به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدینژاد، رییسجمهور در هشتمین جشنواره روز ملی مهندسی در تالار وزارت کشور با اشاره به اهمیت فکر مهندسی در کشور خاطرنشان کرد: فکر نظاممند، برنامهریزی عالمانه و عمل بهینه و متقن مترادف مهندسی است و هر جامعهای که زندگی او بر مبنای دانش و عمل مهندسی باشد بدون شک موفق خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مهندسی روشی عامه است، تأکید کرد: علوم انسانی هم از این قاعده مستثنی نیست و اگر در علوم انسانی مهندسی مورد توجه قرار گیرد هم در تفکر هم در برنامهریزی و هم در عملکرد و ارایه نتایج موفقتر خواهیم بود.
احمدینژاد با بیان اینکه سابقه مهندسی در ایران بسیار طولانی است، یادآور شد: همه داشتههای قابل عرضه و فناوریهای تولید شده امروز ایران حاصل کار و تلاش و مجاهدت مهندسان است.
رییسجمهور با اشاره به اینکه ایران شاهد سه دوره سازندگی همهجانبه و گسترده بودهاند اولین دوره آن را معطوف به قبل از اسلام دانست و گفت: برخی از آثار این دوره از سازندگی ایران در شهر شوشتر و سایر شهرهای باستانی ایران قابل مشاهده است.
وی افزود: دومین دوره سازندگی مربوط به دوران صفویه است که بخش وسیعی از فرهنگ امروز و دستاوردهای معماری متعلق به همان دوره است برای مثال شبکه توزیع آب اصفهان که 400 سال قدمت دارد از دستاوردهای دوران صفویه است.
احمدینژاد سومین دوره سازندگی را پس از انقلاب عنوان کرد و افزود: امروز در همه زمینهها اعم از هوا فضا تا بهسازی روستاها تلاش گسترده و همهجانبهای برای سازندگی ایران اسلامی شروع شده است که همه اینها حاصل اندیشه، طراحی، تلاش و فداکاری جامعه مهندسی است.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه پیشرفتهای امروز برای کشورهای خارجی غیرقابل تصور بود، تصریح کرد: ایران امروز یک کارگاه بزرگ سازندگی است که نقطه نقطه آن شاهد تلاش و مجاهدت مهندسین کشور است.
وی تصریح کرد: در 32 سال اخیر تلاشهای ارزنده و قابل تحسینی انجام شده و نتایج مطلوبی هم از آنها حاصل شده است اما این دستاوردها برای جامعه مهندسی در حکم یک نرمش برای یک جهش بزرگ علمی است.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه ایران در جهان بسیار بالاتر از یک جایگاه فعلی است چرا که بسیاری از دانشها و فناوریهای امروز مرهون تلاش ایرانیان است و باید تلاش کنیم تا ایران پرچمداری خودش را در علم و فرهنگ جهانی احیا کند.
احمدینژاد با بیان اینکه هر کس در دنیای فناوری حرفی داشته باشد ما استقبال میکنیم، اظهار کرد: ما در آستانه یک جهش بزرگ علمی هستیم که در این راه جامعه فرهنگی و مهندسی کشور بزرگترین مسئولیت را بر عهده دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید برای پیشرفت بر اساس الگوی اسلامی ایرانی عمل کنیم چرا که مسیر پیشرفت چیزی نیست که دیگران ترسیم کردهاند.
احمدینژاد با بیان اینکه مسیر ترسیم شده غرب برای پیشرفت در حکم یک ریال یکطرفه است، گفت: در این ریل یکطرفه کسانی که عقب هستند همیشه پشت سر خواهند بود و امکان پیشرفت نخواهند داشت و باید همان مسیر را طی کنند.
وی تأکید کرد: الگوی اسلامی به این معناست که اسلام متعلق به همه بشریت است و این حقیقت کامل توسط انسان کامل در آینده عرضه خواهد شد.
احمدینژاد با اشاره به شرایط فعلی کشورهای غرب تأکید کرد: ما هرگز نمیخواهیم مانند آنها با غارت و چپاول سایر ملل به زندگی خود ادامه دهیم و بر همین اساس خودمان باید بر اساس توانمندیها و نیازهایی که داریم قله را تعریف کرده و مسیر رسیدن به آن را نیز از طریق الگوی اسلامی ایرانی تعیین کنیم.
وی تأکید کرد: الگوی ایرانی یعنی با استعداد، توانمندی و هنر ایرانی مسیر پیشرفت را خودمان تعیین کنیم، در غیر این صورت همیشه در رتبه دوم کشورها قرار خواهیم داشت.
احمدینژاد با بیان اینکه ظرفیت جامعه فنی و مهندسی کشور بسیار بیشتر از ظرفیت فعلی است، تصریح کرد: این 32 سال اخیر در حکم دوره بازیابی هویت ایرانی- اسلامی مهندسی است و حالا باید با تلاش و همت مضاعف قلههای علم را درنوردید و دولت هم در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
احمدینژاد در پایان تأکید کرد: همه باید در هر جایگاهی که هستیم با عمل به وظایف خود و بر اساس اندیشه ایرانی و همت ایرانی و با روش ایرانی کشور را به قلههای علم و دانش برسانیم.
یادآور میشود، هشتمین جشنواره روز ملی مهندسی دیروز پنجشنبه 5 اسفند مصادف با سالروز ولادت خواجه نصیرالدین طوسی در تالار وزارت کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما