به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، فرزین، مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات، امروز (1 اسفند) در همایش اقتصادی مقاومتی در گرگان با اشاره به جنگ نرم اقتصادی و ضرورت شکل گیری اقتصاد مقاومتی، گفت: ریشه اصلی جنگنرم به تضادهای بنیادین ارزشهای انقلاب اسلامی ایران با ارزشهای جهان سلطه و غرب برمیگردد.
وی افزود: جنگنرم اقتصادی مجموعه اقداماتی است که باعث تغییر در اعتقادات، باورها، اندیشهها و افکار، الگوها و مدلهای رفتاری و ساختارهای یک نظام اقتصادی میشود.
فرزین تصریح کرد: جنگنرم اقتصادی میتواند بر فرهنگ اقتصادی یک کشور در چهار لایه اندیشه و نظریه ها، ارزشها و الگوی تولید، ارزشها و الگوی توزیع و ارزشها و الگوی مصرف اثرگذار باشد.
ناکارآمدی برنامه های اقتصادی کشور هدف از اهداف دشمن در جنگ نرم اقتصادی
وی ادامه داد: در جنگنرم اقتصادی، دشمن به گونهای برنامهریزی میکند تا سیاستها و برنامههای اقتصادی کشور هدف، ناکارآمد شود. اولین نتیجه ناکارآمدی ناتوانی دولت در پاسخگویی به مطالبات و حل مسایل اقتصادی است و این خود منجر به به نارضایتی و اعتراضهای بیشتر منجر می شود.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات با بیان اینکه جنگنرم،"جنگ باورها" و ارادهها است، گفت: دشمن تلاش میکند"باورها" را تغییر دهد، ارادهها را متزلزل کند.
وی افزود: در واقع، غرب با این اقدامات میخواهد ابهت و هیمنه ایران اسلامی را به عنوان الگوی بیداریهای اسلامی ملتهای منطقه و همچنین الگوی کشورهای ضد نظام سلطه، از بین ببرد.
گرفتن آرایش جنگی قدم اول دفاع غیرعامل محسوب می شود
فرزین اظهارداشت: برای مقابله با جنگ نرم اقتصادی غرب و تداوم ایستادگی در مقابل نظام سلطه، گرفتن آرایش جنگی قدم اول دفاع غیرعامل محسوب می شود.
وی گفت: حفظ و احیای اعتمادعمومی، مشارکت و همیاری مردمی به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی و عمق امنیتی نظام جمهوری اسلامی در مقابله با دشمن نباید فراموش شود.
فرزین با اشاره به پیشینه اقدامات نرم نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: پروژه استحاله از درون، حمله به نهاد روحانیت و ایدئولوژیزدایی، تشدید تدریجی تحریم ها، مهار و استحاله قدرت ایران، انفجار از درون، تحریم اقتصادی، تحریم های هوشمند، بی ثباتی در سیاست های ارزی، تحریم های نفت و گاز و پتروشیمی، تحریمهای همه جانبه (کشاورزی، صنعت و ...) و حبس درآمدهای ایران در سایر کشورها از این پیشینه ها است.
وی در خصوص راهبردهای نظام سلطه در جنگ نرم، گفت: این راهبردها شامل؛ راهبرد مهار، راهبرد بی ثبات سازی و راهبرد نفوذ و استحاله از درون است.
فرزین، کاهش درآمد و افزایش هزینههای ایران، آغاز نارضایتیهای نقطهای با تأکید بر مسایل معیشتی و کارگری، به انفعال کشاندن دستگاه های اجرایی، فعال کردن جریان فتنه در جهت گسترش نارضایتی اقتصادی، فراگیر نشان دادن فساد اقتصادی، دامن زدن به اختلافها در درون خانوادهی نظام و بینتیجه گذاشتن مذاکرات هستهای از راهبردهای بی ثبات سازی برشمرد.
وی در خصوص تاکتیک های نظام سلطه، افزود: این تاکتیک ها شامل؛ ایجاد « اختلاف در ارکان نظام»، کاهش «مشروعیت مردمی» نظام، ایجاد «کسست در پیوند» مردم با نظام و حاکمیت، هدایت مسئولان به تصمیمگیری در فضای « شتاب و اضطراب »، « عملیاتروانی» هوشمند، « مشغول سازی» نظام به مسایل ساختگی داخل خود، تهی سازی کشور از ذخایر ارزی و طلا و تهی سازی ذخایر غذایی و کالاهای اساسی کشور است.
ناامن جلوهدادن فضای کسب و کار اقتصادی، آمارسازی از محورهای عملیات روانی نظام سلطه در 9 ماهه اخیر
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات با اشاره به محورهای عملیات روانی نظام سلطه در9 ماهه اخیر، یادآور شد: ناامن جلوهدادن فضای کسب و کار اقتصادی، آمارسازی و زیر سئوال بردن آمارهای رسمی، برنامهریزی برای ورود جریانات دانشجویی و جنبشهای صنفی و کارگری برای اعتراض به وضعیت بد اقتصاد کشور، تمرکز بر جنبههای معیشتی و اقتصادی به جای مسایل سیاسی و انتخاباتی، برنامهریزی برای آموزش شبکهسازی اجتماعی، برنامهریزی برای سازماندهی اعتصابات گسترده کارگری، تلاش برای تامین مالی اعتصابات کارگری از طریق منابع خارجی، القای ناتوانی دولت در پرداخت تعهداتش، تضعیف روحیه و ناامید کردن مردم با بزرگ نمایی تاثیر تحریم ها، القای به بن بست رسیدن نظام، تلاش و برنامهریزی برای مصداقسازی، مانور شدید رسانهای بر روی افزایش قیمت کالاهای و خدمات، تست نافرمانی مدنی، تشویق به خرید دلار و ذخیرهسازی آن با هدف تضعیف بیش از پیش پول ملی، رصد میزان نقدینگی سرگردان در کشور و بهرهگیری سوء از آن، تحریک افکار عمومی به خروج نقدینگی از بانکها و موسسات مالی، القای کاهش شدید درآمدهای کشور به واسطه عدم فروش نفت و فروپاشی قریب الوقوع اقتصاد کشور و القای عدم مشارکت دادن نخبگان در تصمیم گیری های اقتصادی از محورهای عملیات روانی نظام سلطه است.
اقتصاد مقاومتی نجات بخش اقتصاد کشور
وی، اقتصاد مقاومتی را نجات بخش اقتصاد کشور دانست و گفت: الگوبرداری از جنگ سخت در رویارویی نرم با نظام سلطه شامل جنگ نظامی(جنگ سخت) و جنگ اقتصادی (جنگ نرم) است.
فرزین با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتی، افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی؛ تشخیص حوزههای فشار و تلاش برای کنترل و بیاثرساختن آن، و در شرایط ایدهآل تبدیل فشارها به فرصت برای کاهش وابستگیها و تاکید روی خودکفایی و مزیتهای تولید داخل، جستجوی راه های برون رفت از فشارهای نظام سلطه با اتکای به ظرفیتهای داخلی، توجه به تولیدات داخلی، استفاده از نیروی کار و سرمایهی داخلی، اتکا بر اقتصاد «دانایی محور»، توجه خاص به تولید کالاهای اساسی و محصولات زیربنایی، بکارگیری توانمندیهای داخلی برای شکوفایی اقتصاد ملی، نقش اساسی و محوری در انجام فعالیتهای اقتصادی با مردم است و دولت در این میان، نقش مکمل و نه نقش جایگزین را بازی می کند و جهتگیری سیاستهای تجاری به کشورهای همسایه معطوف است.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی رسیدن به این باور که مصرف کالاهای آمریکایی و انگلیسی (به ویژه کالاهای لوکس) مساوی است با کمک به اقتصاد دشمن، پرهیز از اسراف، پرهیز از تجملگرایی، یعنی پرهیز از تقلیدگرایی، توجه به مزیتهای نسبی و مطلق، مقابله جدی با فساد مالی و رانتخواری، کم کردن نیاز کشور به واردات با تولید کالاهای با کیفیت، تقویت ارزش پول ملی با اتکا به تولید داخلی، افزایش اشتغال و کاهش بی کاری، بهینه مصرف کردن و مردمی کردن اقتصاد است.
داشتن روحیه جهادی و پذیرش تغییر در شرایط بینالمللی از الزامات اقتصاد مقاومتی است
فرزین اظهارداشت: داشتن روحیه جهادی، پذیرش تغییر در شرایط بینالمللی، واقعگرایی، تمایز قایل شدن بین اقتصاد مقاومتی و ریاضتی و واگذاری امور به مردم از الزامات اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به راهبردهای اقتصاد مقاومتی؛ تأمین امنیت غذایی جامعه، تنوع بخشی به منابع درآمدی داخلی، ثبات و آرامش اقتصادی، کاهش تورم و تقویت ارزش پول ملی، صیانت از زیرساختهای اساسی کشور، ترمیم سرمایه اجتماعی (اعتماد، همدلی، همراهی مردم)، کاهش هزینههای تولید، حداقلسازی موانع تولید و روانسازی سرمایهگذاری، تضمین امنیت پایدار (روحی – روانی)، کاهش اتلاف منابع و سرمایههای دولتی، عمومی و خصوصی، کاستن از محرومیت و فقر و در مقابل توانمندسازی خانوادهها، افشای مستمر زوایای مختلف جنگ نرم اقتصادی دشمن، مقابله بیاغماض با بسترهای فساد و عناصر مفسد و برخورد قاطع با سوداگران، دلالان و اخلالگران حوزه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی و حیاتی را راهبردهای اقتصادی مقاومتی برشمرد.
مهمترین عامل و مانع تحقق اقتصاد مقاومتی خود تحریمی است
فرزین در خصوص موانع تحقق اقتصاد مقاومتی، مهمترین عامل و مانع تحقق اقتصاد مقاومتی را خودتحریمی دانست و گفت: عوامل مهم دیگر، تجملگرایی، اسراف و فرهنگ غلط مصرفی، تصمیمگیری در شرایط تحریم براساس ضوابط شرایط عاد، اتکاء اقتصاد به تک محصول نفت و فرآوردههای نفتی، بیتوجهی به فرهنگ "تعاون" به ویژه در حوزه تولید، نبود برنامه مشخص برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تعامل (همدلی، اتحاد ) ضعیف قوای سهگانه در حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی، "بحران نمایی شرایط" توسط برخی جناحهای سیاسی، درگیر نکردن مردم با اقتصاد مقاومتی و محدود شدن این موضوع به سخنرانیهای پراکنده غیرعملیاتی، افزایش ورود کالاهای قاچاق و اجناس خارجی و تضعیف توان تولیدی داخلی و بیتوجهی مراکز علمی و حوزوی به تئوریسازی و نحوه عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی است.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی را از کجا شروع کنیم، افزود: آموزش و توجیه کارکنان و کارمندان دولتی و مراکز وابسته به دولت، برنامهریزی و سیاستگذاری برای همراه ساختن مردم، شناسایی متغیرهای پیشبرنده و متغیرهای ضد اقتصاد مقاومتی و برنامهریزی برای مدیریت آن، احصای موانع و مشکلات ساختاری و فرایندی شکلگیری اقتصاد مقاومتی و تلاش برای حل آن و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی از طریق شبکههای اجتماعی (مساجد، حسینهها، هیاتهای مذهبی، گروههای مرجع و نخبگان و ... )، رسانهها، مطبوعات، صدا و سیما می تواند در اقتصاد مقاومتی موثر باشد.
مراجع برای جلوگیری از هر گونه تنش زایی و تشویش اذهان عمومی تلاش کنند
وی خاطرنشان کرد: در این اقتصاد مقاومتی از گروه های مرجع انتظار است: تلاش برای حفظ آرامش جامعه و مقابله جدی با هرگونه تنشزایی و تشویش اذهان عمومی، مقابله با اظهارنظرهای غیرمسئولانه مسئولان که منجر به ملتهب شدن فضای جامعه و ناامنی روانی می شود، رصد رفتار گروهها و جریانات سیاسی در دامنزدن به بیثباتیها یا موجسواریها از مشکلات اقتصادی و ارایه پاسخهای اقناعی با رویکرد حفظ وحدت ملی، تلاش برای تولید ادبیات اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریمها توسط گروههای مرجع و مسئولان ذیربط که در بین مردم اعتبار و جایگاه ویژه دارند و تلاش برای فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی، تبدیل مقابله با تحریمها به یک خواست ملی به مانند انرژی هستهای، آمادهسازی مردم و مسئولان ذیربط برای فرهنگسازی مقابله با تحریمها و ضرورت مصرف کالاهای ایرانی با هدف حمایت از تولید داخلی و تقویت اقتصاد کشور، تلاش برای تغییر تفکر و نگرش مردم نسبت به مصرف کالاهای ایرانی و قبح مصرف کالای خارجی و کالای قاچاق، تشدید حفاظت از اطلاعات، مکاتبات، مراودات، و مبادلات بخشهای مختلف اقتصادی استان با کشورهای مختلف در راستای دور زدن تحریمها، هدایت جامعه برای احصای ظرفیتهای تولیدی بالقوه داخلی برای بهرهبرداری بهینه در راستای حمایت از تولید ملی و مقابله با تحریمها و انعکاس تواناییهای بخشهای مختلف اقتصادی در مقابله با تحریمها و پشتیبانی کننده از سایر واحدهای تولیدی را در دستور کار خود قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما