
وی با اشاره به تشکیل پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی جاری و مهم بر شمردن ارزشیابی پایه ششم اظهار داشت: ارزشیابی دانش آموزان پایه ششم به صورت هماهنگ منطقه ای برگزار می شود.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با اعلام اینکه امتحانات دانش آموزان دوره ابتدایی از اول خرداد ماه 92 آغاز خواهد شد از مسئولین استان و معاونین آموزشی و کارشناسان سنجش و ارزشیابی تحصیلی خواست: ضمن رعایت فاصله زمانی و تمهید مقدمات، بستر و شرایط لازم را برای برگزاری امتحانات به صورت مطلوب فراهم آورند.
عرفی با بیان اینکه ما باید از مرحله برگزاری امتحانات به سمت مدیریت امتحانات حرکت کنیم، مبنای مدیریت را داشتن آمار و اطلاعات عنوان نمود و بر تشکل حوزه های اجراء و تکثیر و سامانه ای برای ساماندهی آمار مربوط به امتحانات تاکید کرد.
وی در ادامه نشست از اقدامات آموزش و پرورش کردستان و همکاری اداره سنجش استان در ارسال سوابق تحصیلی و طراحی سئوالات امتحانی تقدیر و تشکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما