معلمان با بیان اندیشه های مسجدی دانش آموزان را با مسجد مانوس کنند

کارشناس تعلیم و تربیت بر لزوم تشکیل شورای مسجد و مدرسه تأکید کرد و گفت: معلم مدرسه با بیان اندیشه‌های مسجدی در کنار راهکارهای بومی می‌تواند دانش‌آموز را بیش از پیش به مسجد نزدیک کند.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر صفرپور، کارشناس تعلیم و تربیت دینی نقش مساجد را در تربیت دینی نوجوانان و جوانان تأثیرگذار عنوان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد به عنوان یک قطب تأثیرگذار به شمار می‌آید که دیگر موضوعات و مسایل اجتماعی حول آن معنا و مفهوم می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه مساجد در صدر اسلام همواره ملجا ائمه معصومین به شمار می‌رفت، اذعان کرد: در کنار حوزه‌های علمیه، مساجد مرکز تعلیم و تعلم طالبان علم بوده است و مکاتب در کنار مساجد شکل گرفت و قبل از ایجاد آموزش و پرورش مساجد مکان تربیت و تعلیم اقشار مختلف بود.

حجت‌الاسلام صفرپور بر لزوم سوق دادن نوجوانان و جوانان به مساجد از سوی متولیان مدارس تأکید کرد و تصریح کرد: متولیان آموزش و پرورش با ایده‌های نو و ابتکارات جدید باید دانش‌آموزان و نسل جوان را با کارکرد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی مساجد آشنا کنند، چرا که کسانی که با آموزه‌های مساجد آشنایی داشته باشند و در محیطی مسجدی رشد کنند بیشتر از مشکلات و آسیب‌های اجتماع در امان هستند و در این صورت هزینه‌های اجتماعی و تربیتی و اخلاقی در جامعه کاهش می‌یابد.

این کارشناس تعلیم و تربیت با تأکید بر اینکه فضای مسجد باید کودکان و نوجوانان را به فضای انس با اماکن مذهبی و مساجد سوق دهد، تصریح کرد: مسجد باید با فراهم کردن تمام نیازهای آموزشی نسل جوان و کودکان زمینه‌ساز آشتی و نزدیکی کودکان با مسجد شود، در واقع با بهره‌گیری هنرمندانه از نمادهای مذهبی و معماری مساجد می‌توان آنها را به مسجد نزدیک کرد.

حجت‌الاسلام صفرپور ادامه داد: در فرآیند تکاملی رشد کودکان و نوجوانان روحانیون، هیئت امنا، امام جماعت و مسئولان مدارس باید دست به دست هم دهند و فضای معنوی برای دانش‌آموزان ایجاد کنند که اولین گام برای تحقق آن تبیین تفکر مسجدی و عمل کردن به آن است نه اینکه تنها در مساجد حضور یابند.

وی بر لزوم تشکیل شورای مسجد و مدرسه تأکید و تصریح کرد: معلم مدرسه با بیان اندیشه‌های مسجدی در کنار راهکارهای بومی می‌تواند دانش‌آموز را بیش از پیش به مسجد نزدیک کند.

پایان پیام/


 

کد خبر 23017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha