سالگرد در گذشت عالم فرزانه مرحوم آیت‌الله سید مهدی عبادی

هفتم اسفندماه یادآور عروج روح بزرگ‌‌مردی است که روزهای زیادی را با تلاش و کوشش و صبر و استقامت به شب رساند و اکنون در دل خاک آرمیده است.

آیت‌الله سید‌مهدی‌ عبادی‌ در سال‌ 1315 در شهر خوسف‌ از توابع‌ بیرجند در خانواده‌ای‌ روحانی‌ به‌‌دنیا آمد و دوران‌ ابتدایی‌ را در دبستان‌ «ابن‌حسام‌ خوسفی‌» گذراند و پس‌ از طی‌ دوران‌ ابتدایی‌ وارد حوزه‌‌ علمیه‌‌ خوسف‌ شد. پدرش از مدرسان مدرسه‏ای در خوسف بود که سیدمهدی نیز در آن تحصیل می‏کرد. مقصد بعدی سیدمهدی، بیرجند برای اقامت دو ساله بود. وی 13 سال در مشهد مقدس اقامت گزید و از محضر علمای وقت مانند حاج شیخ هاشم قزوینی، وحید خراسانی، مدرس یزدی و آیت‏الله میلانی استفاده کرد.

 

وی در سال 1344 ه.ش به نجف اشرف مهاجرت کرد و به مدت سه سال از محضر امام خمینی(ره)، آیت‏الله خویی و وحید خراسانی کسب فیض نمود. سپس از نجف به قم آمد و خود مدرس شد. در تهران در مسجد آیت‏الله ملکی برای تبلیغ استقرار یافت.

 

آیت‌الله عبادی‌ همزمان‌ با آغاز نهضت‌ امام‌ خمینی (ره)‌ به‌ صف‌ مبارزین‌ پیوست‌ و در صحنه‌های‌ مختلف‌ انقلاب‌ حاضر بود و در وقایع‌ نقاط‌ مختلف‌ کشور، به‌ویژه‌ سیستان‌ و بلوچستان‌ سهم‌ مهمی‌ داشت‌.

 

وی پس از انقلاب اسلامی، حدود 14 سال امام جمعه زاهدان و نماینده حضرت امام در استان سیستان و بلوچستان بود و در سال 1372 از سوم مقام معظم رهبری، به امامت جمعه مشهد منصوب و به‌ عنوان‌ نماینده‌ مردم‌ استان‌ خراسان‌ در سومین‌ دوره‌ مجلس‌ خبرگان‌ رهبری‌ حضور یافت‌.

 

دو تن از فرزندان آیت‏الله سیدمهدی عبادی به نام‏های سیدمحمد علی و سیدمحسن نیز در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند.

 

وی که نماینده مجلس خبرگان رهبری از استان خراسان نیز بود، 21 بهمن ماه 1383 هنگام عزیمت به تربت حیدریه پس از برخورد اتومبیل حامل وی با یک پیکان به شدت صدمه دید و پس از بستری شدن در بیمارستان تربت حیدریه و انتقال وی به بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد، به سبب عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت.

 

زندگینامه

 

نوشته زیر برگرفته از مصاحبه‌ای است که در دوران حیات آن فقید سعید تهیه شده است:

 

اینجانب در میان خانواده اى مذهبى و دینى چشم به دنیا گشودم. از ناحیه پدر و مادر به دو خانواده روحانى و در عین حال کشاورز و تولید کننده منتسب مى باشم. همچنین افتخار سیادت موسوى را که منتهى به حضرت ابراهیم مجاب بن محمد عابدین موسى بن جعفر مى باشد و مزار شریف ایشان در رواق حضرت سیّدالشّهدا(ع) در کربلاى معلّى است، دارم. پدر بزرگوارم 88 سال دارند. ایشان در طول عمر خود همواره به تحصیل و اقامه نماز جماعت و تبلیغ و کشاورزى اشتغال داشته و هم اکنون در اثر سن زیاد در خانه بسترى هستند.

 

ایشان بر این عقیده بودند که تمام فرزندانش باید روحانى باشند و از این رو، دو برادر دیگرم آقایان: حجت الاسلام سیّد احمد عبادى، عالم شهر خوسف و حجت‌الاسلام حاج سیّد علیرضا عبادى، نماینده مردم شهرستان بیرجند و نهبندان در مجلس شوراى اسلامى هستند و دو داماد ایشان هم روحانى اند که یکى امام جماعت مسجدى است و دیگرى هم در سازمان عقیدتى سیاسى ارتش جمهورى اسلامى مسئولیت دارد.


از آثار وجودى حضرت والد، تربیت فضلا و علمایى است که در مدرسه علمیّه اى که در شهر خوسف تأسیس فرمودند انجام مى گرفت و آغاز طلبگى اینجانب و یکى از برادران نیز در همان مدرسه بوده است.


