امیر عبدوس، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه سالانه تعداد زیادی از پرندگان به تالاب های گیلان مهاجرت می کنند، به خبرنگار شبستان گفت: سرد شدن بیش از اندازه هوا در عرضهای شمالی موجب مهاجرت جمعیت قابل توجهی از قوها به استان شد.
وی با بیان اینکه پرندگان مهاجر در تالاب ها و سواحل شمال غرب استان از آستارا تا سواحل شرقی گیلان در چابکسر طی مدت 13 روز مورد پایش قرار گرفتند، اظهار کرد: در سال جاری 206 هزار و 470 قطعه پرنده از 89 گونه آبزی، کنار آبزی و خشکی زی وابسته به تالاب از 33 سایت سرشماری شمارش شدند.
وی اضافه کرد: تالاب انزلی با 121 هزار و 980 قطعه بیشترین تعداد پرندگان و پارک ملی بوجاق با 49 گونه بیشترین تنوع ترکیب گونه ای را در اکوسیستم های آبی استان به خود اختصاص داده اند.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان قوی فریاد کش و گنگ را از پرندگان مهاجر تالاب انزلی دانست و افزود: در دی ماه امسال 7 هزار و 796 قطعه قو شامل 6 هزار و 911 قطعه قوی فریادکش و 885 قطعه قوی گنگ در استان سرشماری شدند.
عبدوس اذعان کرد: حداقل در 10 سال اخیر شمارش این تعداد قو و همچنین به تفکیک جمعیت هر یک از دو گونه بیسابقه بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: در سال 87 تعداد 6 هزار و 100قطعه قو در سطح استان سرشماری شده بود که در سال جاری فقط همین مقدار در تالاب انزلی سرشماری شده است.
عبدوس تصریح کرد: همچنین 4 هزار و 500 قطعه قو نیز در محسن آباد آستانه اشرفیه و در حدود همین مقدار در پارک ملی بوجاق مشاهده و سرشماری شده اند که نشان دهنده وضعیت خوب مهاجرت سایر پرندگان و امنیت منطقه است.
وی ادامه داد: از حدود 2 تا 3 سال پیش دستههایی از قوی فریادکش (800 تا 1000 قطعه) در زمستانهای خیلی سرد به این مناطق می آمدند اما در زمستان 1391 جمعیت مهاجر قوی فریادکش به این منطقه سبب شگفتی همگان شده است.
عبدوس با بیان اینکه تالاب انزلی با وسعت 20 هزار هکتار یکی از عرصه های مناسب برای تکثیر گونه های آبزی دریای خزر است، اظهار کرد: در فصل مهاجرت پرندگان نیز شاهد حضور گونه های مهاجری از جمله قوی فریاد کش، قوی گنگ و کوچک، غاز خاکستری وپیشانی سفید کوچک، اردک بلوطی سرسبز و سرحنائی، انواع مرغابی سانان، چنگر و خوتکا و فیلوش و پلیکان و فلامینگو و غیره هستیم که همه اینها نقش بسیار مهمی در اکوسیستم منطقه، تالاب، چرخه حیات و زنجیره غذایی بر عهده دارند.
وی، تامین پشتوانه ژنتیکی مطمئن برای طیور اهلی و خانگی، تامین بخشی از نیازهای اقتصادی جوامع بومی، تامین غذا، کنترل آفات گیاهی و علفهای هرز، پاکسازی و لایروبی تالابها از رسوبات و بقایای گیاهی و جذب گردشگران بینالمللی و ملی از مزایای مهاجرت پرندگان دانست.
پایان پیام/
نظر شما