به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان حمید یزدانی در نشست خبری خود از مطرح شدن موزه شاه عباسی دامغان به عنوان اولین موزه سفر کشور خبر داد وگفت: برای بهسازی سقف کاروانسرای شاه عباسی دامغان تاکنون هفت میلیارد ریال هزینه شده است و دیوارکشی و تعمیرات دیگر این موزه نیز به اعتبارات نیاز دارد.
وی اضافه کرد: موزه شاه عباسی دامغان و موزه بزرگ استان سمنان از موزه های شاخص کشوری هستند و در صورت تحقق برنامه های این اداره کل برای موزه های استان سمنان، تعداد موزه ها به 15 موزه می رسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از ثبت ملی 100 اثر معنوی، تاریخی و صنایع دستی استان سمنان در دو سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: هم اکنون 700 اثر میراث فرهنگی این استان به ثبت ملی رسیده که از این میان 12 اثر آئین عاشورایی است.
وی تصریح کرد: استان سمنان به دلیل قدمت تاریخی دارای آداب و سنن معنوی و غیر ملموس ویژه ای برای ثبت ملی است و یک هزار و 200 اثر نیز برای ثبت ملی شدن قابلیت دارد.
یزدانی از ثبت اطلاعات چهار هزار نفر از هنرمندان صنایع دستی استان سمنان خبر داد و گفت: در این استان پنج هزار هنرمند صنایع دستی فعالیت دارند.
یزدانی از برنامه ریزی برای احیای برخی از رشته های در حال فراموشی صنایع دستی خبر داد و اظهار داشت: برای حفظ رشته هایی نظیر چاقوسازی، گل چینی، ارسی سازی و شیشه گری فوتی دوره های اموزشی برگزار می شود اما رشته هایی مانند نمدمالی، چاپ قلمکار، مس گری و ... که در حال نابودی هستند نیاز به توجه بیشتری دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امسال ایجاد دو هزار شغل را متعهد شده بود، ادامه داد: تاکنون برای دو هزار و 70 نفر شغل ایجاد شده که تحقق 104 درصد داشته است.
وی با اشاره به اجرای 303 پروژه در بخش های مطالعاتی، موزه، مرمت میراث و زیرساخت در دوسال تا گذشته، افزود: اجرای پروژه ها رشدی 500 درصدی و اعتبارات نیز رشدی تا 400 درصد داشته است.
یزدانی با اشاره به اینکه به این سه هنر دستی از دیرباز در شهرهای مختلف استان پرداخته می شده است، افزود: این رشته ها در کشور به عنوان رشته های بومی صنایع دستی این استان مطرح است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: هنرمندان استان سمنان نیز در رشته های سفال، سرامیک و کاشی سنتی در سطح کشور شناخته شده هستند.
وی با بیان اینکه هنر سفال در استان سمنان حدود 6 هزار سال قدمت دارد، افزود: سفالگری یکی از قدیمی ترین صنایعی است که به دست بشر به وجود آمده و زادگاه آن ایران است.
یزدانی با اشاره به اینکه قدیمی ترین آثار سفالگری در این استان مربوط به منطقه تپه حصار دامغان می شود، گفت: هنرمندان بسیاری در این استان توانسته اند در زمینه سفالگری، آثار متعددی به وجود بیاورند تا جایی که استان سمنان به عنوان پایتخت سفال هنری در کشور مطرح شده و کارگاه های متعدد با سبک و سیاق متنوع، هنرمندان این استان را در زمره هنرمندان مطرح کشور معرفی کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان افزود: در حال حاضر سفالگری در این استان به علت مرغوبیت خاک و اقلیم کویری از اهمیت زیادی برخوردار و این استان را به قطب این هنر تبدیل کرده است.
وی گفت: انواع گلیم، نمدمالی، جاجیم بافی، خراطی، معرق و منبت چوب، قلمکار و .... از جمله رشته های بومی صنایع دستی این استان محسوب می شود.
وی از افتتاح و بهرهبرداری از12 پروژه این اداره کل به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر خبر داد و افزود: افتتاح خانه جهانگرد و خانه صنایع دستی استان، پایان مرمت خانه تاریخی ترابی سمنان، گشایش موزه بزرگ شهر سمنان و موزه مهر و سکه سمنان از جمله پروژههای آماده افتتاح این اداره کل در این ایام بود.
یزدانی با اشاره به افتتاح سالن ورزشی اداره کل میراث فرهنگی استان و سرویس بهداشتی بین راهی سمنان اظهارکرد: موزه تاریخ شهر دامغان نیز در ایام دهه فجر افتتاح شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان افزود: افتتاح کمپینگ گردشگری آرادان، پایان مرمت بافت تاریخی بسطام و افتتاح محور مرمتی بافت تاریخی بسطام، پایان مرمت فاز اول بافت تاریخی شهمیرزاد و تبدیل آب انبار تکیه اعظم مهدیشهر به کارگاه و فروشگاه دائمی صنایع دستی از دیگر طرحها و برنامههای این اداره کل در دهه فجر امسال بود.
وی ابراز امیدواری کرد: افتتاح و بهرهبرداری از این طرحها، زمینه رشد و گسترش هر چه بیشتر جایگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان را به همراه داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با اشاره به ایجاد فضای مناسب در ورودی شهرها برای گردشگران و توریست ها، گفت: سال گذشته برای اقامت شبانه 10 هزارنفر ظرفیت اسکان ایجاد شد که نوروز امسال با همکاری دستگاه های اجرایی این رقم افزایش می یابد.
وی نصب یک هزارمتر بنر برای معرفی جاذبه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان، برنامه های ویژه برای مهمانان نوروزی در ورودی شهرها از جمله توزیع گل، شیرین و انواع سوغاتی، برپایی سفره هفت سین، ایجاد هفت بازارچه در هفت شهرستان استان و ... را از برنامه های این اداره کل برای ایام نوروز 92 عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما