امر به معروف و نهی از منکر لازمه تحقق سبک زندگی اسلامی است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: از مصادیق بارز سبک زندگی اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر است زیرا بسیاری از مشکلات و معضلات در دنیای امروز برای این است که این فریضه را کنار گذاشته ایم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام جلال صدر، استاد حوزه و دانشگاه، پیش از ظهر امروز ( 1 اسفند) در همایش علمی دانشجویی سبک زندگی اسلامی که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، بیان کرد: برای اینکه انسان به مقام عبودیت و بندگی خداوند متعال نایل شود، باید به سبک هایی که دین برای ما تبیین کرده است، عمل کند و در این راستا گام بردارد.
 

وی ادامه داد: هر انسان در این عالم دو نوع ارتباط دارد، یک نوع ارتباط آسمانی، ملکوتی، معنوی و روحانی است و دیگری ارتباط زمینی، مادی و ملکی است که ارتباط آسمانی و ملکوتی مربوط به ارتباط انسان به خداوند متعال می شود.
 

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: ارتباط زمینی و مادی انسان عبارت است از ارتباطی که انسان با خود و دیگران دارد و سبک زندگی موضوع گسترده با زیرمجموعه های فراوان است که یک بخش از آن، سبک زندگی اجتماعی است.
 

وی عنوان کرد: نوع تعاملات و ارتباطات ما با افراد جامعه و با آنها که در ارتباط هستیم، مشمول زندگی اجتماعی می شود و اگر بخواهیم سبک زندگی صحیح اسلامی را بیاموزیم باید به متون دینی نظیر قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و رساله الحقوق امام سجاد مراجعه کنیم.
 

حجت الاسلام صدر افزود: بخش عمده و اعظمی که در رساله الحقوق امام سجاد به آن اشاره شده است، مسئله سبک زندگی انسان با دیگران است یعنی اجتماعی که با آن مرتبط هستیم و این موضوع، موردی است که دغدغه رهبری بوده و در سفر به خراسان شمالی مطرح کردند و دغدغه برگزار کنندگان این همایش نیز هست.
 

وی تصریح کرد: برای رفع این مشکل دین ما دو راه معرفی کرده است یک راه رسیدن به معنویت جامعه دینی است که هر چه میزان معنویت رشد یابد و افراد جامعه به این سمت حرکت کنند، سبک زندگی اسلامی در شئون مختلف اجتماعی، سیاسی، فردی و خانوادگی پیاده می شود.
 

این استاد حوزه و دانشگاه اعلام کرد: در کنار معنویت ایجاد محبت مهم است و ما در قرآن کریم مواردی را داریم که خدا چه کسانی را دوست می دارد و چه کسانی را دوست نمی دارد و اگر اینها در کنار هم مورد توجه قرار گیرد برای ما ایجاد سبک زندگی اسلامی را به ارمغان می آورد.
 

وی با اشاره به ویژگی یاران امام زمان (عج) یادآور شد: زمانی که امام زمان (عج) ظهور کند افرادی که در کنار امام زمان قرار می گیرند چند ویژگی دارند، یکی از ویژگی آنها این است که این افراد طوری زندگی می کنند که هم خدا آنها را دوست دارد و هم آنها خدا را دوست دارند و در زندگی خود در برابر مومنان متواضع هستند.
 

حجت الاسلام صدر تصریح کرد: بخش اعظم مشکلات ما در سبک زندگی، غرور و تکبر است، حضرت علی (ع) در سبک زندگی اسلامی از یک طرف در برابر انسان های با ایمان متواضع بودند و از طرفی نیز در برابر کفار و دشمنان خدا، بسیار سخت گیر بودند و با قدرت برخورد می کردند.
 

وی یادآور شد: ویژگی دیگر یاران امام زمان این است که در راه خدا مجاهد هستند و با مال و جان خود در راه خدا مجاهدت می کنند و یکی از نکات مهم در روابط اجتماعی مجاهدت است و انسان در روابط اجتماعی نیاز به مجاهدت دارد.
 

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: یکی از گروه هایی که خدا آنان را دوست دارد، محسنین هستند که شامل انفاق کنندگان، عفوکنندگان و کسانی می شوند که اهل ایمان بوده و عمل صالح انجام می دهند و تقوا دارند.
 

وی خاطر نشان کرد: اگر رفع مشکلات مومنان در سبک زندگی اجتماعی به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات در جامعه برطرف می شود و سبک زندگی ما به سمت زندگی اسلامی سوق پیدا می کند.
 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام سجاد در رساله الحقوق 51 حق را برای اصلاح سبک زندگی تبیین فرمودند که یکی از موارد حق احسان کننده است یعنی اینکه ما در برابر کسی که به ما احسان کرده چه وظیفه ای داریم که این وظایف شامل سپاسگزاری، تعریف و تمجید از احسان او در برابر دیگران، به یاد داشتن عمل او در حق ما و دعا کردن برای او است.
 

وی با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در ترویج سبک زندگی اسلامی، گفت: از مصادیق بارز سبک زندگی اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر است که باید همایشی در این خصوص برگزار شود زیرا بسیاری از مشکلات و معضلات در دنیای امروز برای این است که این فریضه را کنار گذاشته ایم.
 

حجت الاسلام صدر یادآور شد: اگر به انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر حتی در اندازه تذکر توجه نکنیم این امر موجب می شود، به مرور زمان جامعه اسلامی به وضعیتی رسد که همه به این فریضه بی تفاوت می شوند، بنابراین باید امر به معروف و نهی از منکر در راستای تحقق سبک زندگی اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 230094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha