به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار مداحی مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام در ابتدای این دیدار گزارشی از فعالیت های هیأت و سیر مراحل سوگواره ارائه کرد و پس از توضیحات مداحی و زیبایی نژاد (دبیر هفتمین سوگواره نواها و نغمه های آیینی) آیت الله نوری همدانی رهنمودهای بسیار ارزنده ای در زمینه هیأت داری و مداحی بیان داشتند.
ایشان با گرامیداشت ایام ولادت امام حسن عسکری (ع) تصریح کردند: دقیقترین و مشکلترین کارها در حقیقت ساختن یک جامعه و مهمترین نکته در ساختن جامعه، مسئله سواد است. افرادی که سوادشان کم است هیچ کاری نمی توانند انجام دهند چنین فردی اگر بخواهد در کاری نظری بدهد فسادی که ایجاد می کند بیشتر از ثوابی است که ایجاد می کند. خصوصا در دنیای امروز که مردم با سواد بیشتر شده اند، کسانی که می خواهند در راستای امور فرهنگی گام بردارند بایداز نظر تدین و تعهد بسیار با سواد باشند.
آیت الله نوری همدانی افزود: در زمان پیغمبر(ص)، افرادی مانند مالک اشترها و عمارها بودند که بسیار بسیار در سطح بالایی قرار داشتند. در چند سال قبل از شروع جنگ در ایران هم افرادی این چنین وجود داشتند. بنده بعد از جریان فتنه 88 به 11 استان سفر کردم تا با مردم ایران دیدار کنم. بدانید که اصل مردم هستند. مردم پشتیبان هر انقلاب هر نظامی که باشند آن نظام ثابت و برقرار است. مردم را باید همیشه در صحنه داشته باشید و خدمتگذاران باید خدمت به مردم را افتخار خود بدانند و خدمت کنند. مردم بودند که از انقلاب استقبال کردند باید امید و انتظار آن ها برآورده شود. این نظام،نظامی آزادی بخش و حیات بخش و اسلامی است. مردم هم جان دادند، هم خون دادند و استقبال کردند. به هر شهری و به هر روستایی قدم می گذارید تربت شهدا را می بینید، خیابان ها به نام شهداست و این برای ما مسئولیت زیادی ایجاد می کند.
اولین و مهمترین گام برای مداح و مرثیه خوان، سواد است
این مرجع عالیقدر تقلید خاطرنشان کرد: باید شایستگی زیادی داشته باشید یعنی باید احساس کنید که کار شما تاثیر گذار است. اگر یک نفر از حرف و از کار شما روشی منفی پیدا کند، شما هم در آن دخیل هستید. هدایت ثواب زیادی دارد ولی از آن طرف منفی اش هم مسئولیت زیادی دارد. از این جهت به نظر بنده اولین و مهمترین گام برای مداح و مرثیه خوان و مدیریت این کار، سواد است. من کلماتی آموزنده تر از این بلد نیستم که بگویم ولی بدانید قرآن بر تفقّه تاکید دارد. به هر فهمی تفقّه نمی گویند تفقه یعنی فهمی عمیق که همه ی ابعاد را در بر بگیرد. کسی که واقعا همه ابعاد کار را و همه ابعاد اسلام را فهمیده باشد، درس خوانده و خون دل خورده باشد،اوست که می تواند یک مداح خوب یا یک مرثیه خوان خوب باشد. شما باید در هر شهری مرکزی داشته باشید و در قدم اول نام تمام کسانی که مداح هستند را یادداشت کنید. سپس افراد را یک به یک از لحاظ معلومات و سواد و ایمان و عقیده و اخلاق امتحان کنید و ببینید فرد منزهی است یا خیر. اگر منزه نباشد حرفش اثری ندارد. تا از دل برنخیزد که بر دل نمی نشیند. قدم اول امتحان آن افراد است. شما باید دفتر شناسایی داشته باشید تا بدانید مثلا فلان کس در شیراز چگونه آدمی است آیا اطلاعات شناساییش را دارید از او ورقه ای دارید یا اینکه خیر فلان کس را نمی شناسید. همین نمی شناسید شما کافیست که جواب منفی باشد. اول این کار را صورت دهید.
