به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، منصور زیرک، سرپرست پروژه مرمت پل تاریخی "شهرستان" اصفهان اظهار داشت: آسیب های واردآمده در اثر بارش های جوی، عوامل محیطی وانسانی بوده که در نهایت موجب فرسوده شدن ملات و مصالح شده است.
کارشناس مرمت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، افزود: آلاینده های محیطی تخریب این پل تاریخی را تسریع کرده است.
وی همچنین به سی وسه پل اشاره کرد و گفت: باتوجه به آسیب هایی که به دلیل ریختگی بندهای آجری و سنگی و همچنین شعارنویسی داشت، مرمت این پل در اولویت کاری بود که انجام شد.
وی از دیگر اولویت مهم اداره کل میراث فرهنگی را مرمت و استحکام بخشی پل شهرستان دانست و افزود: به دلیل سرمای هوا و یخ زدگی مصالح درحین مرمت، اجرای عملیات مرمتی از اوایل بهمن ماه با مساعدشدن هوا میسر شد.
کارشناس مرمت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: پل شهرستان مانند سایر پل های اصفهان از لحاظ استحکام درناحیه سازه مشکل چندانی ندارد و تنها به دلیل بارش های جوی،اختلاف درجه حرارت بین تابستان و زمستان و انبساط و انقباض های مکرر، تعدادی از آجرهای نمای پل از بسترجدا شده که اکنون توسط کارشناسان و استادکاران گروه امانی درحال استحکام بخشی و مرمت است.
کارشناس مرمت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، اعتبار درنظرگرفته شده درمرحله اول این پروژه را 500 میلیون ریال عنوان کرد.
به گفته وی، اولویت بعدی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان مرمت برخی ازقسمت های پل خواجو است.
وی با بیان اینکه پل ها آثار عام المنفعه شهری هستند، تصریح کرد: پل های تاریخی اصفهان پس ازگذشت قرن ها هنوز به عنوان یکی ازنشانه های معماری سنتی زیبایی خاصی را دارد.
وی گفت: پیش از این برخی گزارش ها در خبرگزاری ها به نم کشیدگی بدنه و پایه های پل شهرستان و عدم توجه اداره کل میراث فرهنگی پرداخته بودند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، وی افزود: این درحالی است که در سال 1391 مرمت پل های تاریخی شهر اصفهان در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته است.
زیرک گفت:به دلیل آسیب های وارده به سی و سه پل این پل در اولویت مرمت قرار گرفت و سپس پل شهرستان و پل خواجو به ترتیب در تقویم مرمت های اداره کل قرار دارند.
پایان پیام/
نظر شما