اینجانب از شش سالگى به تحصیل در دبستان ابن حسام خوسفى (شاعر معروف محلّ) پرداختم و پس از طى دوره ابتدایى در مدرسه علمیّه شهر خوسف به مدت دو سال و سپس در مدرسه علمیّه معصومیّه بیرجند به مدت دو سال و 13 سال هم در حوزه علمیّه مشهد مقدّس و حدود سه سال هم در نجف اشرف و 15 سال در حوزه علمیّه مقدّس قم به تحصیل و تدریس اشتغال داشتم و از محضر علما استفاده نمودم و پس از استفاده از محضر ادبا و اساتید ادبیّات در مشهد مقدّس از محضر عالمانى چون آیات عظام: حاج میرزا احمد مدرّس یزدى، حاج شیخ هاشم قزوینى، حاج تسلیم مجتبى قزوینى، میرزا جواد آقا تهرانى، وحید خراسانى و آقاى میلانى نیز بهره ها بردم و آنگاه به نجف اشرف مشرّف شدم و ما چهار نفر که دو نفر آنان الآن از مدرّسان محترم حوزه علمیّه مشهد و یک نفر آن ها هم از مدرّسان قم هستند، در امتحان ورودى در بیت حضرت آیة اللّه العظمى خوئى شرکت کردیم و امتحان این چهار نفر مورد توجّه بسیار خوب حوزه علمیّه نجف قرار گرفت. در ضمن تحصیل به ویژه در زمان اقامت در مشهد و قم به امر تبلیغات در شهرهاى مختلف ایران و خارج کشور مثل کویت اشتغال داشتم و بعد از ترک منبر، از سوى حضرت آیت اللّه العظمى وحید خراسانى به کویت سفر کردم که تا بعد از پیروزى انقلاب ادامه داشت و در مدت اقامت در حوزه هاى آن کشور به امر تدریس تا سطح عالى در حوزه هاى سه گانه اشتغال داشتم.


بعد از پیروزى شکوهمند انقلاب اسلامى، به امر حضرت امام قدّس سرّه به عنوان نماینده معظّم له در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان برگزیده شدم و پس از رحلت حضرت امام قدّس سرّه نیز در همان دو سمت از سوى مقام معظّم رهبرى ابقا شدم و از سال 1372شمسى به دستور معظّم له به عنوان امام جمعه مشهد مقدّس مأموریّت یافتم که تاکنون ادامه دارد و نیز در دوره اوّل و دوم انتخابات مجلس خبرگان رهبرى به نمایندگى از ناحیه مردم شریف استان سیستان و بلوچستان عضویّت مجلس مزبور را کسب نمودم و در سومین دوره به عنوان نماینده مردم بزرگوار استان خراسان عضویّت مجلس عظیم خبرگان رهبرى را کسب نمودم.


از فعّالیّت هاى فرهنگى و اجتماعى ما تأسیس مجتمع فرهنگى است، این مجتمع داراى مدرسه علمیّه امام صادق (ع)، مصلّاى قدس جهت اقامه نماز جمعه و 18 باب منزل مسکونى براى سکونت امام جمعه وقت و مدرّسان محترم و طلّاب مى باشد. ضمناً این مجتمع داراى مستغلّات و موقوفاتى است که شامل 33 مغازه و داروخانه مى شود و درآمد حاصله از آن براى تأمین نیازمندى هاى مجتمع و حوزه علمیّه امام صادق(ع) هزینه مى شود. همچنین تأسیس بازار جامع زاهدان و احداث بیمارستان رسول اکرم(ص) در منطقه فقیرنشین زاهدان و کمک به محرومان جامعه، یارى رساندن به زلزله زدگان کرمان و شمال و جنوب خراسان و دیگر نقاط کشور و نیز توسعه و ترمیم مسجد جامع زاهدان، و خرید زمین مصلّاى شهرستان زابل و واگذارى آن به امام جمعه محترم جهت احداث بنا و نیز تهیّه زمین براى مسجد امام حسین(ع) چابهار و منزل امام جمعه محترم این شهرستان و کمک به احداث 15 باب مدرسه در زاهدان به نام چهارده معصوم(ع) و شهداى مسجد حضرت على بن ابی طالب(ع) که با نظارت مستقیم باجناق بزرگوارم شهید والامقام حجت‌الاسلام مزارى قدّس سرّه ساخته شد از دیگر کارهاى فرهنگى و اجتماعى ما بوده اند.


اکنون نیز که از سوى مقام معظّم رهبرى امام جمعه مشهد شده ام. در این مدت به فعالیت هاى فرهنگى و اجتماعى گوناگونى از قبیل برگزارى مراسم سوگوارى خاندان عصمت و طهارت(ع) و برگزارى مراسم جشن هاى میلاد ائمّه معصومین علیهم السّلام و حضور در مجامع فرهنگى از قبیل دانشگاه ها، دبیرستان ها، دبستان ها و ارتباط نزدیک با نسل جوان و پاسخگویى به مسایل و مشکلات آنان و ملاقات عمومى با مردم و حلّ مشکلات اجتماعى و فرهنگى این سامان مشغول بوده ام. اخیراً در انتخابات مجلس خبرگان رهبرى از سوى مردم استان خراسان انتخاب گردیدم.امید است بتوانم در جوار بارگاه ملکوتى حضرت رضا(ع) قوّت قلبى براى مسئولان و مدیران نظام مقدّس جمهورى اسلامى و امت حزب اللّه و شهیدپرور استان پهناور خراسان باشم.

 

پایان پیام/

 

نگارنده: زینب رمضانی- بیرجند
 

کد خبر 23005

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha