محمدرضا فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران در گفتگو با خبرنگار شبستان، میزان پیشرفت فیزیکی این طرح را حدود 10درصد اعلام کرد و گفت: میزان اعتبار هزینه شده برای ادامه عملیات اجرایی این طرح تا پایان سال جاری به 800 میلیارد ریال می رسد.
فاضل، اعتبار پیش بینی شده برای ساخت این سد را 230 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: هر سال 600 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این سد و نیروگاه آن باید جذب شود.
وی با بیان اینکه سد و نیروگاه چم شیر جزو سدهای بزرگ کشور محسوب می شود، تصریح کرد: حجم مخزن سد حدود 2 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: قرارداد ساخت این سد 48 ماه پیش بینی شده است و تاکنون دو ماه از این قرارداد می گذرد و عملیات اجرابی آن براساس برنامه ادامه دارد.
وی از حفر تونل انحراف این سد به طول 700متر خبر داد و افزود: عملیات بتن ریزی این تونل در حال انجام است و تا خردادماه سال آینده انحراف آب از بستر رودخانه به تونل انحراف انجام می شود.
فاضل به اهمیت اقتصادی ساخت سد و نیروگاه چم شیر اشاره و خاطرنشان کرد: این سد 110 هزار هکتار ار زمین های سردشت، هندی جان و زیدون در جنوب کشور را آبیاری خواهد کرد.
وی از تولید حدود 538گیگاوات ساعت برق آبی این سد در سال خبر داد و اظهار داشت: سد چم شیر با تشکیل یک دریاچه ای عظیم چشم انداز منحصر به فردی را برای گردشگری ایجاد خواهد کرد.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: ساخت سه نیروگاه برق آبی 55 مگاواتی و دو واحد 5 مگاواتی در این سد پیش بینی شده است.
فاضل گفت: بهره برداری از تونل انحراف، حفاری بند سد، حفاری سرریز، راه ها و تونل های دسترسی از اولویت های کاری ساخت این طرح ملی است.
وی گفت: هم اکنون یک هزار کارگر در این سد مشغول به کار شده اند.
پایان پیام/
نظر شما