اگر یک حدیث بگویید از تمام دنیا با ارزش تر است
آیت الله نوری خاطرنشان کرد: دوم اینکه این شخص بایستی از لحاظ اخلاق بررسی شود، مردم می خواهند اسلام را از این شخص بشنوند پس شما باید مکتبی داشته باشید و آن را تعلیم بدهید. این افراد تنها مصیبت نخوانند بلکه بایستی از لحاظ اخلاقی داشته هایشان را بدانند. عادت کنید به اینکه یک حدیث بدانید احادیث اهل بیت برکت دارند اگر یک حدیث بگویید از تمام دنیا با ارزش تر است. تاثیر در احادیث اهل بیت است. خودتان را امتحان کنید ببینید چقدر مثلا یک صفحه از نهج البلاغه را می توانید به زبان عربی بخوانید و می توانید درست معنا کنید. به نحو و صرف و ادبیات چقدر آشنایید. این کاری نیست که به هر کسی بدهید. امام صادق علیه السلام فرمود هرکس در هر کاری بدون مهارت گام بگذارد افسادش بیش از اصلاحش است. کسی باید باشد که بتواند تشخیص بدهد که چه چیزی صحیح است و چه چیزی صحیح نیست. بسیاری از مسایل ضعیف وجود دارد که با احادیث صحیح مخلوط شده و تشخیص اینها کار آسانی نیست.
ایشان در ادامه با اشاره به ویژگی های خاص این دوره افزودند: زمان ما زمان خاصی است. ما همیشه بایستی اوضاع زمان را در نظر بگیریم. چرا که پیغمبر(ص) سیزده سال در مکه بودند اما نه جهاد و نه حرکت جهادی نبود تا این که به مدینه آمدندتا زمینه عاشورا را به وجود آوردند، ولی امام صادق این کار را نکردند ایشان در زمان بنی عباس و به آن شکل که در تاریخ اسلام بیان شده، فرهنگ و تعلیم و تربیت را بیان فرمودند. استکبار کنونی ابتدا فکر نمی کردند کارشان تا این حد عظمت پیدا کند اما حالا پشیمانند. فکر کردند رژیمی عوض می شود و رژیمی دیگر سر کار می آید بعد متوجه شدند که اینگونه نیست. امام بنا به روایت رسول الله فرمودند «کلمه ولایت فقیه بسیار پر معناست، ولایت فقیه همان ولایت رسول الله است» یعنی تمام کارهایی که رسول الله باید انجام می داد تماما برای ولایت فقیه باید انجام داد. جنگ تحمیلی را بوجود آوردند و 35 دولت به صدام کمک می کردند ولی آن ها نتوانستند این چراغ را خاموش کنند.
هیأت ها دشمن شناسی و حضور در عرصه ها را پیشه خود کنند
ایشان در ادامه یادآور شد: دشمن امروزبه جنگ نرم روی آورده که خیلی پیچیده تر و دقیق تر است. از طرفی دنیای کفر برای کوبیدن این انقلاب و منزوی کردن این انقلاب تلاش بسیار می کند. دیروز بعد از ظهر مسئول دفتر اروپا در گفته هایش مسئله اسلام هراسی را دامن می زد. در نظر مردم سنی، شیعه هراسی را دامن می زنند. در کشورهای خلیج فارس ایران هراسی را دامن می زنند اما حالا دیگر خواندن روزنامه، روضه های زمان صفویه، زمان سلطان حسین صفوی برای مداحان فایده ای ندارد، باید با روضه ها و مرثیه هایی مداحی کنند که مناسب با اوضاع زمان باشد و مردم حس کنند در یک زمان خاصی هستند. هیأت ها هشیاری و بیداری و مقاومت دشمن شناسی، در عرصه ها حضور داشتن را پیشه خود کنند. فردا انتخابات می آید شما بیدار کردن و مقاوم کردن مردم و دشمنان را جواب دادن و به مکرهای دشمن آشنا بودن را باید بدانید.
به گزارش روابط عمومی هیات رزمندگان اسلام معظم له تصریح کرد: بنده می خواهم چنین نمونه هایی از کارتان ببینم به صورت نوشته داشته باشید. ببینم جایزه بدهید تشویق کنید کسانی را که در این راه قرار می گیرند ببینید چه مزیتی دارند آن مزیت چقدر ارزش دارد آن ها هم تشویق می شوند و بیشتر در راه کسب آن مزیت گام بر می دارند. کار مهمی را برعهده گرفته اید با این حساب خودتان بدانید کار شما بسیار بسیار مهم است خدا را شکر کنید که چنین توفیقی به شما داده شایستگی داشتید که در این راه تاثیر گذار باشید. خداوند به شما توفیق بیشتر بدهد امیدوارم که نتیجه کار شما را نیز ببینیم.
پایان پیام/
نظر شما