به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار اسماعیل احمدی مقدم" در همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور، اظهار داشت: مبارزه با موادمخدر همواره در دنیا رو به توسعه است اما تعداد معتادان هم در مقابل افزایش می یابد به عنوان مثال، کشورهایی مانند روسیه و بلوک شرق در گذشته با معضل مواد مخدر مواجه نبودند اما بعد از فروپاشی بلوک شرق امروزه با این پدیده روبرو شده اند به گونه ای که رئیس جمهور این کشور اعلام کرد تعداد معتادان هم اکنون 2میلیون است در حالیکه این رقم در سال 89 تنها 50 هزار نفر گزارش شده بود.
وی یادآورشد: امروز عمده کشورهای دنیا مواد مخدر را در فهرست تهدیدهای اصلی علیه امنیت ملی کشورشان قرار داده اند.
فرمانده ناجا افزود: پیشرفت علم و فراگیر شدن جنبه های فنی و ابزار ارتباطی جدید، امکان تولید موادمخدر را برای همه فراهم می کند و دیگر نیاز به کشور مبدا و تولید کننده مواد نیست.
سردار مقدم ادامه داد: هم اکنون در گلخانه های خانگی سوئد، مواد مخدر از جمله حشیش پرورش داده می شود، همچنین در مناطق اروپایی که دارای آب و هوای مناسب برای کشت است افراد در کنار مزرعه خود اقدام به کشت مواد مخدر می کنند بنابراین می توان گفت امروز کاشت مواد مخدر کار سخت و پیچیده ای نیست.
وی با اشاره به تغییر نوع مصرف مواد مخدر، گفت: هم اکنون با شیوع مواد مخدر صنعتی در دنیا، محدودیت های کشت نیز برداشته می شود و می توان در عرض چند ساعت این نوع مواد را تولید کرد.
فرمانده ناجا به تغییر مسیر انتقال مواد مخدر اشاره کرد و افزود: در گذشته کشورهای عربی مسیر انتقال مواد مخدر نبودند اما هم اکنون مواد به مقصد عراق نیز منتقل می شود.
احمدی مقدم ادامه داد: در کشور ما تولید مواد مخدر صنعتی در آشپزخانه های شهر تهران و یا اسلامشهر انجام می شد اما هم اکنون شاهد تولید این مواد در استان آذربایجان غربی هستیم چرا که مواد اولیه و پیش سازها به راحتی به شهرهای دیگر منتقل می شوند.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، طرح هایی که در دنیا برای مقابله با پدیده مواد مخدر مطرح می شود تنها به منظور جلوگیری از پیشرفت این معضل است نه مهار آن.
2 میلیون معتاد و 200 هزار فرد الکلی در کشور داریم
احمدی مقدم با بیان اینکه در کشور ما تعداد معتادان رسمی و تفننی از عدد ثابتی برخوردار است، گفت: با وجود آنکه جمعیت دو برابر شده اما هم اکنون آمار معتادان رسمی یک میلیون تا یک میلیون و 300 هزار نفر و نیز تعداد معتادان تفننی نیز 700 هزار نفر است؛ بنابراین می توانیم بگوییم تعداد معتادان در کشور ما در مجموع حدود دو میلیون نفر اما این رقم در دیگر کشورها، به 25 تا 30 میلیون نفر می رسد.
فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام سازمان های بین المللی رقم اعتیاد به الکل در دنیا 250 میلیون نفر است اما این رقم در کشور ما حداکثر 200 هزار نفر را شامل می شود.
مصرف الکل در ایران یک درصد نرخ جهانی است
به گفته احمدی مقدم، تعداد الکلی ها در دنیا 10 برابر تعداد معتادان است در حالیکه این رقم در ایران یک درصد نرخ جهانی را شامل می شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به سیاه نمایی برخی مبنی بر رقم تعداد معتادان در کشور اشاره کرد و افزود: البته برخی از مسئولان و کارشناسان موضوع مواد مخدر را در کشور برجسته کرده و برای کمک از دیگران استمداد می طلبند؛ هرچند این افراد از روی دلسوزی این سخنان را مطرح می کنند اما برخی نیز تنها با سیاه نمایی به دنبال مخدوش کردن اذهان عمومی هستند.
فرمانده ناجا به آمار جهانی در خصوص تعداد معتادان در ایران اشاره کرد و اذعان داشت: بر اساس آمار جهانی 4 میلیون معتاد در ایران وجود داشت در حالیکه پس از اعتراض ایران نسبت به این موضوع و اعزام نماینده ای از سوی سازمان های ذیربط بین المللی و ارائه آمار و گزارشات ما، آنها قانع شدند و تعداد معتادان موجود در ایران را اصلاح کردند.
وی تاکید کرد: امروز آمار تعداد معتادان جمهوری اسلامی ایران سندی بین المللی است.
احمدی مقدم در خصوص آمار دستگیری ها در حوزه اعتیاد از سوی این پلیس، اظهار داشت: پلیس مبارزه با مواد مخدر باید در این آمار تنها تعداد عوامل تهیه و توزیع مواد مخدر را اعلام کند نه اینکه تعداد معتادان دستگیر شده را در آمار دستگیری های خود بگنجاند.
کسب رتبه اول دنیا در اقدامات درمانی
فرمانده ناجا با اشاره به اینکه مراکز درمانی با توجه به میزان معتادان کافی نیست، تصریح کرد: هرچند در افزایش این مراکز پیشرفت های خوبی داشته ایم اما این معضل منجر شده تا معتادان پس از دستگیری به جای درمان مجددا به سوی مواد مخدر بروند.
احمدی مقدم به آموزش، آگاهسازی، اقدامات فرهنگی و درمانی تاکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون در اقدامات درمانی رتبه اول را دنیا کسب کرده که این افتخار بسیار بزرگی برای کشور ما به شمار می آید.
وی به جریان عمدی قاچاق مواد مخدر به ایران اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه ایران در کنار تولید کنندگان مواد مخدر قرار گرفته اما شاهد این جریان از سوی دشمنان هستیم و از سوی دیگر موقعیت جغرافیایی کشور ما نیز این هدف دشمنان را تشدید کرده است.
به گفته فرمانده ناجا، بر اساس آمارها در 5 سال گذشته 62 درصد مواد مخدر تولید شده در افغانستان از خاک ایران عبور می کرد اما هم اکنون این رقم به 28 درصد رسیده که هر روز نیز کاهش می یابد.
وی، دلیل عمده این کاهش را در کنار اقدامات مبارزه ای پلیس، ایجاد بازارهای جدید در کشورهایی مانند روسیه و چین و ترانزیت مواد مخدر از طریق راه دریایی و هوایی دانست و تصریح کرد: ایران هم اکنون در معبر بودن موادمخدر به مقام دوم رسیده است.
احمدی مقدم به انسداد مرزهای شرقی در کشور اشاره کرد و افزود: با این اقدام هر روز عرصه بر باندهای مواد مخدر تنگ تر شده و هزینه ریسک قاچاق در ایران افزایش یافته است بنابراین آنها به دنبال مسیرهای جایگزین هستند.
فرمانده ناجا، قاطعیت دستگاه قضایی در برخورد با سران باندها و قاچاق مواد مخدر و نیز اقدام مجلس در جهت تسریع اصلاح قانون را از عوامل موثر در کاهش مصرف تهیه و توزیع مواد مخدر صنعتی دانست.
وی، با اشاره به کاهش تعداد دستگیری ها، گفت: کنترل معابر اصلی از جمله بنادر، راه ها و گذرگاه های زمینی یکی از دلایل اصلی این کاهش به شمار می آید.
سردار مقدم، تخصصی کردن پلیس مبارزه با مواد مخدر را یکی از بندهای سیاست کلی نظام در مبارزه اعلام کرد و افزود: امروز پیچیده ترین روش های قاچاق توسط پلیس کشف می شود و تقویت واحد تربیت سگ مواد یاب پلیس نیز از آثار تخصصی کردن این پلیس به شمار می آید اما برای رسیدن به پلیس حرفه ای در میانه راه هستیم.
مردم در مقایسه با سایر جرائم،پایین ترین نمره را در حوزه مواد مخدر به پلیس می دهند
فرمانده ناجا تاکید کرد: با وجود آنکه بهترین وضعیت را در مهار و کاهش ترانزیت مواد مخدر داریم اما مردم در مقایسه با سایر جرائم، پایین ترین نمره را در حوزه مواد مخدر به پلیس می دهند زیرا معضل مواد مخدر بزرگترین و مهمترین دغدغه آنان است.
وی افزود: نمره مردم به پلیس نشان دهنده میزان برآورده شدن انتظارات آنان است.
احمدی مقدم اظهار داشت: نمره ا ی که می توانیم به اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر بدهیم 16 تا 18 است اما اگر این نمره را با میزان انتظارات مردم بسنجیم، نمره پلیس بیشتر از 15 نمی شود که این نشان می دهد با وجود آنکه همکارانم در این حوزه تلاش می کنند اما هنوز نگرانی مردم زیاد است.
فرمانده ناجا یادآور شد: ارائه آمارهایی مانند ارزان شدن قیمت مواد مخدر و دسترسی آسان به آن نه تنها واقعیت ندارد بلکه دردی را از مردم درمان نمی کند؛ هرچند نگرانی مردم تا حدی بد نیست زیرا حساس کردن جامعه به خطرات یک آسیب منجر به افزایش مشارکت آنها می شود، اما افراط در این کار افزایش نگرانی های آنان را به همراه دارد.
تعداد مراکز درمانی با تعداد معتادان در کشور تناسب ندارد
وی، عدم نگهداری خرده فروشان در زندان ها و معتادان در مراکز درمانی را از نگرانی های مردم عنوان کرد و افزود: همانگونه که قبلاً اعلام کردم، تعداد مراکز درمانی با تعداد معتادان در کشور تناسب ندارد بنابراین لازم است در این حوزه سرمایه گذاری کرده و با مداخله بخش خصوصی از ظرفیت های اجتماعی استفاده کنیم.
فرمانده ناجا یادآور شد: در گذشته نیروی انتظامی اعلام می کرد که درمان معتادان ربطی به پلیس ندارد و وظیفه ما دستگیری است بنابراین دستگاه های قضایی به دلیل کمبود مراکز درمانی، معتادان را پس از دستگیری آزاد می کردند و این مسئله منجر شده بود تا اقدامات دستگاه ها برای مردم ناکارآمد جلوه کند چرا که برای آنان دستگاه ها با هم تفاوتی ندارد و آنها تنها به دنبال این هستند که مشکل شان حل شود.
این مقام انتظامی همچنین به تقویت ابعاد علمی، فنی، اطلاعاتی، آموزشی و اجتماعی توسط پلیس مبارزه مواد مخدر تاکید کرد و گفت: با این کار حرفه گرایی را در این پلیس تقویت می کنیم و از این طریق مردم در می یابند چگونه در مقابل مواد مخدر پیشگیری و مقابله کنند.
بکارگیری ظرفیت پلیس افتخاری به منظور آموزش مردم در حوزه مواد مخدر
وی به استفاده از ظرفیت پلیس افتخاری به منظور آموزش مردم در حوزه مواد مخدر اشاره کرد و افزود: باید در بخش تحقیقات سرمایه گذاری کنیم و علاوه بر تحقیق در نیروی انتظامی با مراکز تحقیقاتی کشور نیز تعامل داشته باشیم.
کنترل گلوگاه ها و مبادی ورودی و خروجی کشور، یکی از اقدامات مهم پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال جدید
فرمانده ناجا همچنین افزود: کنترل گلوگاه ها و مبادی ورودی و خروجی کشور نیز یکی دیگر از اقدامات مهم پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال جدید است.
احمدی مقدم ادامه داد: کنترل بار ترانزیتی در گمرک کاری سخت است اما این هدف با ابزار آشکارساز محقق می شود و باید ماموران پلیس به این ابزار دسترسی داشته باشند، هرچند هم اکنون پیشرفت های قابل ملاحظه ای در تشخیص مواد منفجره و مخدر پیدا کرده ایم اما باید در بحث کنترل بار نیز به پیشرفت های بیشتری دست یابیم.
وی، بر تمرکز تلاش ها در مرز تاکید کرد و گفت: وظیفه اخلاقی و انسانی ما آن است که اجازه ندهیم مواد مخدر از کشور ما به مقصد کشورهای دیگر منتقل شود، از سوی دیگر اگر راه خروج مواد را ببندیم، ورود مواد مخدر هم به کشور هم کنترل می شود.
قاچاقچیان جسارت درگیری مسلحانه با پلیس را ندارند
احمدی مقدم با اشاره به اینکه براساس اهداف سال گذشته موفق شدیم تا میزان درگیری های مسلحانه با قاچاقچیان و انتقال کاروانی مواد مخدر را کاهش دهیم، افزود: هر چند این اقدام باعث شد قاچاقچیان به سمت جاسازی مواد مخدر بروند و کشف این مواد برای ما مشکل شد اما خوشحالیم که آنان دیگر جسارت درگیری مسلحانه را ندارند.
وی تاکید کرد: در سال 92 نباید شاهد درگیری مسلحانه با قاچاقچیان باشیم بنابراین لازم است که روش های فنی و اطلاعاتی دقیق را به کار گیریم تا موفق به شناسایی هدف های اصلی قاچاق شویم.
تاکید فرمانده ناجا بر پاکسازی ظاهر جامعه از معتادان و مواد فروشان
مقدم بر پاکسازی ظواهر جامعه از معتادان و مواد فروشان تاکید کرد و افزود: ابزار اصلی تحقق این مهم افزایش مراکز نگهداری مواد فروشان و درمان معتادان است.
به گفته وی، پلیس باید به گزارشات مردمی در حوزه مواد مخدر اهمیت دهند تا بتوانیم از این طریق امنیت خاطر را به جامعه بازگردانیم.
فرمانده ناجا یادآور شد: تا زمانی که معتاد وجود داشته باشد، شاهد تولید و توزیع مواد مخدر هستیم اما باید به دنبال کاهش تقاضای مواد مخدر در جامعه باشیم.
کاهش مرگ و میر و آلودگی های ناشی از اعتیاد
وی، موفقیت دیگر پلیس مبارزه با مواد مخدر را کاهش مرگ و میر و آلودگی های ناشی از اعتیاد دانست و افزود: در سال 86 رقم مرگ و میر معتادان حدود 5 هزار نفر بود اما اکنون این رقم به 3500 نفر کاهش یافته است. همچنین شاهد کاهش انتقال ایدز از طریق تزریق هستیم که این موفقیت ها نشان دهنده روند مبارزه ای پلیس است.
احمدی مقدم با بیان اینکه تعهد در نیروی انتظامی افزایش یافته است، گفت: ماهی یک هزار جرم در میان ماموران ثبت شده، هنگامی که این تخلفات آنالیز میشود، مشخص شد کمتر از 10 درصد این جرایم متعلق به تبانی، رشوه، ضرب و شتم غیرعمدی و... بوده است.
پایان پیام/
نظر